Hier komt Britney Spears schokkende Netflix-documentaire over haar verbazingwekkende conservatorschap

Een Netflix-documentaire over Britney Spears is een stap dichter bij het bereiken van het scherm, zoals een trailer teaser voor de film “Britney Vs. Spears” bevestigt. In de 18-seconden durende clip is te horen hoe Spears een boodschap achterlaat voor een advocaat in 2009. Een trailer wordt verwacht op woensdag 22 september en de doc zelf op 28 september, vooraf aan Spears’ volgende rechtszaak op 29 september.

De documentaire wordt geregisseerd door Erin Lee Carr en is al meer dan een jaar in de maak. Netflix weigerde een verzoek voor commentaar over het project, en vertegenwoordigers van Carr reageerden niet onmiddellijk.

De Netflix doc is naar verluidt gericht op Spears ‘zeer ongebruikelijke conservatorschap, en zal beschikken over sleutelfiguren in Spears circuit. Het is onduidelijk, maar zeer onwaarschijnlijk dat Spears zelf zal verschijnen in het project, gezien hoe streng ze is afgeschermd van media kansen in de loop van haar conservatorschap.

Eerder deze maand vroeg Spears vader Jamie een rechter om haar 13-jarige onder curatele stelling te beëindigen. Over zijn dochter schreef een advocaat in het verzoek: “Als mevrouw Spears de ondercuratelestelling wil beëindigen en van mening is dat ze haar eigen leven aankan, vindt de heer Spears dat ze die kans moet krijgen.”

Het nieuws van de Netflix-doc volgt op Hulu’s “Framing Britney Spears,” die werd gedistribueerd in samenwerking met FX als onderdeel van “The New York Times Presents” -serie. Die documentaire – die zich gedeeltelijk richtte op de #FreeBritney-fanbeweging die al jaren zegt dat de zangeres tegen haar wil onder curatele wordt gesteld – veroorzaakte een oproer op sociale media en een gekatapulteerd interesse in Spears’ ongebruikelijke 13-jarige conservatele.

Netflix’s documentaire over Spears, die maanden geleden voor het eerst werd gemeld door Bloomberg, was al in de maak lang voordat “Framing Britney Spears” debuteerde.

Vanaf het moment dat de New York Times doc werd vrijgegeven (en nadat het Netflix project in ontwikkeling werd gebracht), is Spears situatie in het centrum van de internationale nieuwscyclus geplaatst, nadat Spears haar eigen getuigenis gaf, voor de allereerste keer, op 23 juni, tijdens haar eerste openbare rechtszitting in het Los Angeles Superior Courthouse.

Sinds de hoorzitting, waar Spears haar ondercuratelestelling “misbruik” noemde, is de juridische strijd van de zangeres doorgegaan met niet aflatende steun van Hollywood en fans over de hele wereld, om nog maar te zwijgen van de toegenomen media-aandacht en het onderzoek van fans naar elk juridisch dossier.

Spears is gedurende haar conservatorschap, en vooral de laatste jaren, sterk afgeschermd geweest van interviews met de media en publieke optredens. Spears zinspeelde op de media in een explosieve verklaring aan de rechter op 23 juni, waarin Spears pleitte dat ze voor haar “geestelijke gezondheid,” toestemming “nodig” heeft om een interview te doen waarin ze kan worden gehoord.

“Ik heb het recht om mijn stem te gebruiken en voor mezelf op te komen,” zei Spears tegen de rechter, en legde uit dat ze de behandeling wil onthullen die ze beweert te hebben ondergaan door haar conservators. “Ik kan het publiek niet laten weten wat ze me hebben aangedaan en door niets te zeggen, wordt gezegd dat het oké is,” voegde ze eraan toe.

Carr, de dochter van wijlen David Carr, de bekende journalist en auteur, is het best bekend voor het onderzoeken van het strafrecht in haar projecten, waaronder Netflix’s “How to Fix a Drug Scandal” en “I Love You, Now Die: The Commonwealth vs. Michelle Carter” voor HBO.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Britney Spears

Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)