Netflix onthult nieuwe Italiaanse originelen terwijl de Elena Ferrante-serie begint met opnamen

Netflix gaat verder met de aanpassing van de Elena Ferrante- serie, “The Lying Life of Adults”, die in oktober in Napels begint te filmen met de Napolitaanse regisseur Edoardo De Angelis (“Indivisible”) en Valeria Golino die een prominente rol speelt. “Lying Life of Adults” leidt een reeks Italiaanse Netflix-serieprojecten – waarvan verschillende literaire aanpassingen – die donderdag in Rome werden aangekondigd door Eleonora “Tinny” Andreatta tijdens haar eerste ontmoeting met de pers sinds ze vorig jaar bij de streaminggigant kwam als VP van Italian Original-serie na een lange periode als hoofd drama bij de Italiaanse publieke omroep RAI.

Golino, die haar acteercarrière in Hollywood een kickstart gaf, samen met Tom Cruise en Dustin Hoffman in Barry Levinsons ‘Rain Man’, zal binnenkort weer te zien zijn door het Amerikaanse publiek in seizoen 2 van Apple Original ‘The Morning Show’.

In ‘Lying Life’ speelt Golino Vittoria die Andreatta omschreef als de ‘soms vulgaire’ Napolitaanse tante van de jonge hoofdpersoon van het verhaal, Giovanna, die gespeeld zal worden door een nieuwkomer wiens naam nog steeds geheim wordt gehouden.

Het Ferrante-boek toont Giovanna’s overgang van kindertijd naar adolescentie in de jaren negentig in een Napels dat eigenlijk twee gelijkaardige steden zijn die elkaar vrezen en verafschuwen: het bovenlaag Napels van de hogere wijken, waar een masker van verfijning wordt gedragen, en de Napels van de meer vulgaire en opwindende lage wijken waar haar intrigerende tante Vittoria woont.

“Lying Life” heeft heel andere kenmerken in vergelijking met “My Brilliant Friend”, te beginnen met de tijdsperiode, zei Andreatta, die een belangrijke rol speelde bij het leiden van die HBO/RAI-show toen ze bij de openbare omroep was.

Andreatta benadrukte ook dat De Angelis, die in 2016 internationaal furore maakte met ‘Invisible’, een drama over Napolitaanse, door tieners samengevoegde tweelingzussen, zijn kenmerkende dromerige maar groteske stempel drukt op de zesdelige serie ‘Lying Life of Adults’ die De Angelis schreef samen met Laura Paolucci en Francesco Piccolo – beide schrijvers van “Brilliant Friend” – en Ferrante zelf. Zoals eerder aangekondigd, wordt de nieuwe Ferrante-aanpassing voor Netflix geproduceerd door Fandango van Domenico Procacci.

Wat Andreatta’s visie betreft, debuteerde de Italiaanse topserie van Netflix met de pers die erop wees dat “Italië nog steeds over de hele wereld bekend staat als het land van zon en lekker eten, en knappe mannen in tanktops.” Maar dat is niet wat ze wil dat de gescripte verhalen van het land weergeven.

“Wat we willen doen is een Italië vertellen buiten stereotypen”, zei ze, en merkte op dat “we de verantwoordelijkheid hebben om te begrijpen en uit te beelden wat er anders is” en om “echt te vertellen wie wij [Italianen] zijn en wat ons land is in zijn complexiteit en rijkdom; haar schoonheid, maar ook de donkere aspecten.”

Andreatta zwoer om “culturele taboes te doorbreken” en “een stem te geven aan thema’s die [tot nu toe] niet zijn vertegenwoordigd omdat ze zijn geblokkeerd.”

Wat de totale output van gescripte inhoud betreft, zei Andreatta dat Netflix Italië in 2022 acht nieuwe en terugkerende Italiaanse originelen zal uitbrengen en in 2023 twaalf.

Dit zijn de nieuwe Netflix Italian Original-shows in verschillende fasen die zijn aangekondigd:

Lidia Poët (werktitel) — De rijzende Italiaanse ster Matilda De Angelis (“The Undoing”) speelt het titelpersonage van deze procedurele serie die het waargebeurde verhaal reconstrueert van de Italiaanse vrouw die aan het einde van de 19e eeuw in Turijn een juridische strijd voerde om toegelaten te worden. om als advocaat uit te oefenen nadat haar dit op gerechtelijk bevel was verboden. Lidia Poët werd daarmee de eerste advocate van Italië. Matteo Rovere (“Romulus”) zal samen met Letizia Lamartire (“Baby”) regisseren. Rovere’s Groanlandia grind produceert.

Tutto Chiede Salvezza –– Een komisch drama gebaseerd op een prijswinnende Italiaanse roman over een zeer depressieve tiener genaamd Daniele die na een black-out belandt in een psychiatrische behandelingsafdeling waar hij gedwongen wordt om te verblijven met vijf andere jonge mensen in een vergelijkbare situatie en de band die ze vormen. Geregisseerd door tiener drama specialist Francesco Bruni (“Everything’s Gonna Be Alright”) en met in de hoofdrol Federico Cesari (“Skam Italia”) als Daniele. De titel vertaalt zich ruwweg als “Everything Says: ‘Save Me’.” Picomedia (“De Katholieke School”) produceert.

Nemesis –– Een drama dat de ‘natuur versus opvoedingsvraag onderzoekt aan de hand van het verhaal van een vrouw genaamd Diana, een succesvolle selfmade advocaat en wordt ingehuurd om een ​​zeer rijke Milanese ondernemer te verdedigen die ervan wordt beschuldigd zijn vrouw te hebben vermoord. Omgaan met deze gecompliceerde zaak trekt Diana ertoe in haar verleden te graven en te onderzoeken hoeveel van ons lot het resultaat is van onze genen en hoeveel te danken is aan de wereld waarin we zijn opgegroeid. De serie is gemaakt door Alessandro Fabbri (“The Double Hour) Ludovica Rampoldi (“Gomorrah”) en Stefano Sardo (“1994”). Er is geen regisseur aan verbonden. Indigo Film (“The Great Beauty”) produceert.

Briganti –– Een feministisch epos dat zich afspeelt in het zuiden van Italië in de 19e eeuw met een vrouw genaamd Filomena die zich bij een groep bandieten voegt en een schat aan goudstaven achtervolgt die door de Italiaanse patriot Giuseppe Garibaldi van een Siciliaanse bank zijn gestolen. De show, die is geïnspireerd op echte personages, is geschreven door het jonge Italiaanse schrijverscollectief dat bekend staat als GRAMS en die de Italiaanse Netflix-show ‘Baby’ heeft geschreven en geproduceerd door Fabula die ‘Baby’ heeft geproduceerd.

Please follow and like us:
Netflix onthult nieuwe Italiaanse originelen terwijl de Elena Ferrante-serie begint met opnamen 1
Pin Share