Nieuwe Jackie Chan film Ride On begint met filmen.

Jackie Chan is begonnen met de opnames van zijn volgende film, een op Martial arts gebaseerde komedie over een man en zijn paard, getiteld Ride On. De 67-jarige superster blijft even productief als altijd, en produceert sinds 2019 een film per jaar, ondanks de pandemie. Terwijl de aanwezigheid van zijn naam op een feesttent tickets blijft verkopen, zijn enkele van zijn laatste werken kritische bommen geweest. Op het Chinese recensieplatform Douban beoordeelden kijkers “Vanguard” van vorig jaar met een 4,5 op 10, 2019’s “Mystery of the Dragon Seal: Journey to China” 3,6 op 10, en “The Knight of Shadows: Between Yin and Yang’ een 3,8.

Zijn nieuwste zou de streak kunnen doorbreken. In “Ride On” speelt Chan een uitgeleefde Martial Artist genaamd Lao Luo, die gehecht is aan zijn geliefde paard. Wanneer hij echter verstrikt raakt in een schulden ruzie, lijkt het erop dat het paard van hem zal worden afgenomen, waardoor hij de hulp inroept van zijn dochter Xiaobao (Liu) en haar vriend (Guo), die samen op een road trip gaan om de crisis op te lossen.

De film, die gepland staat voor 2022, is geschreven en geregisseerd door Yang Zi, die ook de luchtige film “Adoring” met huisdierthema maakte, die afgelopen oudejaarsavond werd uitgebracht.

“Ride On” wordt geproduceerd door Alibaba Pictures, Beijing Hairun Pictures en HG EntertainmentFilm Company. De Chinese titel van de film betekent ruwweg “Dragon Horse Spirit”, waarbij de draak verwijst naar Chan’s martial arts geschiedenis en het paard zijn geliefde rijdier is.

Naast Chan spelen “Adoring”-acteur Guo Qilin (de 25-jarige zoon van Guo Degang, een van China’s meest herkenbare crosstalk komieken) en Liu Haocun, de nieuwe jonge muze van Zhang Yimou wiens ster snel is gestegen na zijn optredens in “One Second” en “Cliff Walkers”.

Liu’s acteerprestaties zijn overal geprezen, Zhang zelf noemde haar de volgende Zhou Dongyu en vergelijkt haar zelfs met een jonge Gong Li. Maar ze is online in de problemen gekomen met haar publieke imago door een vervelende gebeurtenis met de dansschool van haar ouders.

Nadat een jonge studente op de school gedeeltelijk verlamd raakte door een wond aan de ruggengraat, vochten Liu’s ouders in de rechtbank met de familie van het meisje over compensatiekwesties, wat kritiek uitlokte op de familie omdat ze zich verzette tegen de betaling.

Ook als de zaak was bijgelegd, bleven online tegenstanders kritiek hebben op Liu omdat hij, als publiek figuur, geen publieke verklaring of verontschuldiging heeft aangeboden over de gebeurtenis, wat veel lokale pers heeft gehaald.

Het vervelende gebeurtenis mag dan tabloid-achtig zijn, maar in China’s recente politieke klimaat kan elk zweempje schandaal rond een entertainer snel uitmonden in oproepen tot boycots en zelfs het uitwissen van vroegere werken waardoor sommigen online vraagtekens zetten bij de keuze van de casting van de film en zich afvragen of dit een impact kan hebben op de toekomstige box office vooruitzichten.

Vorig jaar bracht Chan’s “Vanguard” 44 miljoen dollar op in China.

Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)