Money Heist Wist Je Dit Al Over De Serie

Money Heist (La Case De Papel) de Spaanse misdaadserie gemaakt door Alex Pina is op vele markten uitgegroeid tot een enorme hit. De serie wordt afgesloten met het 5e en laatste seizoen waarvan je het eerste deel nu kan bekijken op Netflix. Volgens Pina het meest epische en opwindende seizoen. De eerste vijf afleveringen hebben Netflix bereikt, de laatste vijf afleveringen worden verwacht op 3 december.

Feiten voor de echte fans van de serie die je waarschijnlijk nog niet weet bekijk ze hier en als die-hard fan kom je meer te weten!

money heist 01
'Money Heist' is de meest bekeken niet-Engels talige serie op Netflix - De serie explodeerde in populariteit tussen 2017 en 2018. Het werd de meest bekeken Netflix-show in verschillende landen, waaronder Frankrijk, Portugal, Brazilië, Chili, Argentinië en Italië.
Money Heist
De serie had oorspronkelijk een andere naam - Voordat het 'La Casa de Papel' heette, zou de serie oorspronkelijk 'Los Desahuciados' heten, wat zich ruwweg vertaalt naar 'The Evicted.
money heist
Verloren in vertaling - De uiteindelijke titel van de show werd 'La Casa de Papel', wat zich direct vertaalt naar 'The House of Paper'. Maar de titel werd in het Engels veranderd in 'Money Heist'.
money heist professor
De serie was bedoeld om te worden verteld door The Professor - Het brein achter de overvallen zou de verteller van de serie zijn, maar de makers vonden het te narcistisch. In plaats daarvan kregen ze een vrouw om het te doen, wat een broodnodig vrouwelijk perspectief bood in een voornamelijk mannelijke setting.
money heist
Iedereen in de bende zou terminaal ziek zijn zo was het oorspronkelijk plan Oorspronkelijk zou elk bendelid een of andere vorm van een terminale ziekte hebben (die als motivatie zou dienen). Uiteindelijk had slechts één van de personages zo'n ziekte.
money heist
De serie was een flop op tv voordat het werd opgepikt door Netflix De serie ging oorspronkelijk in première in 2017 op de Spaanse zender Antena 3. Het verloor in de loop van de tijd aan populariteit en werd bijna geannuleerd. Maar toen pakte Netflix het op, en de rest is geschiedenis!
Money Heist
Álvaro Morte moest vijf audities doen om de rol van The Professor te krijgen De acteur onthulde in een interview dat hij in de loop van twee maanden vijf audities moest doorlopen voordat hij de rol kreeg.
money heist
Tokyo's look is geïnspireerd op het personage van Natalie Portman in 'Léon: The Professional' - Het uiterlijk van Tokyo, het personage gespeeld door Úrsula Corberó , werd sterk beïnvloed door Natalie Portman's personage Mathilda in de film 'Léon: The Professional' uit 1994.
money heist
Tokyo kreeg haar naam van een t-shirt - Volgens de producer en regisseur van de serie, Jesus Colmenar, kwam de naam voor Tokyo (en de daaropvolgende stadsnamen) naar voren toen Álex Pina opdook met een Tokyo-logo op zijn t-shirt.
Money Heist Wist Je Dit Al Over De Serie 1
Neymar Jr. heeft een cameo in de show - De Braziliaanse voetbalster is te zien in afleveringen 6 en 8 van seizoen 3. Neymar speelt een monnik genaamd João, die ironisch genoeg zegt dat hij niet van voetbal of feestjes houdt.
Money Heist
Het script voor elk seizoen is niet van tevoren geschreven - Het script voor elk seizoen wordt eigenlijk geschreven terwijl de afleveringen worden gefilmd. Ja, schrijvers doen het terwijl de serie wordt opgenomen!
money heist
De gelddouche-scène in seizoen 3 was echt moeilijk om te filmen - De scène waar een luchtballon over Madrid vliegt en miljoenen euro's laat vallen, was erg moeilijk om te schieten, vooral vanwege de weersomstandigheden.
Money Heist Wist Je Dit Al Over De Serie 2
De gouden kluis die in seizoen 3 overstroomt, bestaat echt - Er is eigenlijk een goudkluis in de Bank van Spanje in Madrid die zich vult met water als een van de veiligheidsmaatregelen.
money heist
Het gebouw dat in de eerste twee seizoenen wordt getoond is niet de echte Koninklijke Munt van Spanje - Het gebouw dat de Koninklijke Munt van Spanje zou moeten zijn, is eigenlijk het gebouw van de Spaanse Nationale Onderzoeksraad. Het echte gebouw verscheen om veiligheidsredenen niet in de serie.
money heist
Het personage Nairobi is speciaal geschreven voor Alba Flores - Het karakter was oorspronkelijk niet in het script. Maar de makers wilden nog een vrouw aan de bende toevoegen en Alba Flores, die eerder met Álex Pina had gewerkt, werd uitgenodigd voor de rol.
Money Heist Wist Je Dit Al Over De Serie 3
Er zijn verschillende verwijzingen naar Quentin Tarantino's film 'Reservoir Dogs' Een voor de hand liggende referentie is het gebruik van codenamen in de groep. In één scène vermeldt Nairobi dat het beter is om iemand neer te schieten in plaats van zijn oor af te snijden. Het is een verwijzing naar de iconische oorverdovende scène in Tarantino's film.
Money Heist Wist Je Dit Al Over De Serie 4
Denver's lach stond al in het script voordat Jaime Lorente de rol kreeg - De "trashy lach" van het personage (zoals vermeld in het script) bestond al voordat Jaime Lorente zijn rol kreeg. Het personage heeft een heel eigenaardige lach!
money heist
The Professor speelt een song van Scott Joplin Het deuntje dat The Professor op de piano speelt tijdens zijn afspraakje met Raquel Murillo dateert uit 1902. Het is geschreven door Scott Joplin. Het deuntje is ook het themalied van de film 'The Sting' uit 1973, die gaat over twee mannen die een oplichterij proberen uit te voeren.

FACEBOOKGROEP

lid worden van onze facebook groep met informatie over films en series en streaming nieuws

YOUTUBE

Abonneer je op ons Youtube Kanaal bekijk en blijf op de hoogte van de nieuwste trailers!
money heist
Het iconische masker is eigenlijk een eerbetoon aan Salvador Dalí De iconische Spaanse kunstenaar verbeeldde anti-kapitalistische sentimenten door middel van zijn kunst.
money heist
Mensen hebben rode jumpsuits en Dali-maskers gedragen bij verschillende protesten Mensen van onder meer Libanon tot Frankrijk en Chili hebben bij protesten de iconische rode jumpsuits en maskers gedragen.
money heist
Het nummer 'Bella Ciao' is meer aanwezig in de show dan we waarschijnlijk beseffen Dit oude Italiaanse volksliedje is een groot onderdeel van de serie. De openingszin van het nummer is te zien boven een deuropening in de aftiteling van seizoen 3.
Moey Heist
Money Heist' won een internationale Emmy Award De serie won in 2018 de International Emmy Award voor beste dramaserie.
Money Heist
De serie inspireerde talloze echte overvallen - Verschillende criminelen hebben de serie als inspiratiebron aangehaald. Het gaat onder meer om een ​​groep die, net als de personages, een juwelierszaak in India beroofde, met maskers