Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal

Horrorfilms blijven tot verbeelding spreken. Misschien heb je wel eens meegemaakt dat je niet kon slapen na het kijken van een horrorfilm. Je kon jezelf geruststellen met de gedachten dat het film was, dat het allemaal niet echt was. Bij deze films heb je die gedachten niet meer om te ontsnappen. De films hieronder zijn allemaal gebaseerd op waargebeurde verhalen. Zelfs films waar je het nog niet van wist of waar je het niet van verwacht zoals The Exorcist en The Exorcism Of Emily Rose. Zin om te griezelen, zin om angstaanjagende films te kijken. Bekijk de lijst met een link om de film te bekijken of om de trailer te bekijken voor een voorsmaakje.

The Exorcism of Emily Rose (2005)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 1

In deze film wordt een priester beschuldigd van moord nadat een duiveluitdrijving is misgegaan. Het verhaal is gebaseerd op het verhaal van Anneliese Michel, waarvan vermoed werd dat ze bezeten was. Er zouden 60 duiveluitdrijvingen op haar zijn uitgevoerd. Ze stierf uiteindelijk aan ondervoeding. Haar ouders en een priester werden daarvoor veroordeeld. 

Advocate Erin Bruner onderzoekt de zaak van een 19-jarige studente die door de duivel bezeten was, en overleed nadat een pastoor een duivelsuitdrijving op haar uitvoerde. De advocate aanvaardt schoorvoetend pastoor Moore te verdedigen in ruil voor een partnerschap in het advocatenkantoor waar ze werkt. Naarmate het proces vordert, worden Erins cynisme en agnosticisme op de proef gesteld door het onwrikbare geloof van de priester en de angstaanjagende, onverklaarbare gebeurtenissen rond de zaak.

Zodiac (2007)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 2

De film gaat over een striptekenaar die geobsedeerd is met de zaak van de zogenoemde ‘Zodiac killer’. Deze seriemoordenaar was actief in de jaren 60 en ’70 in Californië en wordt verdacht van 37 moorden. Hij stuurde brieven naar de pers, maar tot op de dag van vandaag is niet bekend wie de ‘Zodiac Killer’ is. 

Eind de jaren 60: De politie van San Francisco voert een moeizame en vergeefse jacht op Zodiac, de beruchte seriemoordenaar die schijnbaar willekeurige slachtoffers maakt en mysterieuze, gecodeerde boodschappen achterlaat.

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 3

De eerste verfilming van dit waargebeurde verhaal, was in 1974. In 2003 is het opnieuw verfilmd. Daarin gaat een groep vrienden op zoek naar een misvormde man met een kettingzaag. De films zijn geïnspireerd op het verhaal van Ed Gein, een seriemoordenaar. Bij hem thuis werden kunstwerken gevonden van menselijke lichaamsdelen. 

Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken die even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met zijn kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.

The Strangers (2008)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 4

In deze film spendeert een familie hun vakantie in een afgelegen huis en wordt geterroriseerd door een gezin. De film is gebaseerd op de ervaringen van regisseur Bryan Bertino, die hij als kind meemaakte. Vreemden zouden bij hem op de deur hebben geklopt. Het bleek uiteindelijk te gaan om inbrekers. Ook is de film geïnspireerd op de moorden gepleegd door de ‘Manson Family’. 

Tijdens hun roadtrip komt een familie door omstandigheden terecht op een afgelegen woonwagenkamp waar ze besluiten te overnachten. Het valt de familieleden echter op dat het park er akelig verlaten bij ligt.

The Silence of the Lambs (1991)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 5

Een FBI-agente gaat in gesprek met een hoogintelligente psycholoog, die een celstraf uitzit voor moord, om zo een seriemoordenaar te kunnen opsporen en te pakken. De film is gebaseerd op het boek van Thomas Harris. De schrijver was ook misdaadjournalist. Hij gebruikte dan ook echte gebeurtenissen als inspiratie voor het boek. Ook het gesprek met Hannibal Lecter is geïnspireerd op een soortgelijke gebeurtenis. 

 

The Possession (2012)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 6

In deze film koopt een jong meisje een oude doos op een vlooienmarkt. Niet wetende dat er een geest in zit opgesloten. De film is geïnspireerd op de verhalen over een zogeheten dibbuk-doos, afkomstig uit de Joodse mythologie. Over die doos wordt beweerd dat er een kwade geest in opgesloten zit. 

Het jonge meisje Em koopt op een rommelmarkt een antieke doos, niet wetende dat binnen in het collectorsitem een Dibbuk (een kwaadaardige geest) leeft. Em raakt geobsedeerd door haar artefact en de Dibbuk verslindt zijn menselijke slachtoffer. Haar vader Clyde probeert samen met zijn ex-vrouw Stephanie een manier te vinden om de vloek op hun kind te beëindigen.

The Haunting in Connecticut (2009)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 7

In deze films ervaart een familie paranormale gebeurtenissen nadat ze zijn ingetrokken in een nieuw huis. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Allen en Carmen Snedeker, die een huis kochten van een voormalige begrafenisondernemer. Veel paranormale gebeurtenissen zouden zich echt hebben voltrokken. 

De verhuizing van een gezin naar Connecticut neemt een duistere wending als uit paranormale gebeurtenissen blijkt dat hun nieuwe huis een voormalig mortuarium is.

The Exorcist (1973)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 8

Deze horrorklassieker gaat over een meisje die bezeten is door een demoon. Haar moeder roept de hulp in van twee priesters. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, die weer is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Roland Doe in 1949. 

Bij opgravingen in Noord-Irak vindt priester-archeoloog Merrin een duivelsbeeldje. Net op hetzelfde moment wordt in Georgetown actrice Chris McNeil opgeschrikt door vreemde geluiden in de kamer van haar twaalfjarig dochtertje Regan.

The Amityville Horror (2005)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 9

Ook dit verhaal werd 2 maal verfilmd: in 1979 en 2005. Het vertelt het verhaal van een stel dat verhuist naar een huis waar een seriemoordenaar heeft gewoond. Dan beginnen ze onverklaarbare dingen te ervaren. Het plot is geïnspireerd op de familie Lutz. Die verhuisden naar het huis in 1975 en werden geteisterd door bovennatuurlijke gebeurtenissen. 

Op 18 december 1975 trekken George en Kathy Lutz met hun kinderen in hun nieuwe huis in Amityville, New York. Helaas wordt hun droom een nachtmerrie als zij enkele weken later worden geterroriseerd door de geesten van de ouders van moordenaar Ronald DeFeo.

The Conjuring (2013)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 10

De film is gebaseerd op de ervaringen van paranormaal-onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Sommige elementen in de film zijn gebaseerd op echte gebeurtenissen. Er werd een rechtszaak aangespannen door de voormalig eigenaars van het huis waarop de film is gebaseerd. Het huis zou zijn vernield nadat de film werd uitgebracht. 

The Conjuring vertelt het gruwelijke verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Wanneer hun hulp wordt ingeroepen door een gezin dat door een duistere aanwezigheid in hun afgelegen boerderij geterroriseerd wordt.

The Hills Have Eyes (2006)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 11

Zowel in ‘The Hills Have Eyes’ (2006) als in ‘Wrong Turn’ (2003) worden mensen opgejaagd en opgegeten door een kannibalenfamilie in een afgelegen gebied. Deze films zijn gebaseerd op een verhaal van een 16-eeuwse Schotse clan die honderden mensen zouden hebben opgegeten. Sawney Bean, de leider van de clan, is uiteindelijk geëxecuteerd. 

Een nietsvermoedende familie is op weg naar Californië, maar wordt gevolgd door heuvelbewoners die hen op elk moment kunnen aanvallen.

Annabelle (2014)

Horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Bekijk ze allemaal 12

De makers van ‘The Conjuring’ (2013), verfilmde ook het verhaal van Annabelle. En ook deze film is gebaseerd op de ervaringen van Ed en Lorraine Warren, die geloofde dat een pop was bezeten door een kwade geest. 

John Form heeft het perfecte cadeau gevonden voor zijn zwangere vrouw Mia; een prachtige vintage pop in een witte bruidsjurk. Heel lang zal ze echter niet kunnen genieten van de pop, die de naam Annabelle draagt. Op een avond wordt het huis van John en Mia geïnfiltreerd door leden van een satanische sekte, die het koppel bruut vermoordt. De sekteleden hebben bij deze moord een demonische entiteit opgeroepen die zich nu verschuilt in de pop Annabelle.

Hey Vond je de films leuk? Mogen we dan even op je steun rekenen. Klik je even hieronder op de advertentie, laat de pagina even laden duurt maar een paar seconden en zo steun je de site om de onkosten een beetje te minderen. We danken al vooraf voor je steun!