Voor Altijd Kampioen Een Terugblik Op FC De Kampioenen

Fc De kampioenen ongetwijfeld voor vele nog altijd een icoon serie hoewel de serie en de acteurs afscheid genomen hebben. Fc De Kampioenen zou wel is de meest succesvolle serie kunnen zijn die te zien was op Een, Vrt. Met maar liefst 21 seizoenen en 273 afleveringen gevolgd door 4 langspeelfilms en 1 kerstspecial zijn ze echt wel kampioenen.

De iconische populaire humorserie krijgt nu een vierdelige documentaireserie genaamd Voor Altijd Kampioen!. Het zal voor de fans van de kampioenen een hele belevenis worden om de vier afleveringen te kunnen volgen. Het stopzetten van de serie, de films, het overlijden van Johny Voners en de kerstspecial waarmee de acteurs afscheid namen van Xavier Waterslaeghers zullen allemaal aan bod komen.

De documentaire zal ook aandacht hebben voor de personages en hun evolutie tijdens de 21 seizoenen. Het verhaal en de lijnen worden onder de loep genomen hoe het verhaal aangepast is aan de evolutie van de serie het vertrek van acteurs zoals Carry Goossens en Jacques Vermeire.

Niet alleen de acteurs zullen aan bod komen ook de gastacteurs en de mensen achter de schermen komen uitgebreid aan bod zoals de schrijvers en regisseurs, superfans zoals Wesley Sonck en Guga Baul geven een woordje mee over de impact die Fc De Kampioenen in Vlaanderen had.

Het was niet zo evident

Fc De Kampioenen was de eerste comedy serie op de Vlaamse televisie. Het was een hele gok en zeker niet gewoon om hier mee van start te gaan. Het grootste risico zat er in om de rolverdeling verpakt was met onbekenden, het onderwerp voetbal was ook niet zo meteen een garantie voor succes. Het is de goede kant opgegaan en de gok is enorm goed uitgedraaid, maar het had ook helemaal anders kunnen uitdraaien. Willy Vanduren de regisseur is enorm gelukkig hoe de serie zo populair is geworden.

Je kan zo maar niet alles brengen en hopen dat je geluk hebt. Inzicht hebben wat er nodig is en hier en daar een beetje geluk afdwingen heb je gewoon nodig. Carry Goossens wisselde op het laatste moment nog van rol met Jacques Vermeire, Carry werd de cafébaas Oscar en Jacques nam de rol van Dimitri De Tremmerie nadien was het duidelijk dat dit een beslissing was die veel aan het succes heeft bijgedragen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Verandering kan tegenvallen

De serie was een echte humorserie met de tijd is dat bijgestuurd en werd de humor meeer slapstick. Deze verandering is door de fans goed aangenomen en kon door de fans goed gesmaakt worden. Als je de eerste afleveringen, seizoenen bekijkt van de serie en vergelijkt met latere seizoenen en aflevering merk je hoe de serie in de loop van de tijd veranderd is.

Het moment dat twee belangrijke personages afscheid namen Carry Goossens en Jacques Vermeiren was het een moeilijk moment om uit te vinden hoe het vertrek van beide moest worden verwerkt. Markske kreeg een veel grotere rol en nieuwe personages zoals Pol, Fernand en Ronaldinho hebben het vertrek perfect opgevangen.

Herkenbaarheid was heel belangrijk

Wat je altijd kan zeggen is dat de personages van de kampioenen heel herkenbaar waren. De manier waarop de personages gebracht zijn, hoe ze zijn ingevuld door de acteurs en hun bekende uitspraken zoals Mijn Gedacht, Zal ‘t Gaan Ja en Een Dagschotel zijn uitspraken die ons altijd zullen laten terug denken aan de personages van De Kampioenen.

Wat ook heel belangrijk was voor de serie dat het eigenlijk een grote familie was. Er was tussen de acteurs een goede band op de set en naast de set en dat heeft heel zeker bijgedragen aan de prestaties van de acteurs en het succes van de serie.

Voor Altijd Kampioen zal vanaf 23 september 2021 elke donderdag te zien zijn om 21u30 op Eén

Please follow and like us:
Voor Altijd Kampioen Een Terugblik Op FC De Kampioenen 1
Pin Share