Alfred Molina speelt hoofdinspecteur Armand Gamache in Amazon-serie Three Pines

Alfred Molina zal de rol van hoofdinspecteur Armand Gamache op zich nemen in de nieuwe serie ‘Three Pines’ van Amazon en Left Bank Pictures. De ster uit “Spider-Man 2” speelt de geliefde detective die een reeks moorden onderzoekt in een pittoresk Canadees dorp. Clare Coulter (“I, Daniel Blake”), Anna Tierney (“Deceit”) en Rossif Sutherland (“River”) spelen ook mee.

De 8-delige serie is gebaseerd op Louise Penny’s bestverkochte mysterieromans en wordt tot december gefilmd in Montreal en Quebec. Het is het eerste in Canada gevestigde project voor de makers van “The Crown” op Left Bank.

“Met ‘Three Pines’ blijven we ons aantal lokale originelen uitbreiden en onze investeringen in Canada blijven doen”, zegt Christina Wayne, hoofd Canadese originelen bij Amazon Studios. “De serie wordt ons eerste lokaal geproduceerde scriptdrama en we zijn verheugd om met Left Bank samen te werken om deze gelaagde personages, unieke setting en meesterlijk geconstrueerde mysteries die Louise heeft gemaakt naar Prime Video te brengen. Alfred Molina belichaamt perfect de cerebrale en meelevende aard van Gamache, en leidt een geweldige cast.”

Alfred Molina is een van mijn favoriete acteurs en het is geweldig om weer met hem samen te werken”, zegt Andy Harries, CEO van Left Bank Pictures. “Zijn warmte, talent en charisma zijn perfect om Louise Penny’s geliefde inspecteur Gamache te spelen. We hebben het voorrecht om ‘Three Pines’ op te nemen als onze allereerste serie in Canada, en de originaliteit en populariteit van haar ongelooflijke verhalen naar een wereldwijd publiek te brengen.”

Andy Harries, Sharon Hughff en John Phillips zullen exec produceren voor Left Bank Pictures. Sam Donovan, Emilia di Girolamo en Alfred Molina zullen ook optreden als uitvoerende producenten.

Amazon Prime Video zal de serie streamen in Canada, de VS, het VK, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en Groenland, terwijl Sony Pictures Television, eigenaar van Left Bank, de andere internationale verkopen zal afhandelen.

Please follow and like us:
Alfred Molina speelt hoofdinspecteur Armand Gamache in Amazon-serie Three Pines 1
Pin Share