Susan Sarandon en Anna Friel spelen in Fox Country Music-dramaserie Monarch

Susan Sarandon en Anna Friel zijn gecast in de aankomende Fox country-muziekdramaserie Monarch. In de serie worden de Romeinen geleid door de waanzinnig getalenteerde, maar keiharde Queen of Country Music Dottie Cantrell Roman (Sarandon). Samen met haar geliefde echtgenoot, Albie, heeft Dottie een countrymuziekdynastie gecreëerd. Maar hoewel de Romeinse naam synoniem is met authenticiteit, is de basis van hun succes een leugen. En wanneer hun heerschappij als landskoningin in gevaar wordt gebracht, zal kroonerfgenaam Nicolette “Nicky” Roman (Friel) voor niets stoppen om de erfenis van haar familie te beschermen, terwijl ze haar eigen zoektocht naar het sterrendom verzekert.

“Monarch” debuteert middenseizoen voor Fox op 30 januari onmiddellijk na de NFC Championship-game, met de tweede aflevering van de serie uitgezonden op 1 februari.

Sarandon is een Academy Award-winnaar en nam het beeldje voor beste actrice in 1996 mee naar huis voor ‘Dead Man Walking’.

Ze is gedurende haar hele carrière nog vier keer genomineerd in dezelfde categorie. Ze speelde in iconische films zoals ‘Thelma & Louise’, ‘The Client’, ‘The Rocky Horror Picture Show’ en ‘Atlantic City’ en ‘Lorenzo’s Oil’. Sarandon is ook negenmaal genomineerd voor een Golden Globe en vijfmaal genomineerd voor een Emmy Award.

Haar eerdere tv-rollen waren onder meer ‘Feud: Bette and Joan’, ‘Ray Donovan’ en de HBO-film ‘You Don’t Know Jack’.

Ze wordt vertegenwoordigd door UTA.

Friels recente tv-rollen zijn onder meer ‘Marcella’, ‘The Girlfriend Experience’ en ‘American Odyssey’.

Ze staat ook bekend om haar rol in de cult-comedyserie ‘Pushing Daisies’, waarmee ze een Golden Globe-nominatie kreeg.

Ze is ook verschenen in films als ‘Limitless’, ‘Bathory’, ‘Me Without You’ en ‘A Midsummer Night’s Dream’.

Ze wordt vertegenwoordigd door UTA, The Artist Partnership en 111 Media.

“Monarch” is afkomstig van schrijfster Melissa London Hilfers, die ook uitvoerend producent zal zijn. Michael Rauch is de uitvoerend producent en showrunner. Gail Berman en Hend Baghdady van The Jackal Group en Jason Owen van Sandbox Entertainment zijn ook uitvoerend producent. Jason Ensler regisseert en produceert de eerste aflevering. Adam Anders is uitvoerend muziekproducent en de serie bevat originele muziek en covers. De serie wordt geproduceerd en is volledig eigendom van Fox Entertainment.

Please follow and like us:
Susan Sarandon en Anna Friel spelen in Fox Country Music-dramaserie Monarch 1
Pin Share