Linda De Win Verplicht Op Pensioen Goedele Devroy Neemt Over

Linda De Win het boegbeeld van Villa Politica werd verplicht op pensioen gestuurd. Dat ze op pensioen moest was helemaal tegen haar zin maar een andere keuze werd er door de VRT niet gelaten. Rare wending in het gedacht van langer werken. Ondertussen heeft het programma een nieuwe leading lady gevonden in Goedele DeVvoy.

Devroy zal voor het eerst te zien zijn op donderdag 23 september waar ze elke week haar pijlen zal richten op de debatten en vragenuurtjes in het Vlaams Parlement en de Kamer. Devroy bracht het nieuws gisteren in De Zevende Dag waar ze te gast was.

Linda De Win

Een onbekende is Goedele Devroy zeker niet ze heeft 15 jaar ervaring bij de politieke redactie van VRT NWS. Het is nu aan haar om elke week de Belgische politici te ondervragen en vragen te brengen waarbij ze zal worden bijgestaan door politieke experten. Deze experten geven meer uitleg en commentaar bij de politieke gebeurtenissen.

Devroy zegt zelf dat ze ernaar uitkijkt om haar 15 jaar ervaring te benutten als politiek journalist en deze ervaring ten volle te gebruiken voor Villa Politica. Ze geeft toe dat een hele uitdaging is om de juiste vragen te brengen die door de politici mogen beantwoord worden. Ze hoopt dat ze een goede opvolger zal zijn van Linda De Win waarvan mag gezegd worden dat ze het programma gemaakt heeft en naar een hoger niveau heeft getild.

Linda De Win was helemaal niet gelukkig met haar verplichte pensioen. Om eerlijk te zijn is het verbazend dat een openbare omroep levend van staatssteun werknemers verplicht van op pensioen te gaan. Het gaat toch wel in tegen de visie van vele politici om werknemers langer aan het werk te houden.

Linda De Win poste een tweet voor haar opvolgster die je hier onder kan bekijken.

Goedele Devroy heeft Germaanse talen gestudeerd en was actief tot 1995 als taalkundig assistente aan de KU Leuven. Daarna stapte ze in 1995 over naar de VRT-nieuwsdienst. Sinds 2004 is ze politiek journaliste. De Belfius Persprijs won ze dit jaar voor haar “Pano”-reportage “Wachten op zorg”, de reportage waarin ze de schrijnende problemen van wachtende mantelzorgers onderzocht.

Op donderdag 23 september gaat Villa Politica na de zomerstop terug van start. Je kan het programma volgen elke woensdag van 14.20 u. vanuit het Vlaams Parlement, op donderdag start Villa Politica om 14.45 u. uur vanuit de kamer. Zaterdag is er een compilatie met het weekoverzicht. De uitzendingen kan je volgen via vrtnws.be, Eén en op VRT.NU.

Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)