The Rookie Seizoen 4 Promo bevat de jacht op Angela

De eerste blik op seizoen 4 van ABC’s The Rookie heeft bloed, zweet en tranen, terwijl de jacht op Angela Lopez van start gaat. Aan het einde van de mei finale werd Angela (gespeeld door Alyssa Diaz) vermist net toen de bruiloft van haar en Wes op het punt stond te beginnen, niet lang nadat misdaadbaas Sandra De La Cruz aka La Fiera uit een gevangenistransport was bevrijd.

“Het voelde als een manier om mensen terug te brengen [voor Seizoen 4],” vertelde showrunner Alexi Hawley over de tragische verdwijningsdaad hoewel hij duidelijk maakte dat La Fiera’s onmiddellijke plan niet is om de zwangere aanstaande bruid te doden. “Ik wil het niet verklappen, maar ze heeft zeker iets van Angela nodig,” zei Hawley. “Dit is niet het einde van Lopez, maar een escalatie in deze dynamiek die ze eigenlijk al het hele seizoen hebben.”

Zoals te zien is in de teaser hieronder, is het alle hens aan dek als de jacht op Angela het team naar Guatemala brengt. Wacht, zeiden we alle hens aan dek? Want eigenlijk is Jackson, die was gaan kijken naar Angela voordat ze werd meegenomen, nergens te zien in de teaser. Meer verontrustend: Iemand kan “Officer down!” zeggen op een bepaald moment. Nog meer verontrustend: Er zijn zwarte strepen te zien op de badges van Lucy en brigadier Gray, wat erop wijst dat de LAPD een verlies heeft geleden. En nog een beetje meer verontrustend: Zoals Alyse opmerkte, is Titus Makin, lid van de originele cast, afwezig op de Seizoen 4 poster.

Te midden van de gespannen tijden, neemt Tim Lucy mee voor een knuffel. Maar hou in gedachten dat Hawley geen enkele aanwijzing heeft gegeven (of zelfs minder) dat hij plannen heeft om van de collega’s en vrienden (en bijna danspartners) iets meer te maken.

The Rookie keert terug op zondag 26 september.