Jason Statham gecast in Bee Keeper Thriller film

Miramax heeft Jason Statham gecast voor de hoofdrol in de aankomende big-budget thriller The Bee Keeper. Statham is een van de meest succesvolle actiesterren in Hollywood van vandaag met meer dan $7.8 miljard aan box office winst onder zijn riem. Hij is het meest bekend als de schurk Deckard Shaw in de Fast & Furious franchise, beginnend met een cameo in Fast & Furious 6. Hij speelde in een groot aantal actie- en thrillerfilms, waaronder The Italian Job, The Expendables series, Spy, en The Meg, waarvan vele draaien om Statham’s sterkracht.

Volgens Deadline heeft Statham zich aangesloten bij de cast van The Bee Keeper in een hoofdrol. Statham brengt zijn box office bankability naar een film die al zeven cijfers heeft geïnvesteerd.

 Details over Statham’s rol zijn nog niet bekend gemaakt, inclusief of de acteur in de hoofdrol is gecast. Statham heeft ook getekend voor een producerende rol naast scenarioschrijver Kurt Wimmer en Miramax CEO Bill Block. Wimmer heeft ook Salt en Law Abiding Citizen geschreven, evenals reboots van Total Recall, Point Break, The Thomas Crown Affair, en Children of the Corn. De opnames zullen in 2022 beginnen in Atlanta en Londen, en het project is op zoek naar een regisseur.

Het is onmogelijk om het exacte publiek te bepalen voor een actie-thriller over de insectenwereld, maar de bijengroep is de laatste tijd meer aanwezig in het publieke bewustzijn door campagnes om bedreigde honingbijen te redden. Bijenteelt is ook gegroeid in populariteit onder milieubewuste millennials en Gen-Z hobbyisten in de afgelopen jaren. Hoe dan ook, elk kassucces zal waarschijnlijk eerder te danken zijn aan de faalveilige Statham-in-actie-formule dan aan de opkomst van de amateurbijenteelt.

Dit wordt Statham’s derde in een reeks van recente films met Miramax na Five Eyes en Wrath of Man, die beide geregisseerd werden door Guy Ritchie. Details over het plot van The Bee Keeper zijn nog niet vrijgegeven, maar de film wordt gezien als een snelle, actievolle thriller die “doordrenkt is van de mythologie van de bijenteelt.” Block belooft dat de legende van de insecten zal resoneren met het publiek op een menselijk niveau:

The Bee Keeper verkent universele thema's met een onconventioneel verhaal dat fans op het puntje van hun stoel zal doen zitten.