The Witches of Eastwick Remake in ontwikkeling

The Witches of Eastwick remake film is in ontwikkeling bij Warner Bros. John Updike’s roman uit 1984 over drie vrouwen uit New England die in de ban raken van de letterlijke duivel werd voor het eerst verfilmd in 1987. Jack Nicholson speelde de hoofdrol als Satan zelf, samen met Susan Sarandon, Cher en Michelle Pfeiffer als de titulaire Witches of Eastwick. George Miller van Mad Max regisseerde de film naar een scenario van Michael Cristofer.

De film bracht in eigen land 63 miljoen dollar op met een budget van 22 miljoen dollar. De film sleepte een paar Oscarnominaties in de wacht – een beetje een ontgoocheling gezien de sterkracht van de cast – waaronder één voor de score van John Williams.

Steun deze gratis entertainment site klik ook eens op een advertentie

Nu is Warner Bros. bezig met het opzetten van een Witches of Eastwick remake met Ninja Thyberg die gaat schrijven en regisseren. Het Divergent team van Doug Wick en Lucy Fischer is de producent. Een startdatum voor de opnames moet nog worden bepaald, maar de film zal in de VS worden opgenomen.

Schrijfster-regisseuse Thyberg is momenteel een grote naam in het festivalcircuit dankzij haar speelfilmdebuut Pleasure, over een jonge vrouw die Zweden verlaat om een pornoster te worden in Los Angeles.

Het is duidelijk dat Thyberg het materiaal vanuit een heel ander perspectief zal bekijken dan Miller deed toen hij de oorspronkelijke film in 1987 regisseerde.

Inderdaad, het perspectief zou een grote verandering moeten zijn ten opzichte van de bronroman, die bekritiseerd werd omdat hij te vrouwonvriendelijk zou zijn.

The Witches of Eastwick werd eerder gemaakt als een TV pilot in 1992 en 2002, maar geen van beide werd opgepikt tot serie.

ABC zond in 2009 een bewerking uit onder de titel Eastwick, maar de serie haalde het eerste seizoen niet.

Please follow and like us:
The Witches of Eastwick Remake in ontwikkeling 1
Pin Share