Waarom Money Heist seizoen 4 Nairobi elimineerde

De regisseur van het Spaanstalige misdaaddrama Money Heist legt uit waarom het fan-favoriete personage, Nairobi (Alba Flores), in seizoen 4 werd gedood. De populaire serie op Netflix, in Spanje ook bekend als La Casa de Papel, bereidt zich voor op de uitzending van het vijfde en laatste seizoen. De Professor (Álvaro Morte), Tokio (Úrsula Corberó), en de rest van de bende proberen te slagen in hun gevaarlijkste overval tot nu toe. En zelfs als ze het niet redden om met al het goud uit de Bank van Spanje te komen, zullen ze hun uiterste best doen om het er levend vanaf te brengen.

Netflix splitst het laatste seizoen van Money Heist in twee delen, met de eerste set van vijf afleveringen die op 3 september wordt uitgezonden. De Salvador Dalí gemaskerde criminelen staan voor hun meest explosieve strijd ooit tegen het Spaanse leger. En, voor het eerst, laat de trailer zien dat het plan van de professor een aantal onverwachte barsten heeft. Maar de groep zal voor niets stoppen om de dood te verdedigen van Berlijn (Pedro Alonso), Moskou (Paco Tous), Nairobi, en alle anderen die stierven in de nasleep van het plan.

Nairobi was een van de populairste Money Heist-personages ooit – ook bekend als “la puta ama” of “de f**king baas,” in haar eigen woorden.

Haar controversiële dood was pijnlijk, want het enige waar de nuchtere crimineel van droomde was dat ze er levend uit zou komen en herenigd zou worden met haar zoon.

Maar in een recent interview met Variety, legde regisseur/uitvoerend producent Jesús Colmenar uit waarom haar dood noodzakelijk was voor de serie.

Volgens de showrunner zou Nairobi niet goed passen in de dreigende krachtmeting van seizoen 5. “Daar was ze niet voor geroepen,” zei Colmenar.

Nadat Nairobi aan het eind van seizoen 3 een levensgevaarlijke moordaanslag overleefde, toen ze door haar zoon werd gelokt om vervolgens door een sluipschutter te worden neergeschoten, was haar snelle moord een harde klap voor de kijkers.

Gandía (José Manuel Poga) nam haar gevangen, stak haar hoofd door een gat in een toiletdeur en gebruikte haar als een menselijk schild voordat hij haar door het hoofd schoot.

Zelfs Corberó vertelde Variety dat ze van streek was over het vertrek van haar goede vriendin, zowel op als buiten het scherm.

Hoewel het een zware scène was om naar te kijken, legt Colmenar uit dat het helpt om de inzet hoog te houden (en de adrenaline van de kijkers te laten stromen) naarmate het verhaal vordert. Lees hieronder wat Colmenar zei:

"Ik denk dat het momentum toevoegt aan onze personages. We vermoorden onze personages en ik denk dat het spanning toevoegt, en het is goed om niet te kunnen weten wat er gebeurt," zei Colmenar. "Ik denk dat het bijdraagt aan de realiteit dat er van alles kan gebeuren en het draagt bij aan het verrassingselement."

Het naderende laatste seizoen van het Netflix-drama zal zeker nog meer doden kennen nu het geweld in overdrive wordt gezet.

Aangezien de showrunners niet langer kunnen vertrouwen op cliffhangers en losse eindjes aan elkaar moeten knopen, lijkt het erop dat geen enkel personage veilig is, zelfs de altijd ongrijpbare professor.

Maar één ding is zeker – Money Heist zal zeker een dramatisch en onverwacht einde hebben.

Want er is geen andere juiste manier om zo’n populaire, geliefde serie af te sluiten.

One thought on “Waarom Money Heist seizoen 4 Nairobi elimineerde

Comments are closed.