Nieuwe tv-series 2021: wat te kijken op Netflix, Disney Plus en meer voor het einde van het jaar

Tv-series die hun première maken voor het einde van 2021 op verschillende streamingdiensten. Je krijgt een overzicht van deze series van de bekendste streamingdiensten zoals Netflix, Disney Plus, Hbo, Apple-tv, Prime Video en meer.

Je zal misschien niet alle streaming diensten ter beschikking hebben maar eerlijk er is zoveel te bekijken voor het einde van het jaar dat het bijna onmogelijk is om alles te verslinden.

Dit vooruitzicht kan je helpen om een planning te maken wat voor jou het belangrijkste is. De series zijn gerangschikt volgens verschijning datum of officiële lanceringsdatum.

Ook moeten we nog melden dat deze series bevestigd zijn, maar dat er verschil kan zijn per regio. Spijtig genoeg wordt de lanceringsdatum bevestigd, maar niet welke regio’s toch heb je al een goed gedacht wat je mag verwachten.

Bij elke titel is een trailer toegevoegd.

Nine Perfect Strangers

Verschijningsdatum: 18 augustus
Beschikbaar op: Hulu, Prime Video

Dit drama over een fictieve wellness retraite komt van Nicole Kidman en Big Little Lies schepper David E Kelley, markeren hun derde samenwerking na vorig jaar’s The Undoing op HBO.

Kidman speelt Masha Dmitrichenko, de opzichter van de faciliteit, en de serie volgt een groep mensen die vanuit de stad naar deze afgelegen locatie komen voor een 10-daagse retraite – maar alles is niet wat het lijkt in dit idyllische resort, zoals je zou verwachten. Melissa McCarthy en Michael Shannon spelen mee in de hoofdrollen.

The Chair

Verschijningsdatum: 20 augustus wereldwijd
Beschikbaar op: Netflix

In The Chair speelt Sandra Oh de hoofdrol als Dr. Ji-Yoon Kim, de nieuwe leerstoel Engels aan een gerespecteerde universiteit – en de eerste vrouw die deze functie op zich neemt. Het lijkt erop dat het niet bijzonder zwaar spul is, op basis van de trailer hierboven, en critici lijken dit luchtig ogende komediedrama tot nu toe te waarderen.

Andere herkenbare gezichten in de trailer zijn Jay Duplass en Bob Balaban. Dit is opmerkelijk als een van de projecten die worden geproduceerd door Game of Thrones co-creators DB Weiss en David Benioff onder hun dure Netflix-contract.

Only Murders in the Building

Verschijningsdatum: 31 augustus
Beschikbaar op: Hulu, Disney Plus

Televisieseries zijn tegenwoordig dol op waargebeurde misdaadpodcasts. Als ze ze niet adapteren (zie The Shrink Next Door verderop in deze lijst), dan maken ze er wel een serie over (Apple’s Truth Be Told, bijvoorbeeld). Dit is echter een echte komedie, over drie fans van waargebeurde misdaad die per ongeluk verstrikt raken in een echte moordzaak – en besluiten de waarheid erachter te onderzoeken om hun eigen podcast te maken. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez, en Martin is ook de bedenker van de film. De trailer laat zien dat het er erg leuk uitziet.

Impeachment: American Crime Story

Verschijningsdatum: 7 september
Beschikbaar op: Hulu

Na een wachttijd van meer dan drie jaar keert de grootste van de vele tv-shows van producent Ryan Murphy eindelijk terug voor een langverwacht seizoen over het Bill Clinton/Monica Lewinsky-schandaal.

We zijn gefascineerd om de cast van deze nieuwste anthologie aflevering in actie te zien – Booksmart’s Beanie Feldstein speelt Lewinsky, terwijl Clive Owen van alle acteurs de lastige rol heeft om Clinton te portretteren (we kunnen niet wachten om de stem te horen). Edie Falco van The Sopranos speelt Hillary, en Sarah Paulson van Murphy zit ook in de cast als Linda Tripp. Met Lewinsky aan boord als coproducent, zou deze show een eerlijker kijk op haar versie van de gebeurtenissen moeten bieden dan de media in de jaren ’90 bereid waren haar te geven.

Y: The Last Man

Verschijningsdatum: 13 september
Beschikbaar op: Hulu, Disney Plus

Na meer dan een decennium van ontwikkeling als zowel film-en tv-producenten probeerden te achterhalen hoe Brian K Vaughan en Pia Guerra’s veelgeprezen post-apocalyptische comic te bewerken, krijgen we eindelijk FX’s tv-adaptatie volgende maand. In Y: The Last Man is elk wezen met een Y-chromosoom op aarde dood, behalve Yorick (Ben Schnetzer) en zijn aapje. De show verkent een nieuwe wereld geregeerd door vrouwen terwijl ze proberen om de samenleving weer in elkaar te zetten. Het bronmateriaal was buitengewoon – laten we hopen dat deze tv-versie het waardig is.

The Morning Show season 2

Verschijningsdatum: 17 september (wereldwijd)
Beschikbaar op: Apple TV Plus

Apple biedt eindelijk het tweede seizoen van zijn vlaggenschip prestige drama met in de hoofdrollen Reese Witherspoon en Jennifer Aniston, die gaat over de tumultueuze achter de schermen gebeurtenissen van een ochtend nieuws show. Wees op je hoede als je de gebeurtenissen van het verrassend goede eerste seizoen niet wilt verpesten – de show heeft Steve Carrell en Billy Crudup in de hoofdrollen, van wie de laatste een Emmy won voor zijn werk in de show.

Foundation

Verschijningsdatum: 24 september
Beschikbaar op: Apple TV Plus

Met David S. Goyer’s bewerking van Isaac Asimovs Foundation-boekenreeks maakt Apple een grote stap naar grootschalige sci-fi. Hoe dit kan worden teruggebracht tot een leuk wekelijks drama is hier de grote uitdaging – maar het is gepositioneerd als een verhaal over een groep bannelingen die proberen de beschaving weer op te bouwen nadat een rijk is gevallen, en dat is een eenvoudig genoeg uitgangspunt. De geweldige ensemble cast helpt ook: Jarred Harris en Lee Pace behoren tot de herkenbare namen hier.

Dopesick

Verschijningsdatum: 13 oktober
Beschikbaar op: Hulu, Disney Plus

Deze all-star miniserie gaat over de opkomst van de opioïdencrisis in de VS, wat een zwaar onderwerp is. De trailer belooft een onverbiddelijke blik op de hoofdrolspelers die dit mogelijk maakten – en de reden om hier naar toe te gaan is de cast: Michael Keaton, Rosario Dawson, Michael Stuhlbarg en Will Poulter behoren tot de vele grote namen die aan bod komen.

Britse abonnees zullen van Dopesick kunnen genieten op Disney Plus via Star – we weten alleen nog niet zeker wanneer.

CSI Vegas

Verschijningsdatum: 6 oktober
Beschikbaar op: CBS

De originele Las Vegas-set CSI is klaar voor een comeback in het streaming-tijdperk, met originele seriesterren William Petersen en Jorja Fox die hun rollen hernemen als Gil Grissom en Sara Sidle. De teaser hierboven onthult niet veel, maar verwacht griezelige moorden, verwarrende forensische terminologie en een oudere Petersen met een mooie hoed. Dit is de eerste keer in meer dan vijf jaar dat CSI weer op tv is – en het is nog steeds een naam die veel gewicht in de schaal legt in dit tijdperk van gebroken kijkgewoonten.

Dexter: New Blood

Verschijningsdatum: 7 november
Beschikbaar op: Showtime, Sky/Now

Dexter was een echte hit toen het werd uitgezonden, maar de finale wordt gezien als een van de slechtste van een moderne tv-show – de kijkers kregen een einde dat niet goed paste bij het personage zoals ze hem leerden kennen. Ster Michael C Hall was het daarmee eens, en omdat de belangstelling voor deze serie over een seriemoordenaar die alleen criminelen vermoordt bleef aanhouden, bedacht de oorspronkelijke showrunner Clyde Phillips een manier om hem terug te brengen zonder dat verschrikkelijke einde te herschrijven. Lees onze gids over Dexter: New Blood voor meer over wat er komen gaat.

The Shrink Next Door

Verschijningsdatum: 12 november (wereldwijd)
Beschikbaar op: Apple TV Plus

Anchorman co-sterren Will Ferrell en Paul Rudd herenigen zich in deze donkere komedie drama, die gaat over de grens overschrijdende macht dynamiek tussen een therapeut (Rudd) en zijn patiënt (Ferrell). Gebaseerd op de gelijknamige podcast uit 2019, die zelf over waargebeurde gebeurtenissen gaat, is dit opnieuw een voorbeeld van Apple dat zijn gewicht gebruikt om grote sterren binnen te halen om zijn nieuwe shows te leiden. Dit zou een low-key hoogtepunt kunnen zijn voordat 2021 afloopt.

The Great season 2

Verschijningsdatum: 19 november
Beschikbaar op: Hulu

We zijn blij dat Hulu opnieuw The Great heeft uitgebracht, van scenarist Tony McNamara van The Favourite – en net als die film is het een donkere komedie die vaag gebaseerd is op een echte periode uit de geschiedenis met Nicholas Hoult in de hoofdrol. Het gaat over de groeiende machtsstrijd tussen Catherine (Elle Fanning) en Peter III (Hoult); de echte geschiedenis zal je vertellen waar het verhaal heen gaat, wat Peter’s giftige bekrompenheid en Catherine’s haat jegens hem des te aantrekkelijker maakt.

Hawkeye

Verschijningsdatum: 24 november (wereldwijd)
Beschikbaar op: Disney Plus

Na Loki geeft Marvel ons een pauze tot zijn volgende MCU-show uitrolt. Hawkeye biedt Clint Barton (Jeremy Renner) de enige natuurlijke verhaallijn die hij nog heeft: het opleiden van een opvolger van de volgende generatie in Hailee Steinfeld’s Kate Bishop. Geruchten suggereren dat Florence Pugh’s Yelena Belova uit de Black Widow film ook in de serie te zien zal zijn. Veel van deze serie blijft een mysterie op dit moment.

The Beatles: Get Back

Verschijningsdatum: 25 november
Beschikbaar op: Disney Plus

Peter Jackson is niet echt de man bij uitstek voor korte films, zoals iedereen die vorig jaar een gecombineerde Hobbit/The Lord of the Rings filmmarathon probeerde, ontdekte. Dat is deels de reden waarom zijn documentaire over The Beatles van een film is uitgegroeid tot een driedelige tv-show, die tijdens Thanksgiving wordt uitgebracht. Get Back gaat over het maken van het album Let it Be in 1970, met veel nooit eerder vertoond beeldmateriaal – iedereen in je leven die The Beatles niet kan loslaten zou blij moeten zijn met deze.

The Witcher season 2

Verschijningsdatum: 17 december
Beschikbaar op: Netflix

De fenomenale komst van fantasydrama The Witcher voelde als het laatste grote ding dat op tv gebeurde voordat de hele wereld begin 2020 werd stilgelegd. Nu, twee jaar later, is het terug – met een nieuw seizoen waarin Geralt of Rivia (Henry Cavill) Ciri (Freya Allan) begeleidt naar Kaer Morhan, de thuisbasis van de heksen in dit universum, waar het erop lijkt dat ze traint voor gevechten. In aflevering één wordt het korte verhaal A Grain of Truth uit de The Witcher-boeken van Andrzej Sapkowski bewerkt.

The Book of Boba Fett

Verschijningsdatum: December (wereldwijd)
Beschikbaar op: Disney Plus

We krijgen dit jaar geen nieuwe afleveringen van The Mandalorian, maar deze spin-off met in de hoofdrollen Temuera Morrison als de pas Sarlacc-vrije Boba Fett en Ming-Na Wen als Fennec Shand is al bevestigd voor een release in december 2021. We weten eigenlijk alleen wat de epiloog ons vertelde: dat Fett het paleis van Jabba the Hutt in handen heeft genomen, Bib Fortuna heeft geëxecuteerd en de troon van Tatooine’s onderwereld heeft overgenomen. Hopelijk zien we nog een paar Star Wars premiejagers die de cut maken voor deze nieuwe serie.

Succession season 3

Release datum: Herfst 2021
Beschikbaar op: HBO Max

Het is behoorlijk wreed dat we twee jaar hebben moeten wachten op Succession om een vervolg te geven aan de twist in de finale van seizoen 2, waar Kendall Roy (Jeremy Strong) zich keerde tegen zijn koude, berekenende vader Logan (Brian Cox), maar HBO heeft bevestigd dat we het voor het einde van het jaar zullen zien landen. Zoals elk seizoen van de serie, zal het gaan over de Roy broers en zussen die vechten voor de ultieme controle van hun vaders bedrijf, Waystar Royco, met spectaculaire dubbelspel en verschroeiende oneliners op elkaars kosten. We kunnen niet wachten.

Cobra Kai season 4

Verschijningsdatum: December
Beschikbaar op: Netflix (wereldwijd)

Cobra Kai seizoen 4 neemt ons in het volgende seizoen mee terug naar het All Valley Karate Tournament, als de charmante, van middelbare leeftijd zijnde voormalige karatekids terugkeren voor een nieuw seizoen op Netflix. Thomas Ian Griffith’s Terry Silver, voor het laatst te zien in Karate Kid Part 3, zal behoren tot de nieuwe gezichten in deze langverwachte serie.

Please follow and like us:
Nieuwe tv-series 2021: wat te kijken op Netflix, Disney Plus en meer voor het einde van het jaar 1
Pin Share

One thought on “Nieuwe tv-series 2021: wat te kijken op Netflix, Disney Plus en meer voor het einde van het jaar

Comments are closed.