Emma Stone keert officieel terug voor Cruella-vervolg

Emma Stone keert officieel terug als Cruella de Vil in Cruella 2 . Disney’s praktijk om zijn animatiefilms opnieuw uit te vinden in live-action, is het afgelopen decennium een ​​ongelooflijk succesvol model gebleken. Cruella is de meest recente live-action remake, maar deze dient als een prequel op 101 Dalmations . De film zou oorspronkelijk in 2020 in de bioscoop verschijnen, maar Disney zag zich genoodzaakt deze uit te stellen tot 2021 vanwege COVID-19. Disney heeft er ook voor gekozen om Cruella beschikbaar te maken op Disney+ als Premier Access-titel op dezelfde dag als de bioscooprelease.

Ondanks dat de strategie voor gesplitste releases en de bioscoopkassa nog steeds veel lager was dan vóór COVID-19, slaagde Cruella erin een behoorlijke hit te worden voor Disney. Het verdiende wereldwijd meer dan $ 220 miljoen op een gerapporteerd budget van $ 100 miljoen.

De studio heeft geen financiële cijfers aangekondigd om te laten zien hoe de film het deed tegen de Premier Access-prijs van $ 29,99, maar het leek redelijk goed te hebben gedaan, aangezien Cruella 2 al in ontwikkeling was . Voor het vervolg waren regisseur Craig Gillespie en schrijver Tony McNamara al klaar om terug te keren, en nu is Emma Stone ook officieel terug.

Volgens een rapport van Deadline heeft Emma Stone een deal gesloten om in Cruella 2 te spelen . Details van de deal zijn niet bekendgemaakt, maar het is naar verluidt een gunstige deal voor zowel Stone als Disney. Het rapport merkt op dat het nog niet is bevestigd of het vervolg van Cruella een exclusieve bioscooprelease, een exclusieve Disney+ of een hybride release zal zijn.

Emma Stone keert officieel terug voor Cruella-vervolg 1

De bevestiging van Stone’s betrokkenheid bij Cruella 2 komt op een belangrijk moment voor Disney met betrekking tot zijn relatie met talent en streamingdeals. De studio bevindt zich midden in een verhitte juridische strijd met Scarlett Johansson over de release van Disney+ van Black Widow . Later werd gemeld dat Stone overwoog om een ​​soortgelijke rechtszaak aan te spannen, afhankelijk van hoe het met Johansson was verlopen sinds Cruella een vergelijkbare uitrol ontving. Dat is waarschijnlijk van tafel nu Stone vermoedelijk nog een belangrijke betaaldag via Disney heeft gevonden die haar eerlijk zou moeten compenseren, ongeacht hoe Cruella 2 wordt uitgebracht.

Nu Stone terug is voor Cruella 2 , zou het vervolg positieve vooruitgang moeten blijven boeken, aangezien Disney wil profiteren van het succes van de eerste film. Maar dit kan ook een belangrijk moment zijn voor Disney als het gaat om het onderhandelen over deals met grote sterren om aanstaande projecten te leiden. Niemand weet wanneer het theatrale bedrijfsmodel zal herstellen tot pre-pandemische hoogten , maar hybride releases en kortere exclusieve theatrale oplagen zullen waarschijnlijk blijven. Als Disney een grote deal kon sluiten met Emma Stone voor  Cruella 2 , zou hetzelfde moeten gelden voor alle toekomstige Disney-releases.

One thought on “Emma Stone keert officieel terug voor Cruella-vervolg

Comments are closed.