Home Alone Reboot krijgt releasedatum in november 2021

Disney+’s aankomende Home Alone reboot heeft eindelijk een releasedatum nadat pandemie-gerelateerde vertragingen het filmen voor de feestelijke remake hebben uitgesteld. De Home Alone-franchise is sinds het origineel uit 1990 een klassieker voor de feestdagen gebleven. Kevin McCallister’s (Macaulay Culkin) solo capriolen en geniale tactieken om een aantal gekke inbrekers te stoppen zorgden voor een aantal memorabele scènes waar 30 jaar later nog steeds naar wordt verwezen en aan wordt herinnerd.

Disney kondigde eerder aan dat een reboot getiteld Home Sweet Home Alone terug zou komen in 2019. Maar zoals veel films die in 2020 zouden worden gefilmd, werd het uitgesteld als gevolg van de COVID-19 pandemie. Nu onthulde de streaminggigant dat de avontuurlijke komediefilm eindelijk 12 november exclusief op Disney+ zal debuteren, net op tijd voor de feestdagen.

De nieuwe Home Alone-film, geregisseerd door Dan Mazer, volgt een ondeugende jongen genaamd Max Mercer (gespeeld door Archie Yates) die achterblijft wanneer zijn familie naar Japan reist voor de vakantie – doet erg denken aan Kevin.

Max moet een onbetaalbaar erfstuk beschermen tegen een koppel (gespeeld door Ellie Kemper en Rob Delaney) dat probeert in te breken in het huis van zijn familie om het te stelen.

Zijn tactiek bestaat natuurlijk uit chaotische streken en waarschijnlijk een boobytrap of twee.

In de film spelen ook Kenan Thompson (Saturday Night Live), Aisling Bea, Pete Holmes, Tim Simons, en meer mee.

Home Alone Reboot krijgt releasedatum in november 2021 1

Mazer staat duidelijk onder grote druk om de heruitgegeven versie van de klassieker van Chris Columbus zowel trouw te laten zijn aan het origineel als iets te maken dat helemaal op zichzelf kan staan.

Vooral gezien de lange traditie die veel mensen hebben om de Home Alone films rond de feestdagen te bekijken.

En Columbus is niet echt gelukkig geweest met de Disney-versie van zijn klassieker, wat betekent dat de Home Alone reboot echt een knaller moet zijn om te slagen.