Kate Burton keert terug als Meredith’s moeder in Grey’s Anatomy seizoen 18

Actrice Kate Burton, die Meredith’s moeder Ellis Grey speelt in Grey’s Anatomy, is bevestigd om terug te keren voor het komende 18e seizoen van de serie. Het medische drama, dat werd gecreëerd door Shonda Rhimes, ging in 2005 op ABC in première als een mid-season vervanging en werd al snel een televisiesensatie. Al 17 seizoenen lang volgen de kijkers met veel plezier de romantische en professionele drama’s van de artsen in het ziekenhuis dat nu bekend staat als Grey Sloan Memorial.

Het hart van Grey’s Anatomy is Dr. Meredith Grey, gespeeld door Ellen Pompeo. En in het hart van Meredith Grey ligt een zeer ingewikkelde relatie met haar overleden moeder, Ellis. Dr. Ellis Grey was een legendarische en prijswinnende chirurg die zich vaak meer thuis voelde achter een operatietafel dan bij haar dochter.

Meredith trad in de voetsporen van haar moeder door dokter te worden, maar in het begin werd haar pad overschaduwd door zowel haar moeders nalatenschap als door het feit dat, tegen de tijd dat Meredith aan haar medische stage begon in seizoen 1 van Grey’s Anatomy, bij Ellis de diagnose Alzheimer was gesteld.

De strijd van Ellis met Alzheimer was vaak een aandachtspunt in de serie tot haar dood in seizoen 3. Hoewel Meredith haar moeder uiteindelijk beter begreep en zelfs haar dochter naar haar vernoemde, was hun relatie nooit gemakkelijk.

Nu lijkt het erop dat Dr. Ellis Grey terugkomt voor seizoen 18 van Grey’s Anatomy.

Deadline meldt dat actrice Kate Burton, die twee Emmy-nominaties heeft gekregen voor haar werk in Grey’s, in meerdere afleveringen van het komende seizoen van de hitshow zal verschijnen.

Hoe en waarom haar personage weer zal verschijnen is nog even afwachten, maar fans hoeven daar niet lang op te wachten: ze zal naar verwachting te zien zijn in de seizoenspremière op 30 september.

Sinds haar dood in seizoen 3, heeft Ellis Meredith bezocht in dromen en tijdens bijna-dood ervaringen.

Het was verrassend voor de kijkers dat ze niet een van de vele vroegere personages was die aan Meredith verscheen terwijl ze bewusteloos was tijdens haar strijd met COVID-19 in seizoen 17. 

In een droomachtige strand setting, herenigde Meredith zich met dode geliefden zoals haar oude liefdes Derek en haar zus Lexie, voordat ze wakker werd aan het einde van het vorige seizoen.

Ze leek goed te herstellen, dus een bijna-dood bezoek van Ellis in seizoen 18 lijkt onwaarschijnlijk (hoewel het zeker mogelijk is, gebaseerd op een historisch precedent).

Grey’s Anatomy is nooit bang geweest om serieuze onderwerpen aan te snijden, en de schrijvers en acteurs hebben er altijd naar gestreefd om de personages gelaagd en echt te maken.

Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de blijvende aantrekkingskracht van Grey’s, dat nu het langstlopende Amerikaanse medische drama op primetime is.

Geen enkele serie kan echter voor altijd worden uitgezonden en ondanks Grey’s blijvende populariteit, wordt er steeds meer gespeculeerd over het einde van de geliefde serie.

Als Grey’s inderdaad zijn einde nadert, zou het logisch zijn om de complexe moeder-dochter relatie, die sinds de eerste aflevering in het middelpunt van de serie staat, opnieuw te bekijken.

Meredith Grey zou niet zijn wie ze is zonder de invloed van Ellis, en als Kate Burton terugkomt, zou dat heel goed kunnen betekenen dat Ellis en Meredith nog wat onafgemaakte zaken af te handelen hebben voordat Grey’s Anatomy ten einde komt.

Benieuwd naar seizoen 18 je bent zeker niet alleen. Talrijke fans van de serie zijn net zo benieuwd.

Please follow and like us:
Kate Burton keert terug als Meredith's moeder in Grey's Anatomy seizoen 18 2
Pin Share

One thought on “Kate Burton keert terug als Meredith’s moeder in Grey’s Anatomy seizoen 18

Comments are closed.