Waarom Stranger Things seizoen 4 zo lang duurt om te maken

Shawn Levy, uitvoerend producent van Stranger Things, onthult waarom seizoen 4 zo lang duurt om te maken en het is niet alleen vanwege de pandemie. Stranger Things seizoen 3 boog in juli 2019 meer dan twee jaar geleden en zag de kinderen van Hawkins, Indiana nog meer opgroeien terwijl ze het opnamen tegen hun meest geduchte tegenstander tot nu toe, de Mind Flayer. Dat seizoen eindigde op een aantal spel-veranderende cliffhangers, waaronder Will, Eleven en de familie Byers die Hawkins verlieten en David Harbour’s Hopper die dood leek te zijn. Later wordt onthuld dat Hopper eigenlijk vastzit in een Russisch gevangenenkamp, waarmee de serie zich verder uitbreidt.

Stranger Things seizoen 4 heeft een aantal vertragingen opgelopen. De serie was een maand bezig met filmen toen de COVID-19 pandemie de productie dwong stil te leggen. Het filmen werd later hervat in september 2020, maar er zijn sindsdien weinig updates geweest, behalve een paar teaser video’s en hints van de cast en crew over de serie.

Blijf Scrollen Om Verder Te Lezen

Nu het ongeduld groeit en het einde van de opnames in zicht komt, is het publiek gek op nieuws over de premièredatum van seizoen 4 en hoewel dat er misschien snel aan zit te komen, onthulde Levy waarom het proces zo lang heeft geduurd.

In een interview met Collider onthulde Levy dat de omvang van het seizoen het veel moeilijker heeft gemaakt om te filmen, zowel vanwege de hoeveelheid locaties als omdat het filmen onder gezondheids- en veiligheidsprotocollen het proces enigszins vertraagt.

De producent onthulde ook dat omdat seizoen 4 “ver het meest ambitieuze van de seizoenen is,” het filmen tijdens de pandemie extra moeilijk is geweest.

Tot slot, en meest opmerkelijk, is dat het creatieve team nog steeds een hechte, kleine groep is en dat draagt zeker bij aan de druk en het vertragen van het proces.

Bekijk Levy’s volledige verklaring hieronder:

Hoezeer het onze kijkers ook pijn doet dat het zo lang heeft geduurd, geloof me, het doet Matt, Ross en mezelf nog meer pijn. Het is een soort perfecte stormcombinatie van COVID-uitschakeling, langzamer filmtempo in COVID-protocollen en gezondheidsprotocollen, die nodig zijn, en toevallig kozen we seizoen 4 verreweg – en ik bedoel, verreweg, ver, ver – de meest ambitieuze van de seizoenen.

Het is al bekend dat, toen de pandemie begon, ik in Litouwen was toen David Harbor het stuk filmde dat onthulde dat Hopper nog leeft. Dus je weet een beetje dat we wat actie hebben in Hawkins, we hebben blijkbaar wat actie in Rusland, en we hebben een hele verhaallijn die zich ergens anders afspeelt die binnenkort aan het licht zal komen. Dit is dus het eerste seizoen waarin we deze uitgestrekte geografie hebben, meerdere opnames op locaties, en we doen het allemaal tegen een achtergrond van een wereld die het filmen met vertraging langer heeft gemaakt. Dus daarom duurt het zo lang.

De reden dat Stranger Things zo lang duurt, is dat alles met de hand wordt gemaakt door een zeer kleine groep van ons. De broers, ze willen elk jaar een bepaald aantal afleveringen regisseren, ik moet mijn afleveringen elk jaar regisseren.

We moeten in de montagekamer zijn en alles zelf in handen krijgen. Als je naar de serie kijkt, zijn er geen 12 uitvoerende producenten. Het is nog steeds een heel kleine groep en de controles zijn streng voor elke aflevering en voor alles wat de franchise doet, of het nu de drive-through-ervaring in LA is of een Nike-sneaker die in de zomer van 2019 werd uitgebracht, we zien en goedkeuren het allemaal.

Blijf Scrollen Om Verder Te Lezen
david harbour stranger things

Levy’s onthulde een geheel nieuwe verhaallijn op een nog niet bekendgemaakte locatie is gewoon een andere opwindende hint voor het langverwachte seizoen.

Met de cast verspreid over de hele wereld, wordt de reikwijdte van de show echt groter naarmate de personages zelf opgroeien tot jonge volwassenheid.

Het klinkt zeker alsof Stranger Things seizoen 4 het wachten waard zal zijn en dat wachten zal misschien niet veel langer duren.

Levy plaagde dat Stranger Things seizoen 4 binnenkort komt en hoewel zijn vage opmerkingen helemaal niet veel onthullen, is het geruststellend om te weten dat het filmen bijna voltooid is en dat er in ieder geval binnenkort een aankondiging zou kunnen komen.

Het lijkt waarschijnlijk dat de serie ergens eind 2021, zo niet begin 2022, in première kan gaan. Levy en co. hebben nog post-productie te doen op het komende seizoen.

Met alle onthullingen, wordt Stranger Things seizoen 4 echter een van de meest verwachte televisie-evenementen in geruime tijd.

Please follow and like us:
Waarom Stranger Things seizoen 4 zo lang duurt om te maken 1
Pin Share