Bob Odenkirk opgenomen in ziekenhuis na ineenstorting op Better Call Saul-set

Better Call Saul-ster Bob Odenkirk is met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in elkaar was gezakt op de set van de populaire AMC-serie. Odenkirk, 58, begon zijn carrière in Hollywood eind jaren ’80 als schrijver voor komedieshows als Saturday Night Live en The Ben Stiller Show. Hij kreeg bekendheid als acteur door het spelen van de corrupte en machtige advocaat Saul Goodman in Breaking Bad, die hij herhaalde voor de spinoff-serie Better Call Saul. De rol leverde Odenkirk meerdere nominaties op als beste hoofdrolspeler voor een serie sinds de serie in 2015 in première ging.

Als de prequel van het alom succesvolle misdaaddrama, richt Better Call Saul zich op hoe Odenkirk’s personage van een ex-gevangen kunstenaar genaamd Jimmy McGill naar Saul Goodman ging, een scherpe maar hebzuchtige strafrechtelijke verdedigingsadvocaat.

Better Call Saul heeft ook Jonathan Banks, Rhea Seehorn en Giancarlo Esposito in de hoofdrollen. De serie is momenteel bezig met de opnames van het zesde en laatste seizoen, dat volgend jaar moet uitkomen.

Dinsdag was Odenkirk aan het filmen voor het laatste seizoen van Better Call Saul in Albuquerque, New Mexico toen hij plotseling in elkaar zakte.

Volgens bronnen belde het productiepersoneel snel een ambulance die de acteur naar een ziekenhuis in de buurt vervoerde.

Het is onduidelijk wat de oorzaak van het incident was en of Odenkirk onderliggende medische problemen had.

Bronnen hebben ook niet bekend gemaakt of de acteur bij bewustzijn was toen het noodteam reageerde.

Momenteel zou hij nog steeds in het ziekenhuis zijn voor medische verzorging.

Bob Odenkirk opgenomen in ziekenhuis na ineenstorting op Better Call Saul-set 1
Bob Odenkirk opgenomen in ziekenhuis na ineenstorting op Better Call Saul-set 2

Na het ongelukkige incident hebben veel van Odenkirk’s fans en collega’s hun bezorgdheid geuit voor de veelgeprezen acteur.

Acteur Elijah Wood en Better Call Saul-ster Michael McKean betuigden op Twitter hun steun.

David Cross, die samen met Odenkirk speelde in de kortstondige HBO-serie Mr. Show with Bob and David, tweette ook een beterschapsboodschap.

In zijn tweet was de komiek positief dat Odenkirk snel zal herstellen en noemde hem “een van de sterkste mensen” die hij kende.

Odenkirk’s ziekenhuisopname zal zeker een klap toebrengen aan de toch al vertraagde productie van Better Call Saul.

Het is al meer dan een jaar geleden dat de AMC hitserie seizoen 5 afrondde.

Better Call Saul seizoen 6, dat dient als het laatste doek, heeft meerdere vertragingen opgelopen als gevolg van de pandemie.

Het langverwachte seizoen zou aanvankelijk dit jaar worden uitgezonden, maar werd uitgesteld tot 2022, tot grote teleurstelling van de kijkers.

Hopelijk komt Odenkirk deze tegenslag te boven en ziet het publiek zijn toestand snel verbeteren.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)