Wat te verwachten van Pirates of the Caribbean 6

Pirates of the Caribbean 6 is in ontwikkeling, maar wanneer kunnen fans van de franchise deze verwachten en hoe zal het verhaal verder gaan? Niet alleen is de vervolgfilm in de maak, er is ook een spin-off film aangekondigd die door vrouwen wordt geleid. Hier is wat we tot nu toe weten over de toekomst van de Pirates of the Caribbean films.

Wat te verwachten van Pirates of the Caribbean 6 1
Wat te verwachten van Pirates of the Caribbean 6 2

Toen Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl werd uitgebracht, was het enorme succes onverwacht. Voor 2003 werden piratenfilms gezien als gegarandeerde box office flops, maar de franchise is sindsdien populair gebleven, bewees voortdurend zijn internationale massa-aantrekkingskracht en leverde Depp een Oscarnominatie op voor zijn rol als Jack Sparrow.

Nadat Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, de vijfde film in de reeks, wereldwijd bijna 800 miljoen dollar verdiende, kondigde Disney al in 2018 plannen aan voor een nieuw piraten feest.

En met de studio die de wens uitsprak om de franchise te veranderen om het in de toekomst nog groter te maken, kondigde Disney aan dat een ander deel, een reboot met Margot Robbie in de hoofdrol in ontwikkeling zou gaan naast het vervolg.

Echter, na enkele jaren is Pirates of the Caribbean 6 nog steeds in vroege ontwikkeling met de release aan de verre horizon, en de reboot film is ook in de vroege ontwikkelingsfasen. 

Wat te verwachten van Pirates of the Caribbean 6 3
Wat te verwachten van Pirates of the Caribbean 6 4

Nadat Deadpool co-writers Rhett Reese en Paul Wernick in 2019 afhaakten van het project, koos Disney schrijvers Craig Mazin en Ted Elliott om het script in plaats daarvan te schrijven. Mazin maakte HBO’s miniserie Tsjernobyl, terwijl Elliott werkte aan de eerste Pirates-film. Regisseur Joachim Rønning zal ook terugkeren.

Terug in 2018 stond Walt Disney Studios Motion Picture Production’s President, Sean Bailey, open voor het idee om de franchise een boost te geven, door in een interview voor The Hollywood Reporter te zeggen dat de studio nieuwe energie naar de films wilde brengen.

Speculaties en geruchten hebben gesuggereerd dat de nieuwe film een zachte reboot van de franchise zou zijn, vergelijkbaar met de Transformers prequel spinoff Bumblebee, maar het is onduidelijk wat zou worden weggevaagd uit de verhaallijnen en tijdlijn van de serie uit het verleden.

Er is nog geen releasedatum bevestigd voor Pirates of the Caribbean 6. Films in de franchise worden echter traditioneel uitgebracht in juli of mei. De laatste drie delen, At World’s End, On Stranger Tides en Dead Men Tell No Tales, domineerden de box office in het Memorial Day weekend, en het lijkt waarschijnlijk dat de zesde film rond dezelfde periode zal uitkomen om dit succes voort te zetten.

Wat te verwachten van Pirates of the Caribbean 6 6
Wat te verwachten van Pirates of the Caribbean 6 7

Met uitzondering van Dead Man’s Chest en At World’s End (back-to-back gefilmd in 2005), is een wachttijd van vier tot vijf jaar tussen Pirates of the Caribbean films de norm geweest.

Omdat Bruckheimer liet doorschemeren dat het script snel klaar zou zijn, was het project misschien al bijna klaar voordat de Covid-19-pandemie de productieschema’s verstoorde.

Zonder aankondiging van een mogelijke release datum, of bevestiging over het effect van de pandemie, is het onmogelijk om precies te weten wanneer de film zou kunnen uitkomen, maar het zou zo snel als 2023 kunnen zijn.

De casting voor Pirates of the Caribbean 6 is een bron van speculatie geweest, en de grote vraag over Johnny Depp’s rol blijft onbeantwoord.

Ooit leek een Pirates-film zonder Jack Sparrow even onwaarschijnlijk als Marvel Studios die de rol van Tony Stark zou herschikken.

Maar in de loop van de jaren daalde de kritische en binnenlandse aantrekkingskracht van de franchise, samen met Depps reputatie.

Door schandalen en commerciële flops werd het twijfelachtig of zijn terugkeer als Jack Sparrow het prijskaartje voor Disney waard zou zijn.

In een recent interview houdt Bruckheimer in ieder geval de deur open voor een terugkeer van de acteur. Voorlopig wijzen de tekenen er echter op dat Captain Jack Sparrow een bijrol zal spelen, als hij al een rol heeft.

Ondertussen onthulde actrice Kaya Scodelario aan dat ze gecontracteerd is voor een andere film en geïnteresseerd zou zijn om terug te keren.

Bill Nighy heeft ook de wens geuit om de iconische schurk Davy Jones opnieuw te spelen.

Lee Arenberg, die de piraat Pintel speelde, is een ander voormalig castlid dat graag in een andere film wil verschijnen.

Sterren Keira Knightley en Orlando Bloom hebben nog geen interesse getoond na hun afnemende aanwezigheid in de meest recente afleveringen van de serie; hoewel er geruchten zijn dat Disney interesse heeft in hun terugkeer.

Walibi België Bespaar €2 Per Toegangs Ticket!

Walibi waar je altijd sensatie zal vinden denk maar even aan de prachtige achtbanen voor de moedige bezoeker tot familiale fun. Met zijn 42 attractie zal je een sensationele dag beleven. Kom je samen met de kinderen zullen jullie samen een sensationele dag beleven. Walibi bied fun voor iedereen!

Na in 2019 van eigenaar te zijn veranderd, is het script voor Pirates of the Caribbean 6 in ontwikkeling en zijn er nog geen mededelingen gedaan over de status ervan.

De makers zijn stil geweest over details, maar geruchten circuleerden dat Disney een vrouw-gedreven verhaal wilde, en fans sprongen al snel op het idee om terug te gaan naar de oorspronkelijke pretparkattractie voor inspiratie.

Onlangs veranderd van gevangene naar piratenkoningin, zou het personage van Redd een welkome aanvulling zijn op de franchise, terwijl het een knipoog geeft naar de attractie waar het allemaal mee begon.

Echter, met de aangekondigde reboot als het door vrouwen geleide project dat de kern van de geruchten vormde, zou dit verhaal meer van toepassing kunnen zijn op die productie, met de vervolgfilm die een ander verhaal vertelt.

In juni van 2020 werd aangekondigd dat er een reboot film in de maak was voor Pirates of the Caribbean, met Margot Robbie in de hoofdrol.

De Harley Quinn-ster zal worden vergezeld door scenarioschrijfster Christina Hodson (per THR) nadat de twee samenwerkten aan Birds of Prey.

Evenals Hodson heeft gewerkt aan een andere blockbuster titel die de Transformers franchise nieuw leven inblies: Bumblebee.

Net als Pirates of the Caribbean 6, zijn er geen aangekondigde verhaal of release datum details voor fans om naar uit te kijken, maar het bewijst dat er nog genoeg leven in de Pirates franchise zit in de toekomst.

One thought on “Wat te verwachten van Pirates of the Caribbean 6

Comments are closed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)