Army of the Dead wordt één van Netflix’ grootste films ooit

Netflix heeft nieuwe gegevens onthuld die Zack Snyder’s Army of the Dead projecteren als een van de meest populaire originele films op de streaming service. Na meer dan een decennium te hebben gewerkt aan de ontwikkeling van het project bij de vorige thuisstudio Warner Bros., werd Snyder’s Dawn of the Dead spirituele opvolger overgenomen door Netflix en zag een versnelde ontwikkeling en productiecyclus omdat het platform graag wilde werken met de voormalige DC Extended Universe filmmaker.

De ensemble cast voor de film bestaat uit Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick, Ana de la Reguera, Theo Rossi, Matthias Schweighöfer, Nora Arnezeder, Tig Notaro, en Raúl Castillo.

Het verhaal van de kaskraker is dat een groep huurlingen wordt ingehuurd om 200 miljoen dollar terug te halen uit een kluis diep onder een casino in Las Vegas.

Het addertje onder het gras is dat het geen gewone roof zal zijn, want de entertainmenthoofdstad van de wereld is afgesloten van het publiek vanwege een zombie-uitbraak die de stad decimeert.

De Amerikaanse regering heeft besloten de stad met atoombommen te bombarderen om de uitbraak uit te roeien, en de groep moet tegen de klok racen om rijk te worden in de moeilijkste strijd van hun leven.

Slechts een week na de première op het streamingplatform, onthulde NetflixFilm op Twitter dat Army of the Dead naar verwachting een van zijn grootste releases zal zijn. Het heeft ook het grote aantal huishoudens onthuld waarin de zombie heist pic al is gestreamd. Bekijk de gegevens hieronder:

Hoewel de film misschien niet aansloeg bij alle critici en het publiek, was het al vrij snel duidelijk dat Army of the Dead een groot succes zou worden voor Netflix.

Van de filmmaker die al een grote fanbase heeft van zijn stripboekverfilmingen tot de hoge kijkcijfers van HBO Max’s Justice League, het zou een verrassing zijn geweest als het kijkerspubliek niet van de ene streamer naar de andere zou zijn overgebracht voor Snyder.

Hoewel de box office cijfers nog steeds relatief laag zijn, is het feit alleen al dat 72 miljoen huishoudens op schema liggen om de film binnen een maand na zijn debuut op Netflix te bekijken, nog steeds zeer indrukwekkend.

Gezien het streaming platform ook verdubbeld naar beneden op het project met zowel een live-action prequel film en anime-serie, het verwachte succes en de vroege cijfers voor Army of the Dead wijst in de richting van Netflix het maken van de juiste beslissing over het zetten van hun vertrouwen in het project.

Plus, met zijn teasen van een potentieel vervolg en gevoel van bevrijding het ontwikkelen van de wereld van de zombie apocalyps voor Netflix.

Snyder heeft zeker een mooie toekomst bij de streamer. Fans moeten hun ogen open houden als de prequel Army of Thieves is gepland om Netflix later dit jaar te raken.

Please follow and like us:
Army of the Dead wordt één van Netflix' grootste films ooit 28
Pin Share

One thought on “Army of the Dead wordt één van Netflix’ grootste films ooit

Comments are closed.