The Last Kingdom Seizoen 5 Afsluitende Seizoen Releasedatum en wat we tot nu toe weten

The Last Kingdom Seizoen 5 is officieel uitgeroepen tot het laatste seizoen. Dus onze tijd besteed aan het kijken naar Uhtred van Bebbanburg en zijn avonturen rond Angelsaksisch Engeland komen tot een einde. Hier is alles wat we weten over het laatste seizoen van The Last Kingdom.

The Last Kingdom is een Netflix Original historisch-fictie drama, gebaseerd op The Saxon Stories van auteur Bernard Cornwell. De serie was ooit een coproductie tussen de Britse omroep BBC en Netflix, maar sinds het derde seizoen wordt de serieproductie volledig door Netflix verzorgd.

Heeft Netflix The Last Kingdom vernieuwd voor het vijfde seizoen?

Officiële Netflix Status: Vernieuwd (Laatst bijgewerkt: 07/07/2020)

Het was slechts een kwestie van tijd, en we hadden gelijk: The Last Kingdom is officieel verlengd voor het vijfde seizoen op Netflix!

De cast kondigde het nieuws aan in een video uitgebracht door het officiële The Last Kingdom Twitter account.

The Last Kingdom Populariteit Op Netflix

Sinds de release heeft seizoen vier het ongelooflijk goed gedaan bij de abonnees op Netflix.

De serie heeft ook internationaal goed gepresteerd en is in verschillende top tien lijsten over de hele wereld verschenen, met name in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Hoewel de serie nooit op nummer één heeft gestaan in het Verenigd Koninkrijk en de VS, werd het alleen verslagen door even geweldige series zoals After Life, en Never Have I Ever. De serie bleef 19 dagen in de top tien staan in de VS, en 24 dagen in het Verenigd Koninkrijk.

De Releasedatum Voor Seizoen 5

Bij een serie als The Last Kingdom is elk aspect van de productie een ongelooflijk langdurig proces, wat betekent dat we het vijfde seizoen pas helemaal aan het einde van 2021 zullen zien, mogelijk zelfs het begin van 2022.

Sinds Netflix de serie overnam van de BBC, en twee extra afleveringen toevoegde, is er een extra maand of twee tussen de seizoensreleases gekomen. Het duurde in totaal 18 maanden tussen de release van het tweede en derde seizoen, met nog eens 17 maanden tussen seizoen drie en seizoen vier.

Als we uitgaan van de vroegst mogelijke datum, 17 maanden vanaf de release van seizoen vier, dan zou het vijfde seizoen in oktober 2021 verschijnen, en zoals het er nu voorstaat zou de langste tijd tussen de seizoenen, 18 maanden, de releasedatum naar november 2021 duwen.

We weten ook niet welke impact de COVID-19 Pandemie zal hebben op de productie van het vijfde seizoen.

Potentiële Netflix Releasedatum: Eind 2021 / begin 2022.

Hoe de boeken het vijfde seizoen zullen beïnvloeden

Het vierde seizoen zette de trend voort die we zagen in de vorige seizoenen van The Last Kingdom, namelijk dat elk seizoen ruwweg de gebeurtenissen van twee boeken uit The Saxon Stories romans behandelt. Seizoen vier besloeg de gebeurtenissen van The Pagan Lord en The Empty Throne.

Met elk seizoen dat voorbijgaat, wijkt de serie meer en meer af van de romans, maar bij het onderzoeken van de plot van de boeken zijn er nog steeds belangrijke verhaallijnen die de serie blijft volgen. Discussies zoals Uhtreds leeftijd worden in de serie niet zo uitgebreid besproken als in de romans, waar Uhtred tegen de tijd van het vierde seizoen in de boeken meer dan 50 jaar oud is.

Tijdens de bespreking van het komende seizoen met RadioTimes, besprak Alexander Dreymon de uitdaging die het productieteam heeft met een ouder wordende Uhtred.

We zitten nu met dat probleem, in seizoen vijf, waar Uhtred technisch gezien... Ik denk dat hij begint op 54 en eindigt op 60 in de boeken. Dat is nu een probleem, want hoe laten we het lijken alsof Uhtred ouder is geworden zonder dat het er komisch uitziet? We werken er aan.

Seizoen 5 zal de gebeurtenissen uit minstens drie boeken van The Saxon Stories bevatten

Seizoen 5 Aantal Afleveringen

Er is bevestigd dat het laatste seizoen zal worden uitgebracht met in totaal tien afleveringen. Er komen nog tien afleveringen en daarna zullen de fans afscheid moeten nemen van het favoriete serie!

Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)