Peaky Blinders seizoen 6 releasedatum cast verhaal en alles wat we weten

Peaky Blinders seizoen 5 heeft echt een spaak in het wiel gestoken als het gaat om de op zichzelf staande aard van de populaire serie. Historisch gezien zijn de avonturen van Tommy Shelby en co. van seizoen tot seizoen grotendeels onafhankelijk van elkaar, maar het cliffhanger-einde van het laatste deel heeft fans enthousiast gemaakt om de terugkeer te zien van een serie die naar verwachting slechts vijf seizoenen zou duren.

Na een reeks vertragingen in verband met Covid, werd de releasedatum voor seizoen 6 van Peaky Blinders uitgesteld tot begin 2021 en het is onwaarschijnlijk dat we de Shelby-bende uit Birmingham binnenkort terug op het scherm zullen zien.

Dat gezegd hebbende, met een zogenaamd “f**king sterk” script in de maak, zijn we niet ongeduldig om te leren hoe de serie Tommy’s vlaag van gewelddadige psychose zal volgen, of Oswald Mosely’s smalle ontsnapping.

Maar als je nog niet zo ver bent, heb je nog genoeg tijd om de serie te bekijken op BBC iPlayer in het Verenigd Koninkrijk en Netflix internationaal.

Blijf Scrollen

Zoals bij de meeste series waarvan de nieuwe serie tussen 2020 en 2021 werd verwacht, belemmerde de wereldwijde pandemie het filmen van Peaky Blinders seizoen 6. Regisseur Anthony Byrne vertelde Digital Spy dat het oorspronkelijke plan was om het filmen in maart 2020 te laten beginnen en in juli te laten eindigen na een 78-daagse opnames.

Dat ging natuurlijk niet door, maar versoepelde beperkingen voor televisie- en filmproducties begin 2021 zorgden ervoor dat het filmen uiteindelijk wel begon in januari.

“Peaky is terug en met een knal,” zei Byrne eerder in het jaar. “Na de gedwongen productievertraging als gevolg van de COVID-pandemie, vinden we de familie terug in extreem gevaar en de inzet is nog nooit zo hoog geweest. We geloven dat dit de beste serie van allemaal wordt en zijn er zeker van dat onze geweldige fans het geweldig zullen vinden.”

Maar als het plan om seizoen 6 van Peaky Blinders in minder dan drie maanden te filmen doorgaat – wat zou betekenen dat het filmen inmiddels is afgerond – betekent dat nog niet dat we de komst ervan kunnen verwachten.

Dat komt omdat nieuwe seizoenen van de serie volgens de regisseur “nog eens zes maanden van montage” nodig hebben, dus we zijn er niet zeker van dat seizoen 6 nog voor het einde van het jaar zal verschijnen – begin 2022 lijkt een meer waarschijnlijke datum.

Blijf Scrollen

Peaky Blinders seizoen 6 plot en cast

Verwacht enkele bekende gezichten die de losse eindjes aan elkaar knopen van Tommy’s mislukte moord op Sir Oswald Mosely. Over de slijmerige Blackshirts oprichter gesproken, we weten van een BBC Sounds podcast dat Sam Claflin zal terugkeren voor de rol, en dat de eerste aflevering van seizoen 6 ‘Black Day’ heet.

Natuurlijk verwachten we ook dat Cillian Murphy terugkeert als Tommy, samen met de andere gebruikelijke Shelby-verdachten. Toegegeven, seizoen 5 eindigde met de hoofdpersoon van de serie die er nogal overstuur uitzag in een veld met een pistool tegen zijn hoofd, maar we rekenen erop dat hij blijft leven om nog een dag te vechten.

Die psychologische problemen veroorzaakten ook de etherische verschijningen van zijn overleden vrouw, Grace Shelby, dus we zullen Annabelle Wallis waarschijnlijk ook weer zien. Minder duidelijk is of Tom Hardy weer zal verschijnen als Alfie Solomons, na zijn wonderbaarlijke terugkeer in seizoen 5 nadat hij in het seizoen daarvoor in het hoofd was geschoten.

We weten wel dat Charlie Murphy, die de unionistische leider Jessie Eden speelde, niet terugkeert in seizoen 6. “Ja, ik ben er nu klaar mee,” vertelde ze in maart aan Digital Spy. “Maar het was heel leuk.”

Blijf Scrollen

Maar hoe zit het met Michael’s mysterieuze partner, Gina, gespeeld door The Queen’s Gambit’s Anya Taylor-Joy? Zat het samenzweerderige koppel achter het mislukken van de moordaanslag? Michael’s poging om Shelby Company Ltd over te nemen, wekt onze vermoedens. Hoe dan ook, we weten wel dat we meer van Gina’s familie zullen ontmoeten in seizoen 6 – regisseur Anthony Byrne vertelde GQ in augustus 2019 dat, “Gina, en wie haar familie ook is, zichzelf bekend zullen maken.”

Het ziet ernaar uit dat de duistere machinaties van de interbellum elite duidelijker zullen worden in het volgende seizoen, dan, maar als het gaat om Gina, specifiek, “er is een heleboel te onthullen over haar volgende serie. Ze is een speler, ze is een manipulator. Ze maakt deel uit van een groter plan,” zei Byrne.

Hij bevestigde ook, op de BBC’s Obsessed With… Peaky Blinders podcast, dat Stephen Graham zijn opwachting zal maken in seizoen 6 – hoewel niet als Al Capone, die hij speelde in de vergelijkbare Boardwalk Empire serie. De maffiabaas uit Chicago werd genoemd aan het einde van het vijfde seizoen van Peaky Blinders, dus het is logisch dat fans deze conclusie hadden getrokken.

In een bijzonder opwindend gerucht is Julia Roberts ook getipt om zich bij de cast van de serie te voegen – hoewel het onduidelijk is wie ze zou spelen. “Ik weet niet waar dat vandaan komt,” vertelde Byrne aan de BBC (via Esquire), “maar ja, duimen maar.”

Als het gaat om Billy (Emmett J. Scanlan), die al dan niet de persoon was die Tommy en de bende verraadde aan het einde van seizoen 5, vertelde Scanlan aan Digital Spy dat hij hoopt, als Billy de rat was, dat hij het in de toekomst opneemt tegen de Blinders. Hij zei ook dat de scripts voor seizoen 6 “zo f**king sterk zijn. Het zal niet teleurstellen, dat beloof ik je. Steven [Knight] is een meester.”

Blijf Scrollen

FACEBOOKGROEP

lid worden van onze facebook groep met informatie over films en series en streaming nieuws

YOUTUBE

Abonneer je op ons Youtube Kanaal bekijk en blijf op de hoogte van de nieuwste trailers!

Na het trieste overlijden van actrice Helen McCrory, verwachten we ook niet dat Tante Polly opnieuw zal verschijnen in seizoen 6. Tijdens een BFI Q&A voorafgaand aan haar dood, werd showrunner Steven Knight gevraagd of Tante Polly zou overleven tot het einde van de serie, waarop hij simpelweg antwoordde: “Ja.”

McCrory had eerder ook al haar wens geuit om terug te keren voor de laatste serie, om “het tot het einde mee te maken”. Het is onduidelijk hoe de serie dit verlies zal verwerken.

Wat de setting betreft, weten we dat de Tweede Wereldoorlog het verhaal zal gaan bepalen in seizoen 6 van Peaky Blinders. “Door de aard van het decennium, de jaren dertig, weten we wat er aan het eind gebeurde – dat de oorlog begon. Er zijn geruchten en geruchten van oorlog en dat overschaduwt de hele zaak. Het maakt de inzet hoger,” vertelde Knight aan de Press Association in 2020.

Deze periode zou passen bij de kenmerkende tijdsprongen van de serie van seizoen tot seizoen, waarbij het debuut zich afspeelde in 1919 te midden van de wetteloze buurten van het naoorlogse Birmingham.

Wat komt er na Peaky Blinders seizoen 6?

Na vijf seizoenen blijft Peaky Blinders een essentieel kijkcijferkanon. Het komt zelden voor dat een Britse serie de geloofwaardigheid heeft van een Amerikaans drama met een groter budget, en het is dan ook geen wonder dat er elk seizoen meer grote namen opduiken.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de kijkcijfers voor nieuwe afleveringen verdrievoudigd sinds de serie begon dus wees niet verbaasd als Peaky Blinders seizoen 6 niet het laatste is dat we van de Shelby’s te zien krijgen.

We weten dat het komende seizoen de finale zal zijn van de serie in zijn oorspronkelijke vorm, maar Knight heeft bevestigd dat “terwijl de TV serie tot een einde komt, het verhaal zal worden voortgezet in een andere vorm”.

Zou dat kunnen betekenen dat er binnenkort een Peaky Blinders avontuur op speelfilmlengte komt? Wij hopen van wel.

Please follow and like us:
Peaky Blinders seizoen 6 releasedatum cast verhaal en alles wat we weten 41
Pin Share