Wish Dragon Trailer onderzoekt de betekenis van langdurige vriendschap

Wish Dragon, een computer geanimeerde komedie die in juni op Netflix komt, heeft een poster en een trailer vrijgegeven. Schrijver-regisseur Chris Appelhans werkt voor de film samen met producenten Aron Warner, Chris Bremble en Jackie Chan. Warner produceerde ook Shrek, wat hem een Academy Award opleverde voor Best Animated Feature. John Cho zal de rol van Long vertolken en Jimmy Wong de rol van Din. Natasha Liu Bordizzo, Constance Wu, en Will Yun Lee zullen ook hun stemmen lenen aan de film.

In de onlangs door Netflix vrijgegeven trailer voor Wish Dragon barst een donzige roze en paarse draak met wens-vervullende capaciteiten uit een theepot en ontmoet onmiddellijk Din, een bezorger en student.

Na duizend jaar in de theepot te hebben vastgezeten, zet de magische draak, genaamd Long, zich in om drie van Din’s wensen in vervulling te laten gaan.

Din’s grootste wens is om herenigd te worden met zijn beste vriendin uit zijn jeugd, Lina. Bekijk hieronder de trailer en filmposter voor Wish Dragon:

Sony Pictures Animation’s Wish Dragon speelt zich af in Shanghai, China. Hoewel de film bedoeld is voor families om van te genieten, dient hij ook een dieper doel. Sinds het begin van de Covid-19 pandemie is de angst voor Chinese burgers toegenomen.

Daarnaast zijn discriminatie en geweld tegen de Aziatisch-Amerikaanse en Pacific Islander (AAPI) gemeenschap in de Verenigde Staten het afgelopen jaar toegenomen. Aziatische vertegenwoordiging in films is van cruciaal belang om deze discriminatie te helpen bestrijden. Hopelijk zal Hollywood door blijven gaan met het vertellen van diverse verhalen, zoals die in Wish Dragon.

Release 11 juni 2021

One thought on “Wish Dragon Trailer onderzoekt de betekenis van langdurige vriendschap

Comments are closed.