Liam Neeson’s nieuwe actiefilm herhaalt zijn post taken probleem

De laatste jaren worden Liam Neeson’s filmrollen gekenmerkt door gelijkaardige karakters in voorspelbare actieverhalen sinds hij de hoofdrol speelde in Taken (2009). Zijn nieuwste film The Marksman, is geen uitzondering. Na het succes van de eerste film in de Taken-franchise, waarin wraak centraal stond, heeft Neeson zijn rol herhaald in twee vervolgen, en speelde hij ook in verschillende andere actiefilms. 

Van Non-Stop tot Cold Pursuit en Honest Thief, de Ierse acteur heeft de rol van geharde held tot in de puntjes beheerst, en vertolkt vaak personages op wraakmissies of op overlevingsmissies.

Critici zien echter een patroon dat een beetje te bekend is geworden, en de beeldvorming van sommige van zijn films heeft daaronder geleden.

Kortgeleden speelde Liam Neeson de hoofdrol in The Marksman en speelde hij opnieuw een personage dat belast is met een bescherming- en overlevingsopdracht.

Deze keer speelt hij Jim Hanson een veeboer en voormalig marinier die werkt voor de grenspatrouille van Arizona Mexico.

Hij ziet een gezin dat probeert te ontsnappen aan kartelleden, en nadat hij betrokken raakt bij een schietpartij moet hij de jonge zoon van het gezin helpen om naar Chicago te komen terwijl het kartel in de achtervolging is.

Jacob Perez, Katheryn Winnick, Juan Pablo Raba en Teresa Ruiz acteren naast Liam Neeson in The Marksman, die in januari 2021 in de bioscoop werd uitgebracht met gemengde kritieken.

Blijf Scrollen Om Verder Te lezen

Het probleem is dat Liam Neeson algemene actiefilms blijft afleveren die weinig unieks of origineels aan het genre bijdragen.

Alhoewel hij een getalenteerd acteur is beginnen de terugkerende thema’s in de meeste titels in zijn filmografie afgezaagd te raken.

In het geval van The Marksman zijn de eigenlijke actiescènes niets bijzonders en het is al vroeg in het verhaal duidelijk dat Jims ruwe uiterlijk tegen het einde verzacht zal zijn.

Critici beschreven de film als voorspelbaar tot op het bot (The New York Times) en dat de “actiethriller hoger had moeten mikken” (Rotten Tomatoes).

Het is duidelijk dat in vergelijking met Liam Neeson’s andere actiefilms, The Marksman ook niet veel nieuws te bieden heeft, en dat dezelfde formule opnieuw niet zo goed werkt als Taken ooit deed.

Het lijkt er echter op dat Liam Neeson zich eerder dan later zal terugtrekken uit actiefilms.

In een interview met Entertainment Tonight in dezelfde maand, noemde Neeson zijn leeftijd als factor voor zijn beslissing om de helden capriolen af te zwakken. “Ik ben 68 en een half. 69 dit jaar,” de acteur vermeld. “Er zijn nog een paar [films] die ik dit jaar ga doen, hopelijk laat COVID ons dat toe.

Er zitten er een paar in de pijplijn en dan denk ik dat het vermoedelijk zal zijn.”

Dit kwam nadat Neeson ook had aangekondigd dat hij niet op zoek was naar meer superheldenrollen, alhoewel fans blij zouden zijn om hem zijn rol als Zeus uit 2010’s Clash of the Titans te zien hernemen in Wonder Woman 3.

Please follow and like us:
Liam Neeson's nieuwe actiefilm herhaalt zijn post taken probleem 34
Pin Share

One thought on “Liam Neeson’s nieuwe actiefilm herhaalt zijn post taken probleem

Comments are closed.