The Witcher seizoen 2 is diep in postproductie bevestigt de producent

The Witcher seizoen 2 is eindelijk de post-productie fase ingegaan, bevestigt showrunner Lauren S. Hissrich. Netflix’s fantasy-epos ging voor het eerst in première in 2019, waarbij het publiek kennismaakte met Henry Cavill’s verbeterde monsterjager Geralt of Rivia. The Witcher is gebaseerd op de romans van auteur Andrzej Sapkowski, waarbij het eerste seizoen zich specifiek richt op korte verhalen die zich afspelen vóór de hoofdserie.

Naast Cavill spelen Anya Chalotra als Yennefer van Vengerberg en Freya Allan als prinses Ciri de hoofdrollen in de serie; de lotsbestemmingen van dit trio zijn met elkaar verbonden en zullen in The Witcher seizoen 2 en verder worden uitgediept.

Ondanks dat het een van de grootste hits van Netflix is, is seizoen 2 traag op gang gekomen. De productie van The Witcher werd het afgelopen jaar meerdere keren verstoord, en Cavill liep zelfs een blessure op waardoor hij wekenlang aan de kant stond.

Uiteindelijk werden de opnames van The Witcher eind maart afgerond, ongeveer een jaar na het begin van de tweede reeks. Fans willen nu graag weten wanneer Geralt en de rest zullen terugkeren op hun scherm, maar er is nog een lange weg te gaan voordat dat kan gebeuren.

The Witcher producent Hissrich gaf maandag op sociale media een update over de voortgang van seizoen 2.

Hissrich bevestigde dat ze terug is in Londen in de “(kleine donkere luide) kamers waar het gebeurt.”

Daarmee bedoelt ze waarschijnlijk de editing suite, want ze schreef vervolgens, “we zijn diep in post-productie op #TheWitcher S2.” Hoeveel er nog moet worden voltooid valt nog te bezien, maar de update van Hissrich klinkt veelbelovend.

Vorige maand bevestigde de CEO van Netflix dat The Witcher seizoen 2 naar verwachting in het laatste kwartaal van 2021 in première zal gaan, of ergens binnen het tijdskader oktober-december.

Een fantasy-serie als The Witcher vereist zeker veel post-productiewerk, met speciale effecten, montage en scoring die allemaal een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag nemen.

Met dat in het achterhoofd, lijkt de eindejaarsprognose accuraat. The Witcher ging in december in première, dus het zou logisch zijn om seizoen 2 rond diezelfde tijd uit te brengen.

Dit zou betekenen dat het komt een volle 2 jaar na de eerste.

Netflix komt net van twee high profiel series debuten met Shadow and Bone en Jupiter’s Legacy, dus het is niet echt gebrek in de originelen afdeling.

Maar de streamer zal waarschijnlijk dankbaar zijn om wat nieuwe inhoud te leveren voor hun grootste series na het lijden van zoveel vertragingen.

Stranger Things seizoen 4 is nog ver weg, The Umbrella Academy seizoen 3 is nog in productie, en The Crown seizoen 5 zal niet in première gaan voor 2022.

Als gevolg hiervan is er een kans dat The Witcher Netflix’ grootste terugkerende origineel van het jaar zou kunnen zijn.

Met dat in gedachten, is het geruststellend om te weten dat de serie doorgaat met de post-productie en goede vooruitgang lijkt te boeken.

Please follow and like us:
The Witcher seizoen 2 is diep in postproductie bevestigt de producent 54
Pin Share