Stranger Things seizoen 4 zal het wachten waard zijn, belooft Maya Hawke

Stranger Things Maya Hawke belooft dat seizoen 4 van de serie het wachten waard zal zijn. Het derde seizoen van de populaire Netflix-serie ging in 2019 in première. Het zag Hawke debuteren als Robin Buckley, een medewerker van Steve Harrington (Joe Keery) uiteindelijk lid van Eleven, Dustin, Mike, Lucas en Will’s steeds groter wordende vriendenkring. 

Aan het einde van seizoen 3 offerde politiechef Jim Hopper zichzelf op om de Mind Flayer te verslaan, waardoor een machteloze Eleven achterbleef bij de familie Byers, die besloot om weg te trekken uit Hawkins, Indiana.

De eerste teaser voor seizoen 4 maakte de anticipatie nog groter door te bevestigen dat Hopper nog leeft, zij het gevangen in een Russisch werkkamp.

Niet lang nadat die teaser was uitgebracht, liep de productie van het vierde seizoen dat begin vorig jaar begon veel vertraging op vanwege het coronavirus pandemie.

Gelukkig zijn de opnames nu in volle gang. Details zijn onder de pet gehouden, maar cryptische teasers hebben laten doorschemeren dat tijdreizen een belangrijk thema is in seizoen 4.

De laatste trailer neemt kijkers mee terug naar het moment dat Eleven en haar broers en zussen werden geëxperimenteerd in Hawkins Lab.

Als het vierde seizoen van Stranger Things voor het einde van het jaar uitkomt, is het twee jaar geleden sinds de première van seizoen 3.

In een recent interview met Collider, beloofde Hawke dat het lange wachten op het nieuwe seizoen de moeite waard zal zijn.

Ze vertelde dat de maandenlange onderbreking van de productie de makers Matt en Ross Duffer in staat heeft gesteld om hun verhaal verder te ontwikkelen en de beste afleveringen van de serie te maken. Lees hieronder wat Hawke zei:

Ik mag je niet zeggen wanneer we klaar zijn met filmen,voot maar ik kan je wel zeggen dat, ook al is het een eeuwigheid geleden, omdat we zoveel tijd hebben gehad, het niveau van inspanning, interesse en detail dat de Duffer broers de tijd hebben gehad om in deze scripts te stoppen, en dat de acteurs de tijd hebben gehad om over hun personages na te denken, het geweldig gaat worden. En ik ben zo trots op het werk dat iedereen doet en ik kan niet wachten tot de mensen dit seizoen zien. Het is lang wachten geweest, maar ik denk dat het het waard zal zijn.

Hawke

Schrijvers krijgen niet altijd genoeg tijd om een heel seizoen televisie te schrijven voor de opnames beginnen.

De omstandigheden daargelaten, is het een goed teken voor de fans van Stranger Things dat de gebroeders Duffer de tijd krijgen om hun scripts af te maken, te herschrijven en te polijsten.

Finn Wolfhard en andere castleden hebben niet alleen hun enthousiasme geuit voor het komende seizoen, maar hebben ook gezegd dat het het donkerste seizoen tot nu toe zal worden, waarin de jonge cast tot volwassenheid zal komen.

Naast terugkerende personages zoals Matthew Modine’s Dr. Brenner, zal seizoen 4 ook nieuwe castleden verwelkomen in Robert Englund, Sherman Augustus, Mason Dye, Jamie Campbell Bower, Tom Wlaschiha, Nikola Djuricko, Eduardo Franco, en Joseph Quinn.

Dat gezegd hebbende, met zo veel bewegende delen, is het schrijven zeker een evenwichtsoefening.

Foto’s van de set van Stranger Things seizoen 4 onthulden dat Quinn’s personage, D&D club voorzitter, Eddie Munson, een team zal vormen met Steve en Robin.

Die laatsten waren een hoogtepunt in Stranger Things seizoen 3, waarin Hawke een belangrijke rol in de cast speelde. Haar rol in seizoen 4 zal onvermijdelijk evolueren als ze anderen helpt zich aan te passen aan concepten als de Mind Flayer en Upside Down.

Met een heleboel nieuwe en terugkerende personages en de Russen die experimenten uitvoeren, bekende locaties en, misschien, tijdreizen, klinkt al het bovenstaande zeker de moeite van het wachten waard

One thought on “Stranger Things seizoen 4 zal het wachten waard zijn, belooft Maya Hawke

Comments are closed.