Fortnite Vs Apple rechtszaak onthult plannen voor Samus Aran and The Rock Skins

Fortnite: Plannen voor enkele potentieel nieuwe Fortnite skins, waaronder die van Metroid’s Samus Aran, The Rock en anderen, werden onthuld tijdens de kortgeleden begonnen rechtszaak tussen ontwikkelaar Epic Games en Apple. De rechtszaak, die is aangespannen door Epic, zal de komende drie weken plaatsvinden en heeft het potentieel om de gamingmarkt drastisch te veranderen.

Vorig jaar deed Epic een update voor Fornite die de kosten van de in-game valuta, V-Bucks, verlaagde als deze rechtstreeks bij de ontwikkelaar werden gekocht in plaats van via virtuele winkels.

Hierdoor kon Epic de 30 procent transactiekosten van Apple omzeilen, wat het technologiebedrijf ertoe aanzette het spel uit zijn storefront te verwijderen door te beweren dat de spelontwikkelaar hiermee zijn servicevoorwaarden schond.

In reactie hierop ondernam Epic juridische stappen en sindsdien is de zaak geëscaleerd tot een langverwachte krachtmeting, waarbij Apple wordt beschuldigd van het in stand houden van een illegaal monopolie.

De rechtszaak begon eerder en als onderdeel daarvan onthulde Epic enkele van zijn potentiële plannen voor Fortnite op de weg.

IGN meldde dat er plannen zijn voor nieuwe minigames, evenementen en skins, en deelde zelfs enkele bijzonderheden over de laatste. Samus Aran, Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Naruto, en meer werden genoemd in een presentatie als potentiële skins naast de huidige bestaande, zoals Master Chief.

Tot nu toe zijn geen van deze skins bevestigde toevoegingen aan Fortnite, maar de presentatie kan worden bekeken dankzij The Verge.

Dit is misschien niet precies hoe Epic Games wilde dat deze plannen onthuld zouden worden, maar toch lijkt er hier een vorm van berekening aan het werk te zijn.

Het laten uitlekken van deze plannen zou nog meer publieke steun kunnen genereren, waar de spelontwikkelaar al veel van lijkt te hebben.

Bedrijven als Facebook en Spotify hebben hun steun betuigd aan Epic, omdat ook zij problemen hebben gehad met Apple en haar app store beleid.

Deze rechtszaak tussen Epic en Apple kan enorme veranderingen teweeg brengen in het gaming landschap in het algemeen, is het enigszins geruststellend om te zien dat er nog steeds plannen zijn om door te gaan, ongeacht de uitkomst.

Hoewel de ontwikkelaar op dit moment zijn handen vol lijkt te hebben, lijkt het ook heel wat in petto te hebben voor zijn toegewijde battle royale spelersbasis.

Misschien zal Samus Aran in de niet al te verre toekomst kunnen ruiken wat The Rock in Fortnite kookt.

Fortnite is nu verkrijgbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, Nintendo Switch, pc en Android.

 
Please follow and like us:
Fortnite Vs Apple rechtszaak onthult plannen voor Samus Aran and The Rock Skins 1
Pin Share

One thought on “Fortnite Vs Apple rechtszaak onthult plannen voor Samus Aran and The Rock Skins

Comments are closed.