Fortnite Vs Apple rechtszaak onthult kosten van gratis games in Epic Store

Fortnite: In de eerste tien maanden van het bestaan van de Epic Games Store heeft Epic meer dan 11,6 miljoen dollar betaald om gratis pc-games aan te bieden die nieuwe klanten zouden aantrekken, zo blijkt uit een document van de net gestarte rechtszaak tussen Epic en Apple. Uit de gegevens blijkt ook dat sommige games veel doeltreffender zijn dan andere om klanten aan te trekken, en mogelijk om degenen die al aan boord waren te behouden.

Elke week biedt de Epic Games Store een of meer oudere titels gratis aan, die vervolgens worden uitgefaseerd om ervoor te zorgen dat de freebies een beperkte tijd blijven trekken.

Dat verschilt van zijn belangrijkste rivaal, Steam, die geen weggeefacties heeft, maar ze doorgaans ook niet nodig heeft omdat het veruit de populairste pc-winkel.

In feiten heeft Steam’s eigenaar, Valve, geweigerd om toe te geven op zijn deel van de verkoopinkomsten, door alleen kortingen te geven aan de meest lucratieve games.

Het document werd verkregen door gamehistoricus Simon Carless (via Polygon), die op Twitter zei dat het “per ongeluk vroegtijdig werd gepubliceerd”, samen met ander materiaal uit de rechtszaak.

De gegevens hebben betrekking op december 2018 tot en met september 2019, en splitsen games uit naar aspecten als uitkoopkosten, totale downloads, het aantal nieuwe gekoppelde Epic-accounts, en hoe efficiënt de uitgaven waren voor gebruikerswerving.

De duurste buyout van het bedrijf was de Batman Arkham-trilogie, gewaardeerd op $ 1,5 miljoen, die 513.912 nieuwe accounts opleverde voor een prijs van $ 2,44 per persoon.

Een van de efficiëntere deals was World of Goo, dat slechts 50.000 dollar kostte maar 155.215 mensen aannam voor 0,32 dollar per stuk.

Metro: 2033 Redux heeft geen afkoopkosten, maar dit was waarschijnlijk een ruil voor het feit dat Metro Exodus een jaar exclusief is.

Exclusiviteit is namelijk een van Epic’s belangrijkste wapens geweest om titels van Steam te houden totdat er minder winst te maken valt.

Dit heeft soms tot woede geleid onder gamers – een tweede voorbeeld is Remedy’s Control, dat ook een eenjarige Epic deal was.

Veel PC spelers hebben hun bibliotheken gedomineerd door Steam, en in sommige gevallen gebruiken ze Steam Link om hun PC als een console te behandelen.

Er is geen equivalent van functies zoals Steam Link, SteamVR of Steam Remote Play in Epic’s winkelclient.

Fortnite, Fortnite, Netflix Fortnite

 
Please follow and like us:
Fortnite Vs Apple rechtszaak onthult kosten van gratis games in Epic Store 1
Pin Share

One thought on “Fortnite Vs Apple rechtszaak onthult kosten van gratis games in Epic Store

Comments are closed.