Resident Evil dorp met poppen is op een of andere manier nog griezeliger

Capcom heeft een nieuwe promotie uitgebracht voor Resident Evil Village, waarin de antagonisten van het spel te zien zijn als poppen. Resident Evil Village is het achtste deel in de franchise, waarin de hoofdrolspeler Ethan Winters uit Resident Evil 7 opnieuw voor zijn leven vecht. Het spel speelt zich een paar jaar na de vorige game af en de toepasselijke naam Village speelt zich af in een mysterieus dorp dat wordt overschaduwd door een enorm oud kasteel dat wordt overspoeld door monsters.

Hoewel Ethan Winters en fan-favoriete hoofdrolspeler Chris Redfield beide terugkeren in het volgende deel in de serie, zijn ze in populariteit overschaduwd door de nu al iconische schurken van Resident Evil Village, namelijk Lady Dimitrescu.

Er zijn onlangs meerdere demo’s geweest waarin het verhaal en de omgevingen van het spel zijn getoond, zodat spelers een voorproefje krijgen van de verschrikkingen die hen te wachten staan als het spel op 7 mei 2021 uitkomt.

In de golf van opwinding voor de nieuwe titel heeft Capcom een YouTube-video vrijgegeven op het Biohazard-kanaal, waarin de antagonisten van Resident Evil Village te zien zijn als de sterren van een griezelig-grappige poppenkastvoorstelling. Hoewel de poppenkast momenteel alleen in het Japans beschikbaar is, spreken de bloederige beelden voor zich.

In de video hebben Lady Dimitrescu en de andere drie heren van het dorp plezier met emmers bloed en ongelukken met hun wapens, waarbij de bloedspatten worden uitgebeeld door rode doeken en touwtjes.

Visueel en auditief is de video overladen met een schattige stijl die in contrast staat met de gewelddadige aard van de beelden en de bedoeling van de personages.

De marionet versies van de griezelige cast gaan verder van hun capriolen om te zeggen dat de laatste inzending in de horror-franchise werd geacht “te eng” voor het publiek, waardoor ze op deze schattige show als een reactie.

Ondanks hun schattige verschijningen hier, beloven de vijanden in Village een nieuw niveau van angst te brengen aan horrorfans, van de hoogste Lords tot de felste Lycans.

Fans hebben de laatste tijd veel content gekregen in de aanloop naar de release van het langverwachte vervolg op Resident Evil 7, van de constante stroom trailers tot meerdere tijd gelimiteerde Resident Evil: Village demo’s, die met elke release meer onthullen over het verhaal en de setting van het spel.

Hoewel spelers Capcom bekritiseerd hebben voor de beperkende aard van hun tijdsgebonden demo’s voor Resident Evil Village, heeft het de hype die het bedrijf heeft opgebouwd voor hun nieuwste release niet getemperd.

Spelers zullen het volledige spel kunnen spelen op 7 mei 2021, met de inbegrepen multiplayer game die later zal verschijnen ergens in de zomer van 2021.

One thought on “Resident Evil dorp met poppen is op een of andere manier nog griezeliger

Comments are closed.