Netflix Heeft Streamingrechten van Vivo een animatiefilm van Sony

Netflix heeft de wereldwijde streamingsrechten voor de nieuwe animatiefilm van Vivo van Sony, enkel in China heeft de streamer de rechten niet kunnen verwerven. Vivo is een animatiefilm met Lin Manuel Miranda Van Hamilton als Vivo. De film bevat 11 originele liedjes van Miranda zelf.

Op het ogenblik is het nog onduidelijk wanneer Netflix de film zal uitbrengen, maar doordat Netflix juist een trailer heeft uitgebracht verwachten dat het niet lang zal duren voor de officiele aankondiging van de releasedatum. De trailer kan je hieronder bekijken.

Vivo zijn reis in de film gaat van Havana tot Miami, het doel van de reis een liedje brengen van zijn vriendelijke leraar Andres. Zoals de film wordt voorgesteld is de film een hele liefde betuiging aan muziek en is de pratende beer een bonus. Het is ook de eerste film waarin Miranda zelf een stem inspreekt.

In de rolverdeling vinden we grote namen zoals Gloria Estefan, Zoe Saldana, Michael Rooker en Brian Tyree Henry zullen Miranda bijstaan in de film.

Miranda verzorgde de beroemde liedjes voor Moana uit 2016. Een van zijn andere musicals, In the Heights, zal op 11 juni uitkomen op HBO Max in de VS – dus het lijkt een behoorlijk druk jaar voor hem.

Wanneer de streamer een film als deze aanschaft, is dat misschien wel een win-win voor de streamingdienst en de studio in kwestie. De studio kan zijn kosten dekken en er bovenop geld verdienen zonder het risico te lopen een film aan de kassa te openen, terwijl de streamer iets nieuws en glimmends krijgt om abonnees enthousiast te maken.

Volgens Coming Soon behoudt Sony ook in dit specifieke geval de rechten om Vivo op homevideo uit te brengen en op tv te laten zien .

Films die Netflix het afgelopen jaar van andere studio’s heeft gekocht, zijn onder meer Enola Holmes en The Trial of the Chicago Seven, twee van de meest spraakmakende releases. Een andere door de streamer gekochte animatiefilm van Sony – The Mitchells vs the Machines, geproduceerd door Chris Lord en Phil Miller van The Lego Movie – debuteert aanstaande vrijdag op de dienst.