Netflix Rolt De Nieuwe Functie Play Something Uit Hoe Werkt Het

Netflix rolt zijn Play Something Functie wereldwijd uit waarmee je op een knop kunt drukken als je niet kunt beslissen wat je wilt kijken en zo kan je de streamer iets voor je laten kiezen. Het is zou zoals aangemeld vanaf vandaag beschikbaar zijn op tv-versies van de app. Netflix gaat de functie ook uittesten op Android! 

In januari kondigde Netflix aan dat de functie dit jaar zou worden uitgerold.  Je kan de Play Something vergelijken met de Shuffle Play.

Netflix kiest wat het je laat zien op basis van je eerdere streaming-keuzes, dus het is niet willekeurig. Je hebt ook de mogelijkheid om op een knop genaamd Play Something Else te drukken, waarmee je een gloednieuwe serie of film krijgt, iets wat je al aan het kijken bent, een serie of film op je Netflix-lijst, een serie die je misschien nog niet hebt afgemaakt, of een film die je misschien nog eens zou willen bezoeken.

Hier is de trailer van de streamer, waarin wordt uitgelegd hoe het werkt met de hulp van acteur Will Arnett:

Je hebt toegang tot de functie onder je profielnaam in de app, vanaf de tiende rij van je Netflix-startscherm of via het navigatiemenu van de app. Play Something ondersteunt ook Text-to-Speech voor abonnees die schermlezers gebruiken.

Is afspelen in willekeurige volgorde belangrijk voor Netflix?

Het is een beetje raar dat de streamer zo veel lawaai maakt met de Play Something functie. Ja het is nieuw om op de knop te drukken en te zien wat de service voor je zou kiezen, maar de hele ervaring wordt bepaald door een titel voor te stellen op basis van je voorkeuren en kijkgeschiedenis. Of deze functie nu zoveel verandering of verbetering gaat brengen is twijfelachtig.

Dan komt toch ook de vraag gaat deze functie vaak gebruikt worden? Bij de start misschien door nieuwsgierigheid om is te ondervinden hoe het werkt. Op lagere termijn zal het dan een gewaardeerde functie blijven die veel bijbrengt?

Netflix Rolt De Nieuwe Functie Play Something Uit Hoe Werkt Het 16

Bovenstaand zie je het teken dat je kan vinden onder je profielnaam of in het menu. Zie je dit teken niet dan kan je de functie nog niet gebruiken en zal je nog even moeten wachten!

Please follow and like us:
Netflix Rolt De Nieuwe Functie Play Something Uit Hoe Werkt Het 17
Pin Share

One thought on “Netflix Rolt De Nieuwe Functie Play Something Uit Hoe Werkt Het

Comments are closed.