Wafels en Mochi 12 dingen die je nog niet weet

Wafels en Mochi: Hoe krijg je kinderen enthousiast over koken? Voeg een vleugje sterrenkracht toe (beroemde gasten zoals Common, Jack Black, Rashida Jones, Tan France en Zach Galifianakis), een kopje spannende locaties (Italië, Japan, Peru, Zuid-Korea en Oeganda), meng een bekend gezicht als de buurtsupermarkt eigenaar (Michelle Obama) en je hebt onze nieuwe Netflix-serie Waffles + Mochi van Higher Ground Productions.

Wafels en Mochi

De serie draait om nieuwsgierige poppenvrienden Waffles en Mochi terwijl ze de wereld rondreizen om de wonderen van eten en cultuur te ontdekken terwijl ze leren koken met verse ingrediënten. Om de première te vieren, zijn hier 12 dingen die je misschien niet weet van het maken van deze unieke serie.

 • Voor ster en uitvoerend producent Michelle Obama gaf Waffles + Mochi haar de kans om het werk dat ze deed als First Lady om de gezondheid van kinderen te ondersteunen, uit te breiden. 

 • Partnerschap voor een gezonder Amerika, een non-profitorganisatie die is opgericht samen met Mrs. Obama’s Let’s Move! Zal ook een impactcampagne voeren om onze eetcultuur zinvol te veranderen. Door gebruik te maken van thema’s uit Waffles + Mochi , zullen ze programma’s lanceren met retailers, voedselbanken en andere entiteiten in het hele Amerikaanse voedselsysteem om kinderen en ouders te helpen plezier te hebben en te leren omgaan met voedsel en ingrediënten – omdat ze ook gezonder worden. 

 • De makers van de serie Erika Thormahlen en Jeremy Konner kennen elkaar al sinds hun vroege jaren twintig. Na een carrière als actrice werd Thormahlen een opvoeder voor jonge kinderen, terwijl Konner een carrière in Hollywood nastreefde en mede-creëerde van de populaire comedyserie Drunk History . De serie markeert het hoogtepunt van een 15-jarige droom voor de oude vrienden, wiens vakgebied (en wederzijdse liefde voor eten) de perfecte combinatie van humor en eigenzinnigheid creëerde.

 • Konner is een goede familievriend van Elinor Ochs, een professor in antropologie aan de UCLA, die studies bij gezinnen uitvoerde en ontdekte dat sommige van de meest stressvolle momenten van hun dag de maaltijden omringden. Het was haar onderzoek dat als inspiratie diende voor Konner en Thormahlen om manieren te zoeken om de stress rond dagelijkse onderhandelingen tussen ouders en hun kinderen over eten te verlichten en de gesprekken om te zetten in een gedeelde ervaring die iedereen zou tevreden maken. 

 • Handpoppenspeler Michelle Zamora is autodidact en begon haar eigen poppen te bouwen terwijl ze studeerde aan Cal State Los Angeles. Voordat ze in 2014 CEO werd van haar eigen bedrijf, Viva la Puppet, was Zamora een van de weinige gekleurde vrouwen in de wereld van professioneel poppenspel. Diversiteit speelt nu een grote rol in elke baan die ze via haar bedrijf op zich neemt.
 • Terwijl Waffles en Mochi werden gebouwd door Swazzle, was Viva la Puppet van Michelle Zamora verantwoordelijk voor het bouwen van Steve the Mop, Busy en Shelfie. Zamora had ook een hand bij het bouwen van de mond en het gehemelte van Wafels, dat werd aangepast met een speciale opening aan de achterkant waardoor Wafels echt voedsel konden ‘doorslikken’ zonder er een puinhoop van te maken – in tegenstelling tot de iconische kruimels van Cookie Monster die overal heen vliegen.
 • KCRW’s Market Report-correspondent Gillian Ferguson was een voedselonderzoeker op de show. Samen met regisseur Alex Braverman was Ferguson verantwoordelijk voor het vinden van de verschillende mensen en locaties van over de hele wereld die in elke aflevering voorkomen.
 • Elke keer dat wafels een nieuw gerecht proefden (zoals de tortellini van chef Massimo!), Kreeg Michelle Zamora tegelijkertijd hapjes met de paplepel ingegoten, zodat ze de smaken in realtime kon ervaren, wat een authentiek gevoel van verwondering en vreugde aan de reactie van Wafels gaf.
 • Er zijn ten minste negen nationaliteiten vertegenwoordigd onder het personeel van Orient Experience, het restaurant van chef-kok Hamed Ahmadi in Venetië: Afghaans, Syrisch, Bengaals, Nigeriaans, Albanees, Pakistaans, Italiaans, Turks en Guinese. Niet alleen wordt het hele restaurant bemand door vluchtelingen, maar iedereen wordt aangemoedigd om een ​​smaak of een gerecht uit eigen land mee te nemen.
 • Het omurice-segment in de ei-aflevering is geïnspireerd op een scène uit de film Tampopo uit 1985
 • Het restaurant van chef-kok Mashama Bailey, The Gray, was vroeger een Greyhound-busterminal.
 • De zoon van Konner, George, verschijnt in de pickle-workshop in aflevering 4. Hij werd ook toevallig de stem van Intercommy, die ze dankzij COVID-19 thuis in een kast opnamen.
Please follow and like us:
Wafels en Mochi 12 dingen die je nog niet weet 1
Pin Share

One thought on “Wafels en Mochi 12 dingen die je nog niet weet

Comments are closed.