Netflix Opzeggen In 2021 Of Is Het Nog De Moeite

De prijzen van Netflix zijn gestegen en er zullen de komende jaren nog stijgingen komen. Het grootste probleem bij streaming zijn de stijgende kosten en het aantal streamers die beschikbaar zijn. Het is niet altijd te halen voor een gezin om grote bedragen uit te geven aan streamers en met het aantal streamers die er beschikbaar zijn moeten er keuzes gemaakt worden.

De grote vraag en de meeste commentaren die je leest op allerlei kanalen is Netflix nog de moeite of juist niet? Is Netflix het in 2021 nog steeds waard we bekijken verschillende onderdelen en misschien kom je zo wel aan een antwoord.

Waar je woont, kan de waarde van Netflix bepalen

De regio waar je woont en het aantal streamers dat beschikbaar is zal de waarde van Netflix bepalen net zoals de waarde van andere streamers die beschikbaar zijn. In de VS en het VK zijn er enorm veel streamers op de markt. Streamers die allemaal hun eigen aanbod hebben en hun eigen prijzen. Zijn er veel streamers in je regio dan heb je een ruimere keuze en zullen de streamers onderling aan waarde verliezen omdat je een grote keuze hebt.

Netflix is regio gebonden en wat je in de VS kan bekijken of het VK is niet hetzelfde dan wat we in onze regio kunnen bekijken. Het aanbod per regio kan zelfs heel veel van aanbod verschillen. Het verschil van aanbod maakt abonnees soms boos of gefrustreerd doordat ze net de serie of film graag willen zien maar niet beschikbaar is in de regio. Netflix zou dit heuvel kunnen verhelpen door hun aanbod algemeen te maken. Rekening houden dat Netflix dat idee koestert, maar dat is het grote probleem omdat er rekening moet gehouden worden met uitzendrechten die niet voor elke titel hetzelfde zijn. Soms zijn zelfs de uitzendrechten regio gebonden of worden titels aangeboden voor bepaalde regio’s die dan door Netflix worden gekocht en ander regio’s door andere streamers worden aangekocht.

Netflix heeft waardevolle stukken uit zijn aanbod verloren denk maar aan de Disney-Titels die nog maar een handvol aanwezig zijn. Het was een groot verlies dat de streamer deze titels uit zijn aanbod zag verdwijnen.

Toch krijgt Netflix regelmatig geweldige oudere films of series van andere studio’s. The Social Network, Batman Begins en Training Day zijn slechts enkele van de hoogte punten. Er is nog voldoende aanbod van niet Netflix originele films of series te vinden in het aanbod

Netflix reageert ook op de markt die veranderd en de nieuwe streamers die het levenslicht zien. Netflix spendeert grote budgetten op de markt om rechten en licenties te verwerven voor niet originele content.

Onderschat de waarde niet van de Netflix originele zij dragen zeker mee aan het beoordelen of je nu net Netflix zou behouden of opzeggen.

Netflix Originals zijn over het algemeen gemengd, maar er zijn er zoveel

Toen Netflix begon met de uitrol van originele shows met House of Cards, leek dit een intentieverklaring – dat de dienst zichzelf misschien zag als een rivaal van HBO, of andere huizen van prestigieuze shows met grote filmacteurs. Dit was hoe het een stempel zou drukken als uitlaatklep voor originele programmering, door van luxe tv iets van een wapenwedloop te maken.

Na verloop van tijd werd duidelijk dat Netflix zichzelf als meer omvattend beschouwde dan dat. Reality-shows zoals Love is Blind, documentaires als Tiger King of de vele kookshows van de service zijn nu net zo belangrijk voor Netflix als House of Cards toen was.

De identiteit van Netflix is ​​in plaats daarvan gestold tot die van een service die is ontworpen om iedereen aan te spreken – alles van anime tot kinderentertainment maakt hier deel uit van het pakket.

Maar dat wil niet zeggen dat prestigieuze tv is verdwenen op Netflix. The Crown blijft een serieuze prijsuitreiking, net als de doorbraak hit The Queen’s Gambit. The Witcher voelt als iets wat alleen echt bestond omdat Game of Thrones – een productie met een groot budget – op de eerste plaats kwam en bewees dat het voor Netflix haalbaar is om op dezelfde manier te investeren in een groot fantasie drama.

Zou The Queen’s Gambit in 2020 een succes zijn geworden als het niet op Netflix stond? Het is mogelijk, maar niet zeker: het bevatte een rijzende ster in Anya Taylor-Joy, en werd gemaakt door Scott Frank, een ervaren scenarioschrijver en regisseur met alles van Get Shorty tot Logan op zijn naam. Maar het enorme abonneebestand van Netflix – 200 miljoen gebruikers wereldwijd en nog steeds tellen – heeft absoluut geholpen om van de serie een snel viraal succes te maken.

Dat komt omdat u, waar ter wereld u ook bent, Netflix kunt krijgen, en de bibliotheek met originele inhoud zal u overal volgen. Dit doorbreekt de barrières die ervoor zorgen dat iets een wereldwijd fenomeen wordt – het is ver verwijderd van vroeger, waar zoiets als Desperate Housewives of Lost zou uitbreken op Amerikaanse netwerk-tv, en andere landen zouden moeten wachten tot een lokale omroep het uitkiest.

Netflix kan een instant hitmaker zijn.

Toen de streamer The Queen’s Gambit uitrolde, werd hij overal gelanceerd. Misschien had dit schaakdrama uit de periode een succes kunnen zijn als het begon op een Amerikaans netwerk en langzaamaan over de hele wereld werd opgepikt. Maar soms voelt het alsof de inhoud van Netflix perfect past bij het platform – en dit was een van die gelegenheden. Als je geen Netflix had, had je misschien een groot tv-evenement gemist.

Zelfs als Netflix geen grote eigendommen zoals Star Wars of Marvel inpakt, is het bewezen dat het zonder iets dergelijks het popcultuurgesprek kan domineren.

In wezen, Netflix is ontworpen om u te geven hetzelfde soort programmering vindt u ergens anders, maar op één plek. Het probeert een enkele bestemming te zijn voor al je entertainmentbehoeften – wat anders is dan Disney Plus, dat meer specifiek gericht is op gezinnen, althans in de VS.

De originelen van Netflix zijn dus niet altijd op jou gericht. En dat kan betekenen dat er een maand voorbij kan gaan zonder iets dat je echt wilt kijken – wat niet alleen een probleem is dat beperkt is tot Netflix. Toch kan de service niet echt worden verweten vanwege zijn reeks shows, en de opname van internationale series geeft het een meer gevarieerde bibliotheek dan je op sommige andere streamers zult vinden.

Het is ook bewezen dat het een grote winnaar is tijdens de pandemie door daadwerkelijk films te hebben in een anderszins braakliggende tijd – en een nieuwe originele Netflix-film zal in 2021 minstens één keer per week uitkomen. Ze zullen natuurlijk niet allemaal geweldig zijn, maar Netflix maakt een aantal goede stappen op dit gebied.

De app-ervaring is nog steeds van wereldklasse

Netflix Opzeggen In 2021 Of Is Het Nog De Moeite 1

Wanneer een nieuwe service wordt gelanceerd zonder watchlist-functie – wat vorige week gebeurde met Paramount Plus – is onze onmiddellijke impuls om de functies van een service te vergelijken met Netflix. Dat komt omdat het nog steeds het hoge watermerk is voor hoe een streaming-app is ontworpen en hoe breed de functionaliteit is.

Niet iedereen houdt van de algoritmische benadering van Netflix om inhoud te markeren, wat waarschijnlijk de reden is waarom concurrenten zoals Disney Plus en HBO Max meer samengestelde bibliotheken en merkgedeelten in hun apps hebben omarmd.

Maar echt, voor een service met zoveel spullen als Netflix, is de manier waarop het een gok doet naar wat je misschien leuk vindt, een soort roman en je kunt de suggesties altijd afwijzen en iets anders bekijken. Als er niets anders is, met Netflix, levert je abonnementsgeld altijd een geweldige technische ervaring op.

Moet je je abonnement op Netflix in 2021 opzeggen

Nee, we denken van niet. Het is zeker gemakkelijk om te zien dat er enkele maanden zijn waarin je het niet voelt over de inhoud die Netflix uitbrengt, maar over het algemeen zijn we best tevreden met het aantal originelen dat op de service terechtkomt. Alleen al dit jaar zijn we verheugd om te zien dat The Witcher seizoen 2 , Sex Education seizoen 3 en Stranger Things seizoen 4 op de dienst arriveren, die elk absoluut in het centrum van de popcultuur zullen staan ​​wanneer ze landen.

Dat gezegd hebbende, streamingdiensten zijn een verwennerij. En we leven voor veel mensen in een economisch uitdagende tijd – dus als je het gevoel hebt dat je een paar maanden zonder Netflix-shows kunt leven, is annuleren misschien niet het ergste ter wereld. Zowel de VS als het VK hebben talloze gratis (of op zijn minst ondersteunde licentievergoeding voor Britse gebruikers) streamingopties die waarschijnlijk iets hebben dat je wilt bekijken. In de VS zijn dit onder andere Pluto TV en het gratis niveau van Peacock, en in het VK heb je onder andere BBC iPlayer en All4.

Ook in België vind je streaming die gratis is om te bekijken. Als je niet meteen het nieuwste van het nieuwste wil zien maar meer voor nostalgie gaat kan je dit bij je bedenking meenemen.

Uiteindelijk is FOMO (Fear Of Missing Out) het wapen van deze diensten – daarom gaan ze zo groot in op originelen dat mensen aan het praten brengt. Waar u niet mee wilt eindigen, is een veelvoud aan maandelijkse facturen voor services die u niet gaat gebruiken.

We denken echter niet dat dit waarschijnlijk ooit het geval zal zijn met Netflix. We hebben ontdekt dat het nog steeds in het middelpunt van onze streaminglevens staat – ook al is niet elke originele show wat we willen.

Please follow and like us:
Netflix Opzeggen In 2021 Of Is Het Nog De Moeite 2
Pin Share

2 thoughts on “Netflix Opzeggen In 2021 Of Is Het Nog De Moeite

Comments are closed.