Disney Plus laat kinderen niet meer naar Peter Pan en Dumbo kijken

Disney Plus heeft enkele van zijn meest populaire films uit kinderprofielen gehaald vanwege wat Disney beschrijft als “negatieve afbeeldingen” van andere culturen. De verhuizing, die als eerste werd opgepikt door nieuwskanaal 1011 Now , betekent dat kinderen niet langer klassieke films kunnen bekijken, waaronder Peter Pan en Dumbo.

De Aristocats en live-action Swiss Family Robinson-films zijn ook beïnvloed door de beslissing.

Disney Plus Peter Pan & Dumbo

Disney Plus heeft stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat de inhoud op zijn streamingdienst inclusief en representatief is voor het huidige publiek. Sommige van zijn oudere films, waaronder de hierboven genoemde, beelden verouderde stereotypen van etnische minderheidsgroepen en culturen uit, dus Disney heeft ze verwijderd uit de backcatalogus van kinderprofielen.

In de FAQ-sectie van het Disney Plus- hulpcentrum gaat het bedrijf dieper in op deze wijziging. Door een vraag te beantwoorden over welke inhoud beschikbaar is op profielen die voor kinderen zijn ingesteld, onthult Disney dat “titels met een inhouds-advies over negatieve afbeeldingen en / of mishandeling van mensen of culturen zijn uitgesloten”.

Disney Plus voegt eraan toe dat “er enkele variaties kunnen zijn in de beschikbaarheid van specifieke titels bij gebruik van Kids Profile in verschillende regio’s”, wat suggereert dat sommige gebruikers mogelijk toegang hebben tot deze films. Volwassen profielen hebben echter nog steeds toegang tot de verwijderde kinderinhoud.

Dit is het nieuwste initiatief van Disney en Disney Plus om een ​​meer inclusief bedrijf te zijn voor zijn werknemers en zijn fanbase.

Zoals de Stories Matters-website van het bedrijf uitlegt, hebben de verhalenvertellers van Disney de “kracht en verantwoordelijkheid om niet alleen te verheffen en te inspireren, maar ook bewust, doelbewust en meedogenloos het spectrum van stemmen en perspectieven in onze wereld te verdedigen”.

Als onderdeel van die drive herziet Disney Plus voortdurend zijn backcatalogus – met de hulp van externe experts – om ervoor te zorgen dat zijn producties in overeenstemming zijn met dit nieuwe ethos.

Elke film of tv-show die mensen en culturen op een negatieve manier weergeeft of slecht behandelt, ontvangt een inhoudsadvies, waarin mensen worden geïnformeerd dat sommige van de opvattingen en afbeeldingen die in een productie worden geuit, verouderd zijn.

In plaats van deze inhoud te verwijderen, heeft Disney Plus verklaard dat films en series die onder deze paraplu vallen een “kans bieden om een ​​gesprek op gang te brengen en een dialoog te openen over de geschiedenis die ons allemaal aangaat”.

Het is onduidelijk of andere films en tv-programma’s door de verhuizing worden beïnvloed, dus het is de moeite waard om de Disney Plus-profielen van uw kinderen te controleren als u het niet zeker weet.

Het mag nooit de bedoeling zijn om te viseren, discrimineren of bepaalde bevolkingsgroepen in vakjes te plaatsen. Discriminatie moet in heel het dagelijkse leven vermeden worden en verband worden. Racisme kan en mag nooit aanvaard worden. Toch blijft er altijd een gevaar dat er te veel gaat bestempeld worden als discriminatie of racisme. De grens is zeer moeilijk te vinden juist daarom vinden we het een goede aanpak dat er nog altijd de mogelijkheid blijft om de films te bekijken zo heeft iedere ouder zelf de beslissing of ze willen dat hun kinderen deze titels kan bekijken!

One thought on “Disney Plus laat kinderen niet meer naar Peter Pan en Dumbo kijken

Comments are closed.