Bee Gees Film Geregisseerd Door Kenneth Branagh

Kenneth Branagh is voorgesteld om de titelloze biopic Bee Gees voor Paramount Pictures te regisseren. De film werd eind 2019 opgezet in een enorm rechtenpakket door Bohemian Rhapsody- producer Graham King bij GK en het werd het eerste filmproject voor Sisterde onderneming die werd gelanceerd door Elisabeth Murdoch, Stacey Snider en Jane Featherstone. Amblin kwam snel aan boord als producent en financierde 25% van de film.

The Bee Gees

Barry Gibb, die deelnam aan de ontroerende door Frank Marshall geregisseerde HBO-documentaire How Can You Mend a Broken Heart over de Gibb-broers en zussen, is zeer betrokken bij het verhaal van de film en wordt uitvoerend producent.

In de deal kreeg Paramount levensrechten op het landgoed van de familie Gibb en de rechten om hun klassieke liedjes te gebruiken in de film.

De film die heel goed het voorbeeld zou kunnen volgen van de voor Best Picture genomineerde Bohemian Rhaspody omdat de liedjes van de Bee Gees zo goed zijn met een opwindend falsetto.

De Bee Gees hadden een wereldwijde verkoop van meer dan 220 miljoen platen, waardoor ze een van de best verkopende groepen aller tijden werden.

Barry, Robin en Maurice Gibb begonnen met optreden eind jaren vijftig met folk en softrock. Hun populariteit groeide enorm nadat ze liedjes schreven voor Saturday Night Fever die de populariteit van disco liet stijgen en leidde tot een van de best verkochte albums ooit.

Met het album verdiende de Gibbs vijf Grammy’s waaronder het beste Album van het jaar.

Het stijgende succes maakte hen wereldberoemd, rijk en een onuitwisbaar onderdeel van de tijdgeest van de jaren-70.

Hun positie als het symbool van de disco werd minder populair toen de hipe van disco in het algemeen een terugslag kreeg.

Toen Maurice Gibb in januari 2003 op 53-jarige leeftijd plotseling overleed namen de overgebleven broers de naam van de groep na 45 jaar werken met pensioen.

In 2009 werd de groep heropgericht maar Robin Gibb stierf drie jaar later op 62-jarige leeftijd en dat is de reden waarom Barry Gibb de erfenis van de band niet heeft verspreid.

Branagh wordt vertegenwoordigd door WME en Berwick & Kovack. Hij wikkelde het vervolg Death on the Nile en reprises als Hercule Poirot voor 20th Century Studios, en schreef en regisseerde het jaren ’60 -drama Belfast voor Focus Features.