Matthias Schoenaerts gecast als Django Voor remake van klassieke Italiaanse western

The Danish Girl and Bullhead actor Matthias Schoenaerts is gecast in de titelrol van een ambitieuze Sky and Canal + -reimagining van de klassieke Italiaanse spaghettiwestern Django.

De spraakmakende Engelstalige serie is losjes gebaseerd op Sergio Corbucci’s speelfilm uit 1966 en wordt gemaakt door Cattleya, het door ITV Studios gesteunde bedrijf achter Gomorrah. Het Franse Atlantique Productions produceert ook.

Matthias Schoenaerts Als Django

Het verhaal speelt zich af in het Wilde Westen in de jaren 1860 en 1870. Sarah en John hebben New Babylon gesticht, een stad van verschoppelingen, vol mannen en vrouwen van alle achtergronden, rassen en geloofsovertuigingen, die iedereen met open armen verwelkomt.

Acht jaar eerder achtervolgd door de moord op zijn familie, is Django (Matthias Schoenaertsnog steeds op zoek naar zijn dochter, in de overtuiging dat ze de moord heeft overleefd. Hij is geschokt om haar te vinden in Nieuw Babylon, op het punt om met John te trouwen.

Maar Sarah, nu een volwassen vrouw, wil dat Django vertrekt, omdat ze vreest dat hij New Babylon in gevaar zal brengen als hij blijft. Django, die gelooft dat de stad in gevaar is, is er echter van overtuigd dat hij zijn dochter niet twee keer zal verliezen.

Django wordt geregisseerd door Francesca Comencini ( Gomorrah ), die tevens artistiek leider van de serie zal zijn. De 10-delige serie is geschreven door Gomorrah- schriftgeleerden Leonardo Fasoli en Maddalena Ravagli, die samen met Francesco Cenni en Michele Pellegrini de serie treatment schreef. Twee afleveringen zijn geschreven door Max Hurwitz.

Uitvoerende producenten zijn onder andere Riccardo Tozzi voor Cattleya en Olivier Bibas voor Atlantique Productions. Django werd gemaakt in opdracht van Nicola Maccanico, EVP Programming Sky Italia, naast Nils Hartmann en Sonia Rovai die uitvoerend produceren voor Sky Studios. Het werd ook gemaakt in opdracht van Arielle Saracco, hoofd van Canal + Création Originale, en Fabrice de la Patellière, hoofd van Canal + drama.

Sky zal de serie in première brengen in het VK, Italië, Ierland, Oostenrijk en Duitsland. Canal + zal het drama uitzenden in Frankrijk, Benelux en Afrika. Studiocanal heeft wereldwijde distributierechten.

Maccanico zei: “De western is een van de meest traditionele en populaire genres met Django (Matthias Schoenaerts) een van de meest geliefde films in Italië en de rest van de wereld. Deze nieuwe serie is een frisse, nieuwe versie van de cultklassieker die kijkers een eigentijdse invalshoek en verhaal biedt. “

De Belg Matthias Schoenaerts stapt in de schoenen van Franco Nero in de rol van Django. Het origineel wordt beschouwd als een van de beste films van het Spaghetti Western-genre en heeft bijgedragen tot ongeveer 30 onofficiële remakes.

Please follow and like us:
Matthias Schoenaerts gecast als Django Voor remake van klassieke Italiaanse western 1
Pin Share