Netflix de beste documentaires om te streamen

Netflix heeft veel documentaires over bijna elk onderwerp dat je kan voorstellen. Vele zien de documentaires over het hoofd toch zijn er vele bij die best de moeite zijn om te bekijken. We geven je een start in de documentaires van Netflix. Netflix en documentaires hier begin je met streamen!

Netflix maakt ongelofelijke originele programmeringen zoals Orange Is The New Black en House of Cards. Ook de power films als Roma, Marriage Story en The Irishman. De uitgebreide catalogus van documentaires is misschien de meest vaste waarde op de streamer.

Van Oscar winnende documentaires zoals Icarus tot en met publiekslievige virale hits zoals Tiger King. We lichten enkele goede misschien wel onze favorieten uit die je nu kan streamen op Netflix.

De volgorde is willekeurig en voor iedereen persoonlijk zal de ene meer waarde hebben als de andere, het was ook niet de bedoeling om een top lijst te maken. We lichten gewoon een gedeelte van het aanbod uit.

The Last Dance

Netflix de beste documentaires om te streamen 1

2020 midden in de pandemie kwam deze documentaireserie. The Last Dance concentreert zich op de Chicago Bulls tijdens hun 97-98 NBA titelwinnende seizoen, maar het is echt een startpunt voor een documentaire die het levensverhaal vertelt van de centrale ster Michael Jordan.

Er was wel wat kritiek omdat de documentaire iets te veel Jordan gericht was maar deze documentaireserie is echt de moeite om te bekijken!

Seizoen 1 heeft 10 afleveringen met een looptijd van 51 minuten per episode.

https://media.epicplace.info/the-last-dance/

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Netflix de beste documentaires om te streamen 2

De tijd kan zijn impact misschien dof maken, maar toen Tiger King voor het eerst op Netflix werd uitgebracht, bleef de hele wereld erover praten.

Het is een show die snel beweegt van het bizarre naar het ronduit ongelooflijke. Tiger King verkent de vreemde onderbuik van het fokken van grote katten, met de nadruk op een cast van onvergetelijke (en uiteindelijk gevaarlijke) personages. Het sleept zijn publiek mee naar rare plekken. Helemaal onvergetelijk.

https://media.epicplace.info/tiger-king-murder-mayhem-and-madness/

Icarus

Netflix de beste documentaires om te streamen 3

Deze Oscar-winnende documentaire is een absolute ster. 

Icarus begint als een uiteenzetting over de impact die prestatiebevorderende medicijnen hebben op sportprestaties, maar een reeks gebeurtenissen sleept regisseur Bryan Fogel in een web van geopolitiek en samenzweringen. Om meer te zeggen zou het bederven, maar Fogel heeft uiteindelijk een documentaire gemaakt die een zeer reële impact had op onze perceptie van sport als geheel. Icarus is wat dat betreft een letterlijke gamechanger.

https://media.epicplace.info/icarus/

My Octopus Teacher

Netflix de beste documentaires om te streamen 4

My Octopus Teacher volgt Craig Foster, een filmmaker die een jaar lang snorkelde en interactie had met een octopus voor de kust van Zuid-Afrika. Het is natuurlijk een natuurfilm, maar het is tegelijkertijd een documentaire die is ontworpen om de kijker te ontzag inboezemen. Kortom, octopussen zijn ongelooflijk. In wezen kleine aliens op aarde. Dit is het verhaal van een relatie tussen mens en natuur, maar het is ook een inspirerende oproep tot actie: negeer het wonder dat overal om je heen bestaat niet.

https://media.epicplace.info/my-octopus-teacher/

Knock Down the House

Netflix de beste documentaires om te streamen 5

Ongeacht je mening over Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, Knock Down The House is een ongelooflijk underdog-verhaal dat je niet mag missen. Door te focussen op progressieve kandidates tijdens de primaire campagnes van het congres van 2018, is het een inzichtelijke kijk op het democratische proces. Het is een inspirerende herinnering dat we moeten vechten om de stemmen van gewone mensen te laten tellen.

https://media.epicplace.info/knock-down-the-house/

 

The Staircase

Netflix de beste documentaires om te streamen 6

Het echte misdaaddocumentairegenre is op dit punt volkomen verzadigd, maar The Staircase valt op.

Focussen op Michael Peterson en de dood van zijn vrouw Kathleen, The Staircase is meer dan alleen een moordmysterie. Het is een uitgesponnen epos dat zich letterlijk decennia afspeelt, een documentaire die Peterson volgt en al zijn bewegingen onderzoekt, maar op de een of andere manier nog steeds objectief blijft.

https://media.epicplace.info/an-american-murder-mystery-the-staircase/

 

Our Planet

Netflix de beste documentaires om te streamen 7

De natuurdocumentaires van David Attenborough zijn zo alomtegenwoordig dat ze kwetsbaar zijn voor zelfparodie, maar Our Planet is – geloof ik – het hoge watermerk. Alleen Planet Earth, een andere Attenborough-docu, komt in de buurt. Maar ik heb liever deze.

https://media.epicplace.info/our-planet/

Wild Wild Country

Netflix de beste documentaires om te streamen 8

Te lang en opgeblazen, Wild Wild Country is intussen een van de meest fascinerende documentaires die ik ooit op Netflix heb gezien. 

Het vertelt het verhaal van de Indiase goeroe Bhagwan Shree Rajnees, die in de Verenigde Staten probeerde een gigantische, uitgestrekte commune op te bouwen voor wat in wezen een sekscultus was. Het is een vreemd verhaal dat op de een of andere manier vreemder wordt met de jaren. Net als Tiger King gaat het verhaal diepten die je niet zult geloven. Soms is het een slog, maar Wild Wild Country is absoluut de moeite waard.

https://media.epicplace.info/wild-wild-country/

Making A Murderer

Netflix de beste documentaires om te streamen 9

Met de reeks echte misdaaddocumentaires en podcasts die in zijn kielzog kwamen, is het gemakkelijk om te vergeten dat de wereld ooit zijn collectieve geest verloor over Making A Murderer. Het creëerde in veel opzichten de sjabloon die veel Netflix-documentaires nu volgen. Echt origineel.

https://media.epicplace.info/making-a-murderer/

Five Came Back

Netflix de beste documentaires om te streamen 10

Ik ben absoluut dol op deze documentaire. Vijf huidige veelgeprezen regisseurs (waaronder Steven Spielberg en Francis Ford Coppola) vertellen het verhaal van vijf beroemde filmregisseurs uit de jaren ’30 en ’40 die tijdens de Tweede Wereldoorlog frontlinie werkten. Het verpakt hun nalatenschap naast de impact van de oorlog zelf in een echt meeslepend verhaal over de gouden eeuw van Hollywood.

https://media.epicplace.info/five-came-back/

The Keepers

Netflix de beste documentaires om te streamen 11

Ik heb veel documentaires over echte misdaad op Netflix bekeken, maar niets kwam in de buurt van The Keepers. Een onthutsend verhaal, verteld over generaties, dat respectvol is voor de slachtoffers, maar toch overtuigend.

Het is een verhaal over de onopgeloste moord op Catherine Cesnik, een non die lesgaf op een katholieke school in Baltimore, maar The Keepers gaat verder dan je zou verwachten en legt een mogelijke dekmantel van beschuldigingen van seksueel misbruik bloot.

https://media.epicplace.info/the-keepers/

Challenger: The Final Flight

Netflix de beste documentaires om te streamen 12

Deze blik op de explosie van NASA’s Space Shuttle Challenger brengt niets nieuws op tafel, maar het is een goed geproduceerde, goed gemaakte terugblik op de tragische gebeurtenissen van 1986.

Het doet geweldig werk, met goede toegang en enkele intieme interviews met de achterblijvers. De moeite waard om te bekijken.

https://media.epicplace.info/challenger-the-final-flight/

The Speed ​​Cubers

Netflix de beste documentaires om te streamen 13

Als je op zoek bent naar een iets meer opbeurende documentaire, zou je het veel slechter kunnen doen dan The Speed ​​Cubers, een kijkje in de wereld van competitieve rubix … cubers?

https://media.epicplace.info/the-speed-cubers/

Athlete A

Netflix de beste documentaires om te streamen 14

Atleet A is een geweldige langspeelfilm over Larry Nassar, de teamdoc van US Gymnastics, die al tientallen jaren atletes seksueel misbruikt.

Wees gewaarschuwd: deze is aangrijpend.

https://media.epicplace.info/athlete-a/

Who Killed Little Gregory

Netflix de beste documentaires om te streamen 15

Who Killed Little Gregory is een documentaire over de gruwelijke moord op Grégory Villemin. Het is misschien wel de beste documentaire over echte misdaad op Netflix. Het gaat over een moord en pogingen om die moord op te lossen, maar het is ook een les in mediapresentatie en het gruwelijke seksisme waarmee Grégory’s moeder te maken kreeg na de moord op haar eigen zoon.

https://media.epicplace.info/gregory/

American Factory

Netflix de beste documentaires om te streamen 16

Nog een Oscar-winnaar voor Netflix, deze documentaire is de eerste geproduceerd door het Higher Ground Productions-team van Barack en Michelle Obama.

American Factory vertelt het verhaal van Fuyao, een Chinees bedrijf dat in Ohio een fabriek heeft gebouwd die in een inmiddels gesloten General Motors-fabriek is gevestigd. Je moet deze film kijken.

https://media.epicplace.info/american-factory/

American Murder: The Family Next Door

Netflix de beste documentaires om te streamen 17

Er zijn veel documentaires over echte misdaad die er zijn (en op deze lijst staan), maar American Murder: The Family Next Door valt op.

Het vertelt het verhaal van Chris Watts, een schijnbaar gewone man die zijn vrouw en kinderen vermoordde. De toegang tot beeldmateriaal is verbluffend en het wordt op een unieke manier bewerkt en geproduceerd, met behulp van sms-berichten en posts op sociale media om het verhaal te vertellen. Het is een gruwelijke herinnering aan het banale, ongelooflijk veelvoorkomende bestaan ​​van huiselijk geweld.

https://media.epicplace.info/american-murder-the-family-next-door/

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Netflix de beste documentaires om te streamen 18

Op dit punt hebben we allemaal een soort begrip van het verhaal van Jeffrey Epstein, maar Jeffrey Epstein: Filthy Rich bewijst zichzelf een grote dienst door te focussen op de verhalen van de overlevenden van zijn misbruik.

https://media.epicplace.info/jeffrey-epstein-filthy-rich/

Niet iedereen zal in de wolken zijn van al deze documentaires, we zijn er zeker van dat er voor iedereen wel een bepaald onderwerp te vinden is dat je kan boeien. De titels zijn allemaal te bekijken op Netflix België. 

Please follow and like us:
Netflix de beste documentaires om te streamen 19
Pin Share

One thought on “Netflix de beste documentaires om te streamen

Comments are closed.