Waarom Wachten Op De PS5 Slim Voor Je Een Next-gen Console Koopt

Met de PS5 is een nieuwe generatie gaming gearriveerd – compleet met enorme sprongen in verwerkingskracht, een groot aantal next-gen-functies zoals supersnelle SSD’s, de vernieuwde DualSense-controller en het begin van een reeks PS5-games om te spelen.

Maar voor degenen die de lange game willen spelen, is er nog een console die de moeite waard is om in gedachten te houden: de PS5 Slim.

Slimme edities van PlayStation-consoles bestaan ​​al bijna net zo lang als PlayStation zelf. Er was de afgeslankte ‘PS1’-versie van de originele PlayStation-console, met de PS2 Slim-, PS3 Slim- en PS4 Slim- consoles die allemaal nieuwe iteraties van de geliefde speelautomaat volgden.

In beide gevallen was de strategie ongeveer hetzelfde: zodra een nieuwe console een paar jaar op de markt is, heeft Sony ontdekt hoe ze dezelfde specificaties kunnen aanbieden in een compactere vorm, zelfs tegen een lichte kostenverlaging. met alle voordelen van een consolegeneratie die iets verder in zijn levensduur komt (bijvoorbeeld met een uitgebreide gamebibliotheek).

Hoewel de lancering van de PS5 te vers is voor een PS5 Slim om nog aangekondigd of op de markt te worden gebracht – ‘Slim’-modellen lanceren meestal drie jaar na een nieuwe console-iteratie – lijkt het bestaan ​​ervan vrij zeker gezien de geschiedenis van zijn afgeslankte voorgangers. En er zijn genoeg redenen om te wachten tot deze nieuwe iteratie uitkomt.

Het is geen geheim dat PS5-consoles tegenwoordig niet zo gemakkelijk te vinden zijn – en als je nog geen PS5 of PS5 Digital Edition voor jezelf moet pakken, wacht je waarschijnlijk tot eind 2021 op een bredere beschikbaarheid.

Terwijl je wacht, is het de moeite waard om na te denken over de voordelen van het niet meteen krijgen van een PS5-console, vooral als je de drie jaar wacht voordat een PS5 Slim waarschijnlijk wordt gelanceerd. We beginnen met de meest voor de hand liggende: de maat.

Maatvoering

Waarom Wachten Op De PS5 Slim Voor Je Een Next-gen Console Koopt 1

Het ontwerp van de PS5 was vanaf het begin behoorlijk controversieel. Sommigen houden van het sci-fi-ontwerp, de cape-achtige zijkanten en de esthetiek van de lange vampierdame ; anderen verwerpen het als een doorn in het oog die niet in de gemiddelde mediakast past zonder dat je de console doormidden hebt gezaagd.

 

Ik val in het laatste kamp; om dezelfde reden word ik nog steeds verleid door de plaatachtige Xbox Series S , met zijn compacte vormfactor waardoor het de kleinste Xbox ooit is. Wanneer je een gameconsole koopt, kies je ervoor om hem bijna elke dag van je leven in je oog te hebben, en niets ruïneert een zorgvuldig gemaakt decor dan een tweekleurig ruimteschip dat hypersnelheid achterlaat.

We meten de PS5 op 38,8 x 8 x 26 cm (H x B x D), wat zelfs groter is dan de omvangrijke PS3 – hoewel de gebogen oppervlakken het moeilijk maken om een ​​exacte meting te krijgen.

 

Het is zeker bedoeld om in het oog te springen, maar voor velen zal het gewoon niet thuis zijn in zijn huidige vorm. Een PS5 Slim zou een slankere, compactere vorm kunnen bieden die, zo niet zo klein als de Series S, het bezit van een PS5 nog steeds minder maakt over het maken van een visueel statement en meer over het spelen van games van de volgende generatie.

Gaming op het systeem

Het kan slim zijn om tot 2023 te wachten om ook voor de PS5-consolefamilie te kiezen. Op dat moment hebben we drie jaar exclusieve PS5- games en verbeterde PS4-games gezien , wat betekent dat we geen tekort hebben aan geweldige titels om te spelen.

Naast lanceringstitels zoals Astro’s Playroom en Spider-Man: Miles Morales, hebben we God of War: Ragnarok , Horizon Forbidden Dawn , de reboot van Ratchet & Clank en een groot aantal andere PS5-games gezien waarvan we niet eens weten dat ze in de pijpleiding.

Waarom Wachten Op De PS5 Slim Voor Je Een Next-gen Console Koopt 2

Er zullen zeker meer 4K-games zijn om te spelen, wat betekent dat je beter gebruik kunt maken van de 4K- mogelijkheden van de PS5 – en het geeft tv-makers ook meer tijd om ervoor te zorgen dat hun schermen echt zijn geoptimaliseerd voor consoles van de volgende generatie. HDMI 2.1- ondersteuning, die 4K / 120Hz-passthrough mogelijk maakt en meestal gebundeld wordt met VRR (variabele vernieuwingsfrequentie), is nog steeds grotendeels beperkt tot dure sets, en goede gamefuncties zullen de komende jaren naar nog goedkopere televisies druppelen.

Het zal ook duidelijker zijn of de PS5 of Xbox Series X hebben gewonnen met exclusives. Terwijl Sony dat argument in de laatste generatie vrij definitief won, zouden de acquisities van Microsoft en de toegenomen focus op first-party games in de komende jaren hun vruchten kunnen afwerpen.

Het is erg moeilijk om dit vroeg in een consolegeneratie te zeggen, aangezien softwarestrategieën nog steeds in de focus komen – en vlaggenschip Xbox Series X-games zoals Halo Infinite moeten nog worden uitgebracht – welk consoleplatform deze keer echt de moeite waard is.

De knikken gladstrijken

Laten we niet vergeten dat een Slim-console de kans heeft om de PS5 op een aantal manieren te verbeteren. De PS3 Slim , bijvoorbeeld, was niet slechts tweederde van de grootte en het gewicht van de PS3 – hij verbruikte ook ongeveer 40% minder stroom en had een microprocessor en een nieuw ontworpen koelsysteem dat zorgde voor een stillere en koelere machine.

Hoewel ik niet verwacht dat ik zoiets drastisch zal zien als de ‘ring red of death’ van de Xbox 360 – die zowel mijn eigen 360-console als de eerste vervanging heeft gemetseld – hebben kleine problemen de kans om in opeenvolgende hardware te worden opgelost. Gezien de PS5 DualSense vatbaar is voor hetzelfde driftprobleem als de Joy-Cons van Nintendo , hopen we dat er achter de schermen wordt gewerkt om dit in de toekomst te voorkomen.

Het is duidelijk dat de PS5 een flinke upgrade biedt naar de PS4 en PS4 Pro . Maar voor degenen die de beste versie van de PS5 willen, in plaats van het eerste model dat Sony zou kunnen uitbrengen, zijn er misschien wel betere dingen in het verschiet.

En als die er niet zijn? Nou, de huidige PS5 zal tegen die tijd zeker goedkoper zijn.

Please follow and like us:
Waarom Wachten Op De PS5 Slim Voor Je Een Next-gen Console Koopt 3
Pin Share