Hoe reëel is het vervolg op Operation Fortune met Jason Statham en Aubrey Plaza?

Guy Ritchie's Operation Fortune zorgt voor een vervolg, maar verschillende marketing tegenslagen van Lionsgate houden Operation Fortune 2 misschien tegen.

Operatie Fortune hint naar een vervolg aan het einde van de film, aangezien het een nieuwe missie opzet met Orson Fortune (Jason Statham) en Sarah Fidel (Aubrey Plaza) – maar Operatie Fortune 2 zal misschien wel nooit gebeuren. De film uit 2023 is opnieuw een actievolle misdaadfilm van de hand van schrijver/regisseur Guy Ritchie, die bekend staat om zijn films vol belachelijke opmerkingen en komische geweld.

En Operatie Fortune is geen uitzondering, want het volgt de titulaire spion die samenwerkt met een groep andere spionnen om de Handle te bemachtigen voordat wapenhandelaar Greg (Hugh Grant) het voor miljarden dollars verkoopt.

In de verkeerde handen zou de Handle van Operatie Fortune de financiële markt vernietigen, maar Fortune en zijn bende spionnen weten het succesvol terug te krijgen en de missie te voltooien.

Hoewel de film een leuke popcornfilm is, ondanks zijn “rotte” beoordeling op Rotten Tomatoes, lijkt het erop dat Operatie Fortune een dag op kantoor is die Lionsgate-producenten liever willen vergeten.

Gezien de geplaagde marketing, de controverse rond de film en de ondermaatse opbrengst aan de box office, is het niet waarschijnlijk dat Lionsgate haast zal maken met het groenlicht geven aan een vervolg. Desondanks hint het einde van de film sterk naar een Operatie Fortune 2.

Hoe het einde van Operation Fortune een vervolg opzet

Het was Nathan Jasmine (Cary Elwes) die Orson Fortune inhuurde om de Handle te bemachtigen. Nathan verschijnt aan het einde van de film opnieuw om Orson, Sarah en J.J. (Bugzy Malone) een nieuwe klus aan te bieden. Maar in plaats daarvan besluiten ze om op een 10-daagse vakantie te gaan.

Omdat er na die vakantie nog een missie op hen wacht, leidt dit perfect naar Operation Fortune 2. De post-credits scène van Operation Fortune wijst ook op meer gekkigheid die nog zal komen, aangezien Greg Danny (Josh Hartnett) regisseert in een versie van de gebeurtenissen van Operation Fortune als een film-in-een-film, wat op een slimme manier kan leiden tot een vervolg.

Waarom Lionsgate misschien Operation Fortune 2 heeft geruïneerd...

Aangezien de prestaties aan de box office meestal bepalen welke films vervolgen krijgen en welke niet, is het onwaarschijnlijk dat Operation Fortune 2 ooit zal plaatsvinden. In tegenstelling tot de meeste andere films van Ritchie, die meestal enorme hits zijn, is Operation Fortune niet zo succesvol geweest. De film werd in bepaalde Europese landen twee maanden voor de binnenlandse release uitgebracht en haalde slechts 30 miljoen dollar op (via Box Office Mojo). Ook het openingsweekend in de VS was niet succesvol (hoewel concurreren tegen Creed III niet hielp). Gezien het feit dat de film waarschijnlijk niet zijn budget van 50 miljoen dollar zal terugverdienen, zal er waarschijnlijk geen vervolg komen.

De marketing van de Operation Fortune-film was waarschijnlijk het grootste probleem, aangezien de film sinds de marketinguitrol eind 2021 geplaagd wordt. De film had oorspronkelijk een releasedatum van januari 2021 gepland, maar werd uitgesteld vanwege de voortdurende oorlog in Oekraïne, aangezien veel van de handlangers in Operation Fortune Oekraïens zijn. De studio nam de juiste beslissing om de release uit te stellen, maar dat betekende wel dat er een klap werd uitgedeeld aan het marketingbudget, aangezien het promoten van een film die niet uitkwam op zijn zachtst gezegd suboptimaal was.

Onderpresterende films hebben echter hun publiek gevonden op streaming. Aangezien Operation Fortune op Amazon Prime Video in het Verenigd Koninkrijk zal staan, zou Lionsgate een vervolg kunnen overwegen als het op het platform een hit wordt. En terwijl de studio ook het probleem heeft om de cast weer bij elkaar te krijgen, aangezien Operation Fortune vol zit met A-lijst filmsterren, kan dat het gemakkelijkste deel zijn van het ontwikkelen van een vervolg. Statham en Grant zijn regelmatige samenwerkers van Ritchie, en de andere acteurs lijken het naar hun zin te hebben op het scherm, dus alleen al de sterkracht zou genoeg kunnen zijn voor Operation Fortune 2.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

2 thoughts on “Hoe reëel is het vervolg op Operation Fortune met Jason Statham en Aubrey Plaza?

Guy Ritchie's Operation Fortune zorgt voor een vervolg, maar verschillende marketing tegenslagen van Lionsgate houden Operation Fortune 2 misschien tegen.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)