Netflix dumpt twee voltooide films voor release

Naar verluidt dumpt Netflix twee voltooide films voor hun release op het streamingplatform.

Netflix heeft aangekondigd dat twee films, The Inheritance en House/Wife, van het platform zullen worden verwijderd. De eerste werd geregisseerd door Alejandro Brugués en er spelen Rachel Nichols, Peyton List, Austin Stromwell en Bob Gunton de hoofdrollen. House/Wife werd opgezet door Danis Goulet. De beslissing komt tijdens de golf aan geschrapte series en films die geannuleerd worden hoewel ze al groen licht hadden gekregen of besteld waren door de streamer.

Netflix

The Hollywood Reporter meldt dat de streamer twee afgeronde films aan het schrappen is voor hun geplande release op de streamingdienst. Deze beslissing wordt genomen omdat het bedrijf hetzelfde budget van 17 miljard dollar voor content wil behouden als vorig jaar. Dit nieuws is waarschijnlijk verbonden met de focus van Netflix op winstgevendheid bij hun abonnement base van meer dan 230 miljoen wereldwijd. Het komt na een grote daling in het vierde kwartaal en de introductie van nieuwe, advertentie-gedreven opties door Netflix.

Netflix Controverses verlegt grenzen door het opnemen van speelfilms

Momenteel is niet duidelijk waarom de streamer klaarstaande films verkoopt, maar het gebeurt steeds meer bij Netflix en in het bredere streamingslandschap. Vaak had het knippen van content betrekking op lopende originele series, maar nu worden ook speelfilms uitgezonden. 

Alhoewel Netflix terughoudender is geweest met het produceren van originele films heeft het nog steeds deals met veel bekende acteurs voor nieuwe films en de vervolgen op bestaande films. Adam Sandler en Jennifer Aniston’s komende Murder Mystery 2 en Chris Hemsworth’s Extraction zijn daar goede voorbeelden van.

Films die al afgerond zijn, worden steeds vaker geannuleerd.

De recente beslissing van Warner Bros Discovery om een voltooide Batgirl-film te schrappen, lijkt het begin te zijn van een algemene verandering in Hollywood. 

Veel streamingdiensten en netwerken wijzigen hun strategie en schrappen meerdere projecten waaraan ze aan het werken waren. 

AMC staat niet alleen met hun knopen en Netflix kan gezien worden als leider in deze trend, wat ongelukkig maar helaas te begrijpen is. 

Het wordt verwacht dat er binnen de streaming-industrie een soort recessie plaatsvindt en de toekomst zal laten zien hoe groot de impact hiervan zal zijn.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Netflix dumpt twee voltooide films voor release

Naar verluidt dumpt Netflix twee voltooide films voor hun release op het streamingplatform.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)