Henry Cavill vertelde ons lang geleden de echte reden waarom hij The Witcher verlaat.

Henry Cavill verlaat The Witcher helaas na seizoen 3 - en eerdere interviews onthulden al de echte reden voor zijn onverwachte vertrek.

Henry Cavill laat al lang doorschemeren dat hij ontevreden is over The Witcher, en het is dan ook geen verrassing dat hij vertrekt. Voor Henry Cavill was de kans om het personage van Geralt te spelen een droom die uitkwam. “Ik geniet echt van het spelen van dit soort games en het lezen van dit soort boeken in mijn vrije tijd,” merkte hij op in een interview terug in 2019. “Ik beschouw het niet als een baan.

Voor mij is het meer een buitengewone kans om mijn fantasieën uit mijn kindertijd en volwassen leven te leven” (via Hobby Consolas). Dit, heeft het recente nieuws dat Cavill The Witcher na seizoen 3 verlaat bijzonder schokkend gemaakt.

Blijf Scrollen Om Verder Te Lezen

In werkelijkheid heeft Cavill echter al geruime tijd gewezen op zijn ongenoegen over Netflix’ The Witcher-franchise. De problemen komen voort uit het feit dat hij een fan is van het bronmateriaal zowel de boeken als de games.

Hij wilde duidelijk deel uitmaken van een getrouwe adaptatie, een die alles tot leven bracht wat hij leuk vond aan de romans van Andrzej Sapkowski en die klassieke games.

Het creatieve team achter The Witcher heeft echter duidelijk weinig respect getoond voor het bronmateriaal, en het verhaal voelt aan alsof het steeds meer afwijkt van het verhaal waar Cavill van houdt.

Hoe de schrijvers van The Witcher Henry Cavill hebben weggejaagd

Cavill had eerder toegezegd aan de zeven seizoenen van The Witcher mee te doen, maar in interviews maakte hij duidelijk dat er een voorbehoud was. Hij stond erop dat hij alleen aan boord was “zolang we geweldige verhalen kunnen blijven vertellen die het werk van [auteur Andrzej] Sapkowski eren” (via The Hollywood Reporter).

Dat punt is keer op keer naar voren gekomen, onder meer toen Cavill onder druk werd gezet over de vraag of zijn personage Geralt in toekomstige seizoenen meer zou kunnen samenwerken met andere heksen.

“Het hangt allemaal af van hoeveel het verhaal toelaat,” merkte hij op in een interview dat werd gepubliceerd op het YouTube-kanaal van The Witcher. “Ik ben een grote fan van de boeken en blijf ze trouw, en het gaat erom dat dat verhaal gebeurt zonder al te veel afleidingen of bijzaken die de wateren vertroebelen.”

Het is echter al lang duidelijk dat het creatieve team dat aan The Witcher werkt die houding niet deelt. Het einde van The Witcher seizoen 2 ging in een heel andere richting dan Sapkowski’s boeken, compleet met een hoofdschurk de Doodloze Moeder die helemaal niet bestaat in de romans.

Een zeldzame blik achter de schermen werd kortgeleden gegeven door schrijver Beau DeMayo, die uitlegde dat hij The Witcher deels had verlaten vanwege de houding die sommige van zijn collega-schrijvers hadden vergeleken met de games en romans.

Op een Instagram-verhaal beweerde DeMayo dat “sommigen van hen geen fans waren of een actieve hekel hadden aan de boeken en games en zelfs actief de spot dreven met het bronmateriaal.”

Het is gemakkelijk te zien waarom een fan als Henry Cavill ongelukkig zou zijn met deze aanpak en werkomgeving.

Wat het vertrek van Cavill betekent voor The Witcher als verfilming

Er zijn al tekenen dat The Witcher seizoen 3 zich van de boeken zal verwijderen, met Robbie Amell als wat een belangrijk elfenpersonage lijkt te zijn dat niet eens bestaat in Sapkowski’s werk.

Vermoedelijk is het schrijfteam van The Witcher en ook showrunner Lauren Schmidt Hissrich niet van plan zich strikt aan het bronmateriaal te houden.

Wat leidde tot creatieve meningsverschillen waardoor Cavill vond dat hij niet langer deel kon uitmaken van de hitserie op Netflix.

Dit zal sommige delen van de fanbase zeker woedend maken, wat betekent dat toekomstige seizoenen van The Witcher steeds controversiëler zullen worden.

The Rock heeft Cavill misschien geholpen om te vertrekken

Het is bekend dat Dwayne Johnson heeft aangedrongen op Cavill’s Black Adam cameo, door toenmalig DC Films baas Walter Hamada te slim af te zijn.

Het is goed mogelijk dat hij een rol heeft gespeeld in het aanmoedigen van Henry Cavill om The Witcher te verlaten, door hem een kans te bieden om terug te keren naar de Superman-franchise en de Superman te worden die hij altijd al had willen zijn.

Het is interessant dat Henry Cavill ook weer samenwerkt met Guy Ritchie voor The Ministry of Ungentlemanly Warfare, een spionagethriller die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit geeft Henry Cavill de kans om Ian Fleming te spelen, de bedenker van James Bond, en Ritchie hoopt dat de film het begin zal zijn van een nieuwe franchise.

Dit alles doet vermoeden dat Henry Cavill enkele zeer aantrekkelijke kansen kreeg op het moment dat The Witcher een richting insloeg waar hij het niet mee eens was.

De eenvoudigste oplossing was om het schip te verlaten, waarbij Henry Cavill vertrekt en Liam Hemsworth vanaf seizoen 4 de rol van Geralt overneemt. Het is teleurstellend nieuws voor liefhebbers van Netflix’s The Witcher, en het laat de hele toekomst van de franchise in twijfel. Maar het is een volledig begrijpelijke beslissing van Cavill.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Henry Cavill vertelde ons lang geleden de echte reden waarom hij The Witcher verlaat.

Henry Cavill verlaat The Witcher helaas na seizoen 3 - en eerdere interviews onthulden al de echte reden voor zijn onverwachte vertrek.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)