The Peripheral de nieuwe serie van Westworld Heeft Rings Of Power ingehaald op Amazon

Slechts één week na de seizoensfinale verliest The Rings of Power de toppositie op Prime Video aan de nieuwe serie van de makers van Westworld, The Peripheral.

The Peripheral: Prime Video’s voormalige nummer één serie The Lord of The Rings: The Rings of Power is al ingehaald door Amazons nieuwste originele serie The Peripheral. The Rings of Power speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van The Lord of The Rings-trilogie af en vertelt het verhaal van hoe de drie ringen voor het eerst ontstaan terwijl een jonge Sauron probeert heerser van Midden-aarde te worden. The Peripheral, geproduceerd door de makers van Westworld, ging op 21 oktober in première op Prime Video.

The Rings of Power, geïnspireerd op de werken van J.R.R. Tolkien, ging in september in première en concurreerde met HBO’s The House of The Dragon, een spin-off van de zeer succesvolle serie Game of Thrones.

Omdat beide series prequels zijn van uiterst populaire literaire franchises, kregen ze veel aandacht en lagen ze nek aan nek wat betreft het kijkerspubliek.

The Rings of Power kreeg lovende kritieken en werd de meest bekeken serie op het streamingplatform.

Een dag na de première op Prime Video heeft The Peripheral volgens Comic Book al de toppositie van The Rings of Power op Amazon overgenomen, en dat slechts een week na de seizoensfinale van laatstgenoemde.

The Peripheral, met Chloe Grace Moretz in de hoofdrol, is een breinbrekende sciencefictionserie die zich afspeelt in de nabije toekomst en gaat over een jonge vrouw die wordt ingehuurd om te experimenteren met een krachtig nieuw virtual reality-gamesysteem.

Het is gebaseerd op de gelijknamige roman van William Gibson uit 2014.

Kan The Peripheral het succes van Westworld evenaren?

Of Westworld ‘s eigen populariteit er iets mee te maken heeft, het succes van The Peripheral is zeker een bewijs van Jonathan Nolan en Lisa Joy’s meeslepende benadering van het sciencefiction genre.

Beide series vertonen ook enkele overeenkomsten, wat Westworld-fans zeker zal plezieren terwijl ze geduldig wachten op een mogelijk vijfde seizoen. Westworld is ook een boekverfilming van Michael Crichtons gelijknamige roman.

Het speelt zich ook af in een niet zo verre toekomst, in een Old West theme-park waar mensen samenleven met griezelig levensechte robots en The Peripheral lijkt deze vaak verontrustende maar al te relevante botsing tussen mensheid en technologie te verkennen.

Maar hoewel de cijfers hoog zijn, zijn de kritieken voor The Peripheral tot nu toe beslist gemengd, terwijl Westworld het voordeel had van lovende kritieken in zijn eerste seizoen. Ondanks het recordaantal kijkers zo kort na de release, kan The Peripheral moeite hebben om het succes van zijn voorganger te bereiken, laat staan te evenaren.

Alleen de tijd zal leren of The Peripheral de komende weken indruk zal maken op de critici, maar tot nu toe stijgen de cijfers.

Terwijl kijkers in september geïnvesteerd waren in The Rings of Power en House of The Dragon, lijkt de razendsnelle opkomst van The Peripheral te wijzen op een plotselinge dorst naar een heel ander genre.

In een wereld die nog steeds gebukt gaat onder COVID-zorgen, een worstelende economie en een gekwelde relatie met technologie, voelt het publiek zich misschien meer verbonden met een dystopische toekomst dan met een fantasie uit het verleden.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

2 thoughts on “The Peripheral de nieuwe serie van Westworld Heeft Rings Of Power ingehaald op Amazon

Slechts één week na de seizoensfinale verliest The Rings of Power de toppositie op Prime Video aan de nieuwe serie van de makers van Westworld, The Peripheral.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)