De nieuwe horrorfilm Smile krijgt een lovende recensie van Stephen King, waarbij de horrorauteur vooral de prestaties van Sosie Bacon prijst.

Horrorfilm Smile krijgt lovende recensie van Stephen King

Vlak voor de release heeft de nieuwe horrorfilm Smile een lovende recensie gekregen van gevierd horrorauteur Stephen King. Sosie Bacon, afkomstig uit Mare of Easttown, leidt de cast van de film als Dr. Rose Cotter, een psychologe die last krijgt van afschuwelijke visioenen en hallucinaties nadat ze een van haar patiënten op gruwelijke wijze van het leven heeft beroofd, waardoor ze de antwoorden achter een angstaanjagend mysterie probeert te vinden voordat het te laat is.

Naast Bacon bestaat de cast van Smile uit Kyle Gallner van Scream, Caitlin Stasey, Jessie T. Usher van The Boys, Rob Morgan van Stranger Things, Kal Penn van Harold & Kumar, Robin Weigert van Big Little Lies en Judy Reyes van Scrubs.

De ontwikkeling van Smile werd medio 2020 aangekondigd. Parker Finn zou de verfilming van zijn eigen korte film schrijven en regisseren. De productie zou officieel pas eind 2021 van start gaan, deels vanwege de aanhoudende COVID-19 pandemie, en de film zou uiteindelijk eind mei klaar zijn.

Paramount Pictures heeft langzaam de verwachtingen voor Smile opgebouwd met een mysterieuze marketingcampagne die het verhaal grotendeels geheim houdt en waarbij verschillende acteurs worden ingehuurd om voor de camera te verschijnen bij honkbalwedstrijden in het hele land, en nu krijgt de film een indrukwekkende impuls.

Nu de film zijn Fantastic Fest debuut heeft gemaakt, heeft Stephen King op Twitter zijn lovende recensie van Smile gedeeld. De geprezen auteur beschreef de nieuwe horrorfilm als een “goede, enge horrorfilm,” terwijl hij ook de centrale prestaties van Sosie Bacon benadrukte. Bekijk King’s recensie hieronder:

Smile krijgt groot vertrouwen in het horrorgenre

Gezien King’s grote aanhang in het genre, is zijn lovende recensie van Smile zeker een belangrijke blijk van vertrouwen voor het horrorgenre bij de release.

De definitieve trailer van Smile, die eerder deze week werd uitgebracht, stond ook vol met eerste reacties op de film, waarin de huiveringwekkende premisse, de effectieve jump scares en de algemene spookachtige sfeer werden geroemd.

De eerste kritieken voor Smile na de première op Fantastic Fest zijn net zo positief. De horrorfilm krijgt momenteel een waardering van 81 procent van de critici op Rotten Tomatoes, waarbij velen de film vergelijken met It Follows en The Ring.

Als de consensus positief blijft bij de release, zal het interessant zijn om te zien hoe de positieve ontvangst en King’s lovende recensie van Smile het potentieel van de nieuwe horrorfilm aan de kassa’s beïnvloedt.

Met het controversiële Don’t Worry Darling in zijn tweede weekend en de enige andere nieuwe grote release deze week is Billy Eichners LGBTQ+ rom-com Bros, zou de film kunnen genieten van een gelijkaardige kassa-opbrengst als de X prequel Pearl, die al 6,6 miljoen dollar opbracht tegen een budget van 1 miljoen dollar, en ook de korte horrorfilm Lights Out haalde 148 miljoen dollar binnen. De tijd zal het leren.

Smile Is uit in de Zalen klik hieronder en bestel je tickets!

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “

De nieuwe horrorfilm Smile krijgt een lovende recensie van Stephen King, waarbij de horrorauteur vooral de prestaties van Sosie Bacon prijst.

Horrorfilm Smile krijgt lovende recensie van Stephen King

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)