Cobra Kai ontwerper legt uit hoe einde seizoen 5 verschilt van Karate Kid

Cobra Kai co-creator Hayden Schlossberg legt uit waarom het einde van seizoen 5 verschilt van de rivaliteiten die de franchise bepaalden.

De medebedenker van Cobra Kai legt uit waarom de finale van seizoen 5 op een beslist positieve noot eindigde, anders dan zoveel van de Karate Kid-franchise. In zijn terugkeer op Netflix had seizoen 5 van de populaire spin-off een impactvolle conclusie toen de hoofdrolspelers hun talloze conflicten opzij zetten en zich verenigden om Terry Silver neer te halen.

Alhoewel het een tijdelijke alliantie had kunnen zijn, net lang genoeg om een schurk te verslaan, is de kameraadschap verrassend genoeg veel duurzamer.

In de tien afleveringen van Cobra Kai seizoen 5 worden oude vetes bijgelegd: Miguel en Robby sluiten vrede na een grote ruzie.

Tory en Samantha bereiken een wederzijds begrip. En het meest verrassende is dat de rivaliteit die de franchise heeft bepaald tussen Daniel en Johnny echt voorbij lijkt te zijn nu ze echte vrienden zijn geworden.

Gezien het feit dat Cobra Kai en de Karate Kid-wereld in bredere zin worden gevoed door personages die hun verleden maar niet kunnen loslaten, betekent de laatste aflevering een duidelijke verandering van richting.

Schlossberg legde uit dat hij hoopte dat de jongere generatie dojo-vechters, of het nu gaat om Miguel en Robby of Tory en Samantha, zullen leren om niet dezelfde fouten van een vorige generatie te herhalen door onnodig wrok te koesteren: Zie zijn commentaar hieronder:

Rivaliteit is een enorm aspect van deze serie en er is veel rivaliteit met de jongere personages, van Miguel en Robby tot Sam en Tory, en het is geworteld in de oorspronkelijke rivaliteit van Johnny en Daniel.

We hielden van het idee dat niet elke generatie, ook al herhalen we veel dingen, dat we kunnen leren van de vorige generatie.

We hopen dat Sam en Tory en Miguel en Robby hun schooltijd op een betere manier kunnen afsluiten dan Johnny en Daniel deden."

Wat is de volgende stap voor Cobra Kai?

Hoewel alles op een ongebruikelijke rustige manier eindigt, was er één opvallende uitzondering: de schurk Kreese ontsnapte uit de gevangenis.

Dat is een mooie voorbode voor een mogelijk Cobra Kai seizoen 6, dat kan worden uitgesteld als het wordt verlengd.

Dit komt omdat de medemakers betrokken zijn bij verschillende andere projecten.

Maar ze voegden eraan toe dat ze altijd denken aan de personages en manieren waarop ze de wereld die ze hebben helpen herleven, kunnen uitbreiden.

Naast de kwestie van de planning, blijft er de narratieve vraag hoe lang Cobra Kai in zijn huidige vorm fris kan blijven.

Misschien is het antwoord dat Kreese de laatst overgebleven schurk zal zijn, waarbij Daniel en Johnny, samen met de anderen, hem de fout van zijn methodes moeten laten zien of hem voorgoed moeten verslaan.

Dat is vruchtbare grond voor de Netflix spinoff om te verkennen als het terugkeert.

Maar, in ieder geval voor het moment, kunnen fans troost putten uit het feit dat het gelukkige en zelfs grotendeels sluitende Cobra Kai seizoen 5 betekent dat er niet veel bungelende vragen te beantwoorden zijn.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Cobra Kai ontwerper legt uit hoe einde seizoen 5 verschilt van Karate Kid

Cobra Kai co-creator Hayden Schlossberg legt uit waarom het einde van seizoen 5 verschilt van de rivaliteiten die de franchise bepaalden.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)