House Of The Dragon’s Matt Smith promoot oudere Rhaenyra en Alicent acteurs

House of the Dragon-ster Matt Smith prijst oudere Rhaenyra en Alicent-acteurs Emma D'Arcy en Olivia Cooke aan.

House of the Dragon-ster Matt Smith vertelt over de komst van de oudere Rhaenyra en Alicent-acteurs. HBO’s eerste Game of Thrones bijproduct heeft de fantasiesfeer van de oorspronkelijke hitserie heroverd. De relatie tussen prinses Rhaenyra en koningin Alicent staat centraal in het vroege succes van de serie.

Hoewel House of the Dragon pas halverwege het eerste seizoen op HBO is, is er al veel gebeurd met en tussen Rhaenyra en Alicent. Het meest schokkende moment van de serie betrof Rhaenyra en de belangrijkste slechterik van de serie, haar incestueuze oom Daemon (Smith) die oorlog voert. 

En het is er voor Alicent niet makkelijker op geworden nadat ze het vertrouwen van weduwnaar koning Viserys (Paddy Considine) heeft gewonnen en zijn koningin is geworden. Deze personages zijn in het begin van de serie tot leven gebracht door acteurs Milly Alcock (Rhaenyra) en Emily Carey (Alicent).

Maar zoals fans van House of the Dragon al lang geleden werden gewaarschuwd, zullen ze afscheid nemen van de jongere versies van Rhaenyra en Alicent, omdat de serie in aflevering 6 een meerjarige tijdsprong maakt.

In plaats van de acteurs Alcock en Carey worden de prinses en de koningin nu gespeeld door respectievelijk Emma D’Arcy en Olivia Cooke.

In zijn recente bijdrage aan de Happy Sad Confused podcast nam Daemon-acteur Smith een moment de tijd om de nieuwe toevoegingen aan de cast toe te lichten en de fans te verzekeren dat de personages waarvan ze zijn gaan houden in goede handen zijn:

En wat ook erg spannend is, is dat Emma D'Arcy er aan komt, die absoluut fantastisch is.

En [Olivia Cooke] die [Emily Carey's] personage speelt, die Alicent speelt. Dat is vreemd voor hen.

Ze komen nu binnen en deze personages zijn al bekend.

Maar eigenlijk denk ik dat alle fans van de serie heel blij zullen zijn omdat ze gewoon briljant zijn en de serie op een spannende manier vooruit helpen.

House Of The Dragon Nieuwe Rhaenyra & Alicent acteurs moeten moeilijke opdrachten uitvoeren.

Smith brengt een interessant punt naar voren bij het bespreken van de vreemde situatie waarin de nieuwe Rhaenyra en Alicent acteurs D’Arcy en Cooke zich bevinden.

Natuurlijk is het niets nieuws dat series personages in de loop van hun carrière veranderen.

Maar het is enigszins vreemd voor een groot programma als House of the Dragon om midden in seizoen 1 twee hoofdrolspelers te vervangen.

Wat het voor D’Arcy en Cooke nog moeilijker maakt, is het feit dat de fans al van Rhaenyra en Alicent zijn gaan houden, grotendeels dankzij de prestaties van Alcock en Carey.

Vooral Alcock heeft grote indruk gemaakt in de rol van de wilskrachtige Rhaenyra, die alles in zich heeft om de leider van Westeros te worden, maar voortdurend wordt onderschat en betutteld omdat ze vrouw is.

D’Arcy heeft nu de taak om Rhaenyra een aantal jaren later uit te beelden dan in aflevering 5, waarin haar zeer dramatische (en bloederige) huwelijk met Laenor (Theo Nate) werd getoond.

Cooke neemt ondertussen de plaats in van Carey als Alicent, die zich ook in een moeilijke positie bevindt met de koning schijnbaar op het randje van de dood en de toekomst van de Zeven Koninkrijken die op het spel staat.

Het zal inderdaad fascinerend zijn om te zien hoe de fans reageren op de komst van D’Arcy en Cooke in deze rollen, nadat ze al gehecht waren geraakt aan Alcock en Carey.

De instinctieve reactie van sommigen zal natuurlijk zijn om de nieuwe vertolkers af te wijzen, terwijl andere fans zeker meer openstaan voor de interpretaties van de nieuwe acteurs.

En gezien de toestand van het moderne fandom, zullen beide kanten ongetwijfeld luid en zelfs boos worden geuit op het internet.

Uiteindelijk wist HBO waar het aan begon toen het instemde met het idee om halverwege het seizoen een grote tijdsprong in House of the Dragon te maken en de personages te herzien nadat de oorspronkelijke acteurs ze al grondig hadden neergezet.

De serie was misschien beter af geweest als Alcock en Carey hun rol niet zo goed hadden gespeeld.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “House Of The Dragon’s Matt Smith promoot oudere Rhaenyra en Alicent acteurs

House of the Dragon-ster Matt Smith prijst oudere Rhaenyra en Alicent-acteurs Emma D'Arcy en Olivia Cooke aan.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)