Cobra Kai Nu hebben we meer Flashbacks nodig

Omdat Jessica Andrews deel uitmaakt van de LaRusso familie, heeft Cobra Kai behoefte aan flashbacks van ontbrekende momenten uit het verleden.

De terugkeer van Jessica Andrews (Robyn Lively) in Cobra Kai seizoen 5 opent de deur naar flashbacks die belangrijke gebeurtenissen uit het verleden tonen in het leven van Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en zijn familie. Jessica, die Daniel ontmoette in The Karate Kid Part III, bleek de nicht te zijn van Amanda LaRusso née Steiner (Courtney Henggeler), en ze groeiden samen op in Ohio.

Jessica blijkt degene te zijn die Amanda’s kennismaking met Daniel bemiddelde toen ze naar Los Angeles verhuisde, wat resulteerde in hun huwelijk. Dit zijn flashbacks die Cobra Kai nu moet laten zien nu Jessica deel uitmaakt van de LaRusso-familie.

Cobra Kai blinkt uit in het gebruik van flashbacks, en de serie begint letterlijk met Johnny Lawrence (William Zabka) die droomt over het ergste moment uit zijn tienerleven: verliezen op het All Valley Under 18 Karate Tournament in 1984 van Daniel LaRusso en zijn crane kick.

Cobra Kai is zeer effectief in het verweven van flashbacks uit The Karate Kid-films met Daniel in de hoofdrol en het tonen van Johnny’s leven voordat hij de Cobra Kai dojo vond.

Vanaf Cobra Kai seizoen 3 werd de achtergrond van John Kreese (Martin Kove) en Terry Silver (Thomas Ian Griffith) in Vietnam onthuld, met Barrett Carnahan en Nick Marini als de jongere Kreese en Silver.

Cobra Kai seizoen 5 toonde ook Chozen (Yuji Okomuto) als een jonge jongen die getraind werd door zijn oom Sato (Akihiro Kitamura), en Cobra Kai’s oorsprong van Silver en Kreese die de Way of the Fist leerden in 1980 Korea van hun sensei, Meester Kim Sun-Yung (Don E. Lee).

Cobra Kai seizoen 5 verhaal zal een grote Karate Kid 3 vraag beantwoorden

Maar Jessica Andrews, en de onthulling dat ze deel uitmaakt van de LaRusso familie, smeekt Cobra Kai seizoen 6 om nieuwe flashbacks over Daniel’s verleden.

Bijvoorbeeld, als Jessica Daniel aan Amanda heeft voorgesteld, dan moet ze aanwezig zijn geweest bij hun huwelijk.

Jessica kende meneer Miyagi immers ook al sinds The Karate Kid Part III, en ze moet ook de begrafenis van Daniels sensei hebben bijgewoond toen die in 2011 overleed.

Jessica moet ook LA hebben bezocht toen de LaRusso-kinderen Samantha (Mary Mouser) en Anthony (Griffin Santopietro) werden geboren.

Deze cruciale gebeurtenissen kunnen worden ingevuld door Cobra Kai flashbacks en verdiepen het publiek het begrip van de LaRusso familie.

Natuurlijk zouden zulke flashbacks alleen zinvol zijn als ze het grotere verhaal van Cobra Kai seizoen 6 dienen, maar de serie heeft ook nooit fan service geschuwd, en meer zien van het verleden van Jessica en de LaRussos zou dezelfde sensatie opleveren als andere Cobra Kai flashbacks.

Waarom Cobra Kai Mr. Miyagi nooit zal hercasten in flashbacks...

Het is echter waarschijnlijk dat Cobra Kai nooit een andere acteur zal casten om meneer Miyagi (Noriyuki “Pat” Morita) in flashbacks te spelen.

Het hele Karate Kid/Cobra Kai universum wordt het “Miyagiversum” genoemd in opdracht van Daniel-san’s geliefde sensei, en meneer Miyagi wordt beschouwd als een heilige figuur.

Terwijl Cobra Kai met succes een jongere Kreese, Terry Silver, en zelfs een jongere Sato, die de oude vijand van meneer Miyagi was, heeft gecast, zou het een ontmoedigende, zo niet onmogelijke taak zijn om iemand te vinden die Pat Morita in de rol kan opvolgen.

Dit geldt vooral als de flashbacks gaan over meneer Miyagi vanaf 1984, omdat een acteur dan letterlijk op meneer Miyagi moet lijken en hem op dezelfde manier moet spelen als Pat Morita.

Het is te verwachten dat Cobra Kai meneer Miyagi als een heilige herinnering zal handhaven zoals Daniel en anderen hem kenden, en nooit zal proberen meneer Miyagi via een andere acteur weer tot leven te wekken.

Cobra Kai zou echter gemakkelijk flashbacks kunnen tonen naar het verleden van Daniel en Amanda vóór de gebeurtenissen in de serie, toen karate hun hele leven overnam.

Jessica als Amanda’s nicht (en Daniel’s schoonneef) leent zich voor leuke flashbacks die laten zien hoe Daniel en Amanda bij elkaar kwamen en hun gezin stichtten.

En ook al leefde meneer Miyagi in die tijd, Cobra Kai kan nog steeds creatief zijn in flashbacks, zodat hij nooit echt te zien is, maar het publiek zou leuke, belangrijke momenten te zien krijgen die leiden tot de gebeurtenissen van Cobra Kai seizoen 6.

Cobra Kai seizoen 5 is te streamen op Netflix.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

2 thoughts on “Cobra Kai Nu hebben we meer Flashbacks nodig

Omdat Jessica Andrews deel uitmaakt van de LaRusso familie, heeft Cobra Kai behoefte aan flashbacks van ontbrekende momenten uit het verleden.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)