Better Call Saul-ster herenigt zich met Breaking Bad-maker voor nieuwe serie

Vince Gilligan, die Breaking Bad creëerde en Better Call Saul mede creëerde, zal zich voor een nieuwe serie herenigen met de hoofdrolspeelster van laatstgenoemde, Rhea Seehorn.

Better Call Saul-ster Rhea Seehorn gaat samenwerken met Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan voor een nieuwe serie op Apple TV+. Seehorn en Gilligan werkten eerder samen aan de Breaking Bad prequel serie Better Call Saul, die Gilligan samen met Peter Gould creëerde.

Na het succes van Gilligans Breaking Bad, dat vijf seizoenen liep van 2008 tot 2013, was het publiek verheugd te horen dat Gilligan zou terugkeren naar dat universum met een serie rond fan-favoriet Saul Goodman (Bob Odenkirk). Seehorns personage Kim Wexler, die uiteindelijk trouwde met de louche advocaat, werd een uitschieter in de serie door haar aangrijpende verhaallijn en indrukwekkende prestaties.

Better Call Saul Rhea Seehorn

Better Call Saul duurde zes seizoenen en eindigde eerder dit najaar met een perfecte finale die het personage en het Breaking Bad-universum een bevredigend einde gaf.

Door de grote bijval die de finale kreeg, vroegen fans zich af wat Gilligans volgende stap zou zijn, waarbij sommigen hun hoop uitspraken op een nieuwe Breaking Bad spin-off.

Hoewel Gilligan duidelijk heeft gemaakt dat hij geen plannen heeft om het Breaking Bad-universum binnenkort weer op te pakken, zullen fans blij zijn te horen dat zijn tijd in de televisie-industrie nog lang niet voorbij is en dat zijn volgende project een bekend gezicht zal hebben.

Deadline meldt dat Gilligan en Seehorn hebben samengewerkt voor een nieuwe serie, die wordt omschreven als een “gemengd, geaard genredrama”. Gilligan beschrijft het project als zijn “pauze van het schrijven van antihelden”, en laat doorschemeren dat Seehorns personage heldhaftiger zal zijn dan zijn vroegere hoofdpersonages. Bekijk hieronder wat Gilligan te zeggen heeft over het project:

"Na 15 jaar vond ik het tijd om een pauze in te lassen van het schrijven van antihelden... en wie is er heldhaftiger dan de briljante Rhea Seehorn? Het is allang tijd dat ze haar eigen serie krijgt, en ik ben blij dat ik er met haar aan mag werken.

En wat een mooie symmetrie om te worden herenigd met Zack Van Amburg, Jamie Erlicht en Chris Parnell! Jamie en Zack waren de eerste twee mensen die ja zeiden tegen Breaking Bad, al die jaren geleden.

Ze hebben bij Apple een geweldig team opgebouwd, en mijn geweldige, jarenlange partners bij Sony Pictures Television en ik vinden het geweldig om met hen samen te werken."

Blijf Scrollen Om Verder Te Lezen

Gilligans nieuwe drama heeft al een bestelling voor twee seizoenen gekregen van Apple TV+, wat een bemoedigende eer is voor de in ontwikkeling zijnde serie.

De vermelding van de “gemengde, geaarde” aard van de serie is logisch gezien Gilligans eerdere projecten, die geprezen werden om hun vloeiendheid en realisme.

Hoewel Gilligan niet veel onthult over de aard van het project zelf, zou de vermelding dat het een “genre drama” is erop kunnen wijzen dat Gilligan opnieuw een uitstapje maakt naar de misdaadwereld.

Maar gezien het feit dat hij de vorm wil doorbreken en wil afstappen van zijn eerdere werk met een meer heroïsch personage, is het mogelijk dat de serie een nieuw genre voor Gilligan wordt.

Op basis van Gilligans commentaar is Seehorn de perfecte keuze voor zijn hoofdrol, aangezien zij het morele kompas van Saul, Kim, onmogelijk maakte om niet voor te juichen, zelfs als ze diep in haar eigen plannetjes zat.

Seehorns bereidheid om opnieuw met Gilligan samen te werken wijst op de positieve sfeer die hij in zijn projecten creëert.

Veel van Gilligans vroegere hoofdrolspelers hebben aangegeven graag weer met de producent te willen samenwerken, met Jonathan Banks, Giancarlo Esposito en Odenkirk die terugkeren voor Better Call Saul, samen met verschillende cameo’s uit seizoen 6 van andere Breaking Bad-acteurs.

Na zoveel tijd in hetzelfde universum is het spannend dat Gilligan een nieuwe stap zet in zijn carrière, en nog spannender dat Seehorn met hem meegaat. Hopelijk komt er snel meer informatie over de serie naar buiten, hoewel Gilligan notoir privé is over zijn series.

Bron: Deadline

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Better Call Saul-ster herenigt zich met Breaking Bad-maker voor nieuwe serie

Vince Gilligan, die Breaking Bad creëerde en Better Call Saul mede creëerde, zal zich voor een nieuwe serie herenigen met de hoofdrolspeelster van laatstgenoemde, Rhea Seehorn.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)