Alles wat we weten over The Flash seizoen 9

The Flash keert terug voor een nieuw seizoen en is daarmee officieel de langstlopende Arrowverse serie. Maar wanneer gaat The Flash seizoen 9 van start?

Nu de Reverse-Flash eindelijk is overwonnen, vragen velen zich af welke nieuwe uitdagingen Barry Allen en zijn bondgenoten te wachten staan in The Flash seizoen 9. The Flash seizoen 8 finale, “Negative, Part 2,” liet de hele Flash familie zien voor een episch gevecht dat het lot van Eobard Thawne leek te bezegelen. De laatste momenten van de aflevering hintten echter naar een andere manier waarop de Thawne-familie op de een of andere manier de Arrowverse zou kunnen teisteren in The Flash seizoen 9.

Er is veel onzeker over The Flash seizoen 9 en de staat van de Arrowverse. Het gedeelde universum leek het goed te doen in 2020 toen het Crisis on Infinite Earths-evenement alle CW-superheldenshows verzamelde in één gedeelde realiteit die Earth-Prime werd genoemd. 

Helaas heeft de COVID-19 pandemie de plannen voor meer cross-overs direct na de Crisis om zeep geholpen en de recente overname van Warner Bros. door Discovery heeft de toekomst van de Earth-Prime setting in twijfel getrokken, met als enige lopende superheldenseries van het CW netwerk nu Superman en Lois, The Flash en Stargirl. Hiervan speelt alleen The Flash zich af op Earth-Prime.

Dit alles gaat voorbij aan de problemen die The Flash-serie heeft met zijn eigen cast en het is nog steeds onzeker welke leden van het ensemble zullen terugkeren voor The Flash seizoen 9. 

Alleen de hoofdrollen in de serie, Grant Gustin, Candice Patton en Brandon McKnight (die Team Flash techneut Chester P. Runk speelt) zijn officieel bevestigd voor The Flash seizoen 9. 

Daarentegen heeft Jesse L. Martin (die gepensioneerde agent Joe West speelt) de serie officieel verlaten, hoewel hij geoptioneerd is om cameo-optredens te maken in The Flash seizoen 9. Hier is alles wat op dit moment bekend is over The Flash seizoen 9.

The Flash seizoen 9 Verhaal details & Setup

“Negative, Part 2” eindigde met twee scènes die het podium zetten voor The Flash seizoen 9. De eerste volgde op de pogingen van Caitlin Snow om Frost te laten herrijzen, met de hulp van Mark “Chillblaine” Blaine. 

De twee waren voor het laatst te zien in “Negative, Part 1,” waar Chillblaine Caitlin opsloot in een speciaal ontworpen pod waarvan ze hoopten dat het de persoonlijkheid van Frost in Caitlin’s lichaam zou doen herleven. In “Negative, Part 2” werd Chillblaine wakker gemaakt door een waarschuwing dat de pod defect was. Hij probeerde snel Caitlin uit de capsule te halen, maar keek verward toen een onzichtbare figuur uit de kamer kwam. 

De figuur reageerde op Chillblaine’s vraag met Caitlin’s stem en antwoordde: “Een vriend… denk ik.” Dit suggereert dat Chillblaine Frost per ongeluk in een andere vorm kan hebben doen herrijzen, Caitlin heeft getransformeerd in de schurkachtige Killer Frost die in eerdere seizoenen van The Flash te zien was, of een geheel nieuwe persoonlijkheid heeft gecreëerd. 

In ieder geval zou deze scène het mogelijk maken om de rol van Caitlin Snow of Frost te herschikken met een nieuwe actrice als Danielle Panabaker niet terugkeert.

De laatste scène van The Flash seizoen 8 finale, “Negative, Part 2” richtte zich op Iris West-Allen en Barry Allen terwijl ze bespraken hoe de Negative Speed Force gebonden was om een nieuwe avatar te kiezen. 

Deze discussie vond plaats over beelden van een wetenschapslaboratorium, ergens op 29 juni 2049, waar een vreemd blauw kristal begon te gloeien alsof het werd aangestoken door een innerlijk vuur. 

Fans van The Flash comics geloven dat dit een hint zou kunnen zijn dat The Flash seizoen 9 de schurk Cobalt Blue zal introduceren.

Wanneer komt The Flash seizoen 9 uit?

The CW heeft haar schema voor de herfst van 2022 al bekendgemaakt en The Flash staat er niet op. Dit is echter niet verrassend, gezien de huidige staat van flux met betrekking tot verschillende DC Comics eigenschappen en de problemen met betrekking tot de lang uitgestelde The Flash film. 

Warner Bros. is in het verleden voorzichtig geweest met het verwarren van fans met meerdere versies van dezelfde personages in verschillende media. Hoewel het bedrijf deze houding achter zich lijkt te hebben gelaten, waren ze eerder van plan om The Flash film uit te brengen in het gat tussen de seizoenen. 

Ongeacht waar die plannen nu staan, de snelste première van The Flash seizoen 9 zou ergens begin 2023 kunnen zijn.

Is The Flash seizoen 9 het laatste?

Op dit moment is er nog geen duidelijk plan voor The Flash seizoen 10. Mark Pedowitz, president van The CW, bevestigde dat hij openstond voor de mogelijkheid van nog één seizoen in een conferentiegesprek in mei 2022, via THR. Echter, met de meeste van de originele cast van de serie die de show verlaat en het is nog steeds onduidelijk of Danielle Panabaker zal terugkeren, lijkt het waarschijnlijk dat The Flash seizoen 9 de laatste van de serie zal zijn en de avonturen van Earth-Prime op televisie zal afsluiten.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Alles wat we weten over The Flash seizoen 9

The Flash keert terug voor een nieuw seizoen en is daarmee officieel de langstlopende Arrowverse serie. Maar wanneer gaat The Flash seizoen 9 van start?

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)