Top Gun Maverick Streaming release hangt af van Tom Cruise

Top Gun: Maverick's streaming releasedatum hangt naar verluidt af van de beslissing van Tom Cruise, volgens Hollywood ingewijde Matthew Belloni.

Top Gun: Maverick’s streaming releasedatum hangt naar verluidt af van de beslissing van Tom Cruise, volgens de Hollywood ingewijde Matthew Belloni. De film speelt zich 36 jaar af na de gebeurtenissen in Tony Scott’s klassieke film Top Gun uit 1986. In het langverwachte vervolg keert marinepiloot Pete “Maverick” Mitchell terug naar het Top Gun-programma om een nieuwe generatie gevechtspiloten op te leiden.

Onder hen is Bradley “Rooster” Bradshaw, de zoon van Maverick’s overleden RIO en beste vriend Goose, die hem dwingt zijn verleden onder ogen te zien.

Tom Cruise keert terug om de Maverick cast te leiden als de titulaire testpiloot naast zijn Top Gun co-ster Val Kilmer, die zijn rol als Iceman herneemt voor een korte maar betekenisvolle cameo. 

De rest van de cast bestaat volledig uit nieuwkomers in de franchise, waaronder Miles Teller als Rooster, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, en Monica Barbaro. 

Joseph Kosinski, regisseur van Oblivion, werkt samen met Cruise aan het vervolg op Top Gun, en regisseert het scenario dat Christopher McQuar van Mission: Impossible’s Christopher McQuarrie een hand had in het maken ervan. 

Sinds de release in de bioscoop op 27 mei, is Top Gun: Maverick overladen met lof voor de adembenemende luchtopnames en het verrassend hartverwarmende verhaal. 

Ondertussen heeft het de verwachtingen aan de kassa’s overtroffen en heeft het talrijke records gebroken op zijn weg om de best verdienende film van het jaar te worden.

Op zijn podcast The Town met Matthew Belloni, de Hollywood insider deelde een update over Top Gun: Maverick’s streaming release datum. 

Belloni onthulde dat de beslissing om de Top Gun sequel op streaming uit te brengen niet afhangt van Paramount, maar van Cruise, die de volledige controle lijkt te hebben. Lees hieronder wat Belloni deelde:

Het laatste wat ik zag met Paramount was dat het venster 120 dagen is, maar Paramount zou graag teruggaan naar Tom Cruise en onderhandelen over een korter venster om een deel van de home video inkomsten te vangen, of dat nu op premium video on demand is, of dat het op hun streaming service Paramount+ is, dat moet nog bepaald worden.

Ik weet dat Paramount deze film heel graag snel op een streaming service zou willen krijgen. Maar als hij in de bioscoop blijft draaien zoals hij nu draait, is er voor Tom Cruise echt geen stimulans om daarmee akkoord te gaan, behalve geld, en hij gelooft erg in het bioscoopecosysteem en hij heeft controle over deze film in zijn deal.

Als Belloni’s berichtgeving correct is, zal Top Gun: Maverick waarschijnlijk 120 dagen exclusief in de bioscopen draaien met een enorme window, zelfs naar pre-pandemische maatstaven. 

Voor het grootste deel van 2021 en 2022, heeft Paramount zich gehouden aan een 45-dagen bioscooprelease voor releases zoals A Quiet Place Part II, Jackass Forever, Sonic the Hedgehog 2, en Scream. 

Omdat Cruise het brutobedrag van de eerste dollar ontvangt en als producent een enorme controle heeft over zijn projecten, is de bedoeling voor de filmster om Top Gun: Maverick zo lang mogelijk in de bioscoop te houden.

Dit is geen goed nieuws voor degenen die Top Gun: Maverick eerder vroeger dan later op streaming zien komen, maar een welkome update voor degenen die de theatrale ervaring koesteren, zoals Cruise doet. 

Hij en zijn medespelers hebben een slopend vliegopleidingstraject doorlopen om de film zo praktisch en realistisch mogelijk te maken, waarbij CGI en groene schermen koste wat kost werden vermeden. 

Top Gun: Maverick is een film die op maat gemaakt is voor de bioscoopervaring, dus hij zou er de vruchten van moeten plukken zolang hij kan.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

16 thoughts on “Top Gun Maverick Streaming release hangt af van Tom Cruise

Top Gun: Maverick's streaming releasedatum hangt naar verluidt af van de beslissing van Tom Cruise, volgens Hollywood ingewijde Matthew Belloni.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)